| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: Makiji: za ili protiv?
Jogi6 je napisao/la: ...za... zasto? dajte malo obrazlozite... da rasprava krene...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 21 sij, 2008 10:15 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Chaky je napisao/la: zasto? dajte malo obrazlozite... da rasprava krene... Ja sam napisao sta mislim jos prije godinu i pol.... trebam li napisati esej na temu Makija? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 21 sij, 2008 10:32 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
10:10 ovo je dusu dalo za parlaonicu 
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pon 21 sij, 2008 10:32 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: ned 20 sij, 2008 11:49 pm Postovi: 426 Lokacija: Mrachni i skroviti kutak...
|
moj anarhistichki alter ego kazhe ZA! zashto? zato shto sam uvijek za underdogove 
| pon 21 sij, 2008 11:06 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja još nisam odlučio... ...imam neke razloge za... ...no možda ih je ipak malo više protiv...
...do drago mi je da su se stopili a Voyagerom... ...i tako doprinjeli svojim vještinama...
| čet 31 sij, 2008 1:21 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
Ja sam glasao za.... Obrazloženje bi oduzelo možda i previše redova, ali nekako mi je srce na strani onih malih ljudi koje političari šamaraju... A nimo ni bili bolji kad smo pošli u onaj naš f****g rat.... Cijeli svijet nas je šamarao, a naš predsjednik je naređivao odlučno povlačenje kad god smo nešto oslobodili....
Bljak...postajem depresivan..
Odlučno ZA
| pet 01 vel, 2008 12:22 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: sri 26 ožu, 2008 10:49 pm Postovi: 29 Lokacija: Terok Nor :D
|
Protiv Makija, naravno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oni su isto sta i Bajorani...ko vjerna Kardasijanka u dusi nikad nebi mogla rec za njih lijepu rijec. Hehehehe, mislim da sam prva koja se potpuno iznjasnila na negativnu stranu Makija...koja je u potpunosti protiv njih. Ali jednostavno mi idu na zivce. Ko i Bajorani. Neznam jesam li mozda full subjektivna ili ne, ali ja sam na strani Kardasijanaca.
|
| pet 28 ožu, 2008 12:49 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Ok, znaci nije te se dojmio Chokotay , B'Elanna, Seska... ? ...tri različita karaktera...
...što im najviše zamjeraš?
| ned 30 ožu, 2008 1:04 am |
|
 |
|
Cadet 2nd year
|
Pa...Seska me se dojmila....jer je Kardasijanska špijunka.  Neznam, jednostavno su mi nekako...glupi. Bunili su se zato jer su Kardasijanci dobili Demilitarized Zone...Pa ko da im nije isto jeli tamo Federacijaska vlast ili kardasijanska... I oni su nesto propovijedali da Kardasijanci krše ugovor, a ko je unistavao Kardasijanske brodove tamo nego oni?
|
| ned 30 ožu, 2008 2:15 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
a tko je krijumcario oruzije u DMZ? Kardasijanci ili oni?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 30 ožu, 2008 11:09 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
|
Kakve ima veze? Ko da su oni isli tamo s tim oruzjima ubijat seljake po farmama....
To su radili dok je bio rat...al rat je rat, pa..
|
| ned 30 ožu, 2008 11:20 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Lisa je napisao/la: Kakve ima veze? Ko da su oni isli tamo s tim oruzjima ubijat seljake po farmama.... ma da, to su oni međusobno jedni druge ubijali, tko bi se sjetio dirat seljake na farmama. ma ne, ovoga, sta sam ono htio reci... makiji mogu biti iritantni, istina, ali nisam radi toga protiv njih. da ponovim jos jednom, kad nekome das slobodan izbor on ima pravo odabrati "krivi" odgovor. i to je to. nakon toga je sve bio opstanak.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 31 ožu, 2008 12:24 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Maquis (Makiji)
Makiji, grupa ljudi koji su živjeli na kolonijalnim planetima blizu Federacijske granice s Kardasijanskom unijom. Nakon Federacijskog- Kardasijanskog rata i potpisivanjem sporazuma kojim je nastala Demilitarizirana zona, te je došlo do raspodjele granice. Neke Federacijske kolonije pripale su Kardasijancima, a neke Kardasijanske kolonije pripale su Federaciji.
I sve bi bilo u redu da su se jedna i druga strana pridržavale dogovora i dozvolile kolonistima da nastave neometano živjeti na svojim planetima. Naravno Kardasijancima to nije bilo drago... i vršili su psihički a povremeno i fizički pritisak na kolonistima. I što se onda dogodilo? Kolonisti se išli braniti, i išli braniti svoj dom. No službeno ti su planeti bili pod durestikcijom Kardasijanaca... pa se Federacija zbog svoje čuvene "Prime direktive" nije smijela mješati ili bolje rečeno nije htjela mješati. Jednostavno je otpisala svoje građane i prozvala ih izdajicama i počela ih proganjati. Dali se vi slažete s tim stavom Federacije? Dali je taj postupak bio opravdan... i još važnije pitanje mislite li da je Demilitarizirana zona i raspodjela granica dobro izvedena? Pak s druge strane što mislite o postupcima Makija? Dali bi ste ih podržali ili ne? Ako da zašto, ako ne opet zašto?
| pet 13 ožu, 2009 11:52 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Maquis (Makiji)
Ma , makiji su na neki nacin imali potpuno pravo , izdani su od federacije i morali su se nekako braniti , sve ovo podsjeca na nekakav stvarni svijet , nimalo star trek utopijski 
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 14 ožu, 2009 2:27 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
 Re: Maquis (Makiji)
Makiji su teroristi kakvih nema. Mogli su se preselit, ali neeeeeee... lakše je izigravat mučenike...
| sub 14 ožu, 2009 9:37 am |
|
 |
|