|
Sada je: pon 17 kol, 2026 9:06 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pon 24 tra, 2006 10:17 am Postovi: 288 Lokacija: Gama quadrant
|
Mislim da svatko tko je glasao protiv u stvari podržava ideju zašto su se Maquis osnovali, no svi osuđuju njihove metode koje su terorizam.
_________________ Live long and prosper!
HUSMOP member
|
| uto 27 lip, 2006 9:29 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Oni koji su, pak, glasovali za Makije nisu za njih kao teroriste.
Očito da se onda svodi na isto.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 27 lip, 2006 9:36 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
Mislim da se baš ne mogu odvojiti ideje od djela.
Znači da i muslimani trebaju podržavati Al'Qaidu, samo zato što populariziraju ideju muslimanstva, bez obzira koliko su ljudi pobili?
HUSMOP member
|
| uto 27 lip, 2006 9:42 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Koliko sam mogao zaključit Al-Qaida ubija u ime islama. A, nigdje u Kur'anu ne piše da se zbog islama treba ubijat, to islam ne naučava.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 27 lip, 2006 9:46 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Bas o tome se raspravljalo nakon Tgrelovog predavanja o Makijima, ima vise tipova teroristickih organizacija. Neke kad ostvare neki normalan cilj (nezavisnost neke drzave/naroda i sl) mogu prestati biti teroristicke organizacije, dok Al Quaida zeli unistenje zapadne civilizacije i 1 vjeru za cijeli svijet (dakle nenormalan cilj).
2 Totalno drugacija tipa.
Makiji su partizani kako sto su bili i Hrvatski, Francuski i drugi pokreti otpora u 2.sv ratu, dok se za Al Quaidu to bas i ne moze to reci.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 27 lip, 2006 10:45 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
T'Grel je napisao/la: Koliko sam mogao zaključit Al-Qaida ubija u ime islama. A, nigdje u Kur'anu ne piše da se zbog islama treba ubijat, to islam ne naučava.
Ne znam baš. Trebao bi prvo pročitati Kuran pa onda raspravljat. Ali ako ne piše u Kuranu, otkud je onda pojam jihad? Ako se ne varam, a ne varam se, jihad znači sveti rat u ime Alaha i Islama, nije li tako? I dosta puta sam vidio i na filmu i u stripu borbene poklike:"Naprijed za Alaha! Smrt nevhernicima!" i slično.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 27 lip, 2006 11:06 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
 Re: Za!
cvicek je napisao/la: Samnom je to 3. glas ZA Makije.
Moj glas je ZA Makije kao partizane (Maqui = fr partizan) i za pravednu borbu protiv okupatora (bez obzira sto je netko treci potpisao mir i "legalizirao" tu okupaciju).
Moj glas nije glas za Makije kao teroriste. O svemu tome cu se detaljnije raspisati kad ce mi se dati otvarati temu slicne tematke.
E vidis u tom je i problem...istina je da stvar nije crno-bijela, ali negdje se mora povuci tocka. Nema "ja podrzavam samo ovaj aspekt stvari". Ili podrzavas ili ne. Ja ne podrzavam makije jer su koristili teroristicke metode i time se degradirali sa boraca za slobodu na obicne teroriste. Cilj nikad ne bi smio opravdavati sredstva.
Slazem se da su Kardasijanci bili djubrad ali svojim akcijama Makiji su se spustili na njihovu razinu.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| uto 27 lip, 2006 11:16 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
Wow! Jedan Gul pa kaže da su Kardasijanci bili đubrad... 
HUSMOP member
|
| sri 28 lip, 2006 1:41 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
godine i godine slusanja Bajoranaca kako prigovaraju za vrijeme okupacije mogu ljud... ovaj kardasijanskom mozgu cuda uciniti 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 28 lip, 2006 2:42 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ranije sam iznio svoje ljudsko mišljenje, sad moram i malo kardasijanske strane.
Remal, takve komentare više nećemo trpjeti. Slijedeći puta ćeš prvo "porazgovarati" sa Opsidijanskim redom, a onda ćemo te javno smaknuti drugim potencijalnim izdajnicima za primjer. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 28 lip, 2006 8:21 am |
|
 |
|
|
TerNek je napisao/la: Ranije sam iznio svoje ljudsko mišljenje, sad moram i malo kardasijanske strane. Remal, takve komentare više nećemo trpjeti. Slijedeći puta ćeš prvo "porazgovarati" sa Opsidijanskim redom, a onda ćemo te javno smaknuti drugim potencijalnim izdajnicima za primjer. 
Kolega Kardasijanac vi ste malo izgubljeni u vremenu...Obsidian Order, ako je i kojem slucajem prezivio onaj masovnjacki debakl u Omarion nebuli, mi ne bi mi bio sposoban poslati ni poziv na saslusanje, a kamoli nekakvo smaknuce organizirati.
Vec sam se pobrinuo za to. 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 30 lip, 2006 10:33 pm |
|
 |
|
|
Sayock je napisao/la: Wow! Jedan Gul pa kaže da su Kardasijanci bili đubrad... 
Uglavnom taj pristup sa Kardasijanske strane je bio poprilicno debilan. Nakon poprilicno teskog konflikta sa Federacijom su uspjeli izvuci dobar sporazum (i to samo zato sto se gradjanima Federacije nije dalo ratovat te su urgirali na hitno sklapanje primirja), i onda umjesto da priznaju bivse federacijske gradjane koji su "zapeli" u njihovom dijelu svemira i osiguraju si malo mira, oni se pocnu igrat "Mein Kampfa" i trosit resuse na bitku sa gerilom.
Al hebiga, trebali su nekakvi lokalni bad guysi nad kojima ce se Fedsi qurcit u DS9-u. 
|
| pet 30 lip, 2006 10:39 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: Makiji: za ili protiv?
mozda je malo prerano za raspravu o ds9 temi... no what the hell  Sto vi mislite o makijima... dobri ili losi? Da li bi im se pridruzili? Ili bi ih progonili?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 18 sij, 2008 3:55 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pet 18 sij, 2008 5:06 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pet 09 lip, 2006 7:48 pm Postovi: 206 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
...za...
| pon 21 sij, 2008 8:40 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|