Nakon što mi je sinoć kolega preporučio novu SF seriju Pioneer One, a za koju sam se kasnije prisjetio kako su ju svojedobno reklamirali i Blastr i NOSF, odlučio sam joj dati šansu. Za one koji ne znaju, riječ je o poluprofesionalnoj SF seriji, koja se distribuir legalno preko torrenta, a sponzorira se donacijama. Do sad su snimljene tri epizode, dok će četvrta epizoda biti online prekosutra. Iako sam u zadnje vrijeme skeptičan prema ovakvim poluprofeionalnim uratcima, mogu vam reći kako sam se nakon gledanja prve epizode ugodno iznenadio.
Radnja:
Citat:
A mysterious spaceship enters Earth's atmosphere, triggering a massive response from the American government. Since the ship has spread radiation over hundreds of miles of rural Montana, officials are quick to bring up the possibility of a terrorist attack, specifically the detonation of a dirty bomb, however, that idea is discarded subtly by the leading investigator, asking the rhetorical question "Who would launch an attack on Montana?". Debris is found in Canada, where an investigation of the crash discovers a live human being in a Soviet space suit.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Ameri snimaju za svoju publiku pa je onda i logično što se većina radnje vrti oko njih. A uostalom, i logićnije je da Ameri budu u središtu radnje, nego Britanci kao što je to slučaj sa Doctor Who franšizom.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Logičnije je da alieni prođu pokraju Zemlje kao u Sastanku s Ramom i ne probude se iz hibernacije jer ne registriraju inteligentni život.
A najlogičnije je da se offtopic postovi usmjereni ka svađanju automatski brišu.
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
Re: Pioneer One
Meni bi recimo bilo zanimljivo da alieni slete u Rvacku. Evo, primjerice na livadu pored pravoslavnog manastira. Bilo sad u dnevniku. Ostavili krug u travi. HOW'S THAT FOR A SHOW
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.