Sada je: uto 18 kol, 2026 10:57 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 375 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Sljedeća
 Najbolja star trek serija je: 

Najserija
ST TOS (orginalna serija) 4%  4%  [ 4 ]
ST TAS (animirana serija) 0%  0%  [ 0 ]
ST TNG (nova generacija) 30%  30%  [ 32 ]
ST DS9 (duboki svemir 9) 25%  25%  [ 26 ]
ST VOY (Voyager) 23%  23%  [ 24 ]
ST ENT (Enterprise) 19%  19%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 106

Najbolja star trek serija je: 
Autor/ica Poruka
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
ENT najomiljenija a TNG najdosadnija !!!!!!!!!
VOY u pocetku do 60-70 mislia san 20 puta odustat od daljnjeg gledanja tj preskocit do [7 od 9 kad stize] :lol:
DS9 zanimljiva iako ima pasusa tj epizoda da je kokos pisala scenarij nebi ispa gori !!
To je onako presijek mog vidjenja ST serijala ! one predpovijesne se vise i ne sijecam pa nemogu sudit a nemam na DVD da osvijezim memoriju !! :D

Tehnika Pucanstvu !

čet 08 vel, 2007 7:14 pm
Inquisitor
Inquisitor

ENT najomiljenija a TNG najdosadnija !!!!!!!!!

ti si nova akcijska skola trekkera... nisu za tebe dublje misaone epizode...
"daj mi dobru sisu i soru na ekran i ja sretan"... tak nekak

pet 09 vel, 2007 1:51 am
Profil Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0

kad smo vec kod toga nije ni Kirk bio daleko od egzibicionizma :lol:
(a ni one misaone stvari mu nisu bas isle, bojli je on bio sa sakama)

pet 09 vel, 2007 10:39 am
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@chaky A bog , ili tko vec, nas je napravia razlicite i nismo svi lijepi i pametni , mozda moj QI nije ni blizu tvoga pa nemogu dokucit , "duboke misaone epizode " , a sto ces , blazen ti , kad si tako bistar !!!! :P
Glede "sisa" neman nista protiv zgodnih zenskih u ST serijalu i dapace autor je bar tu pokazao svoju ljudsku stranu prirode , zamisli da je bia vulkanac , ajme nasta bi licia ST !!!!! :D
A sto je nemisono u tome sto je uvedena 7 od 9 ili T'pol ili JadziaDax u ST serial ??
Mislis da su otupile "duboku misaonu" podlogu ili bi vise volia zgodne decke ??? :D
Pozdrav misliocu !!!!

Tehnika Pucanstvu !

pet 09 vel, 2007 2:45 pm
Inquisitor
Inquisitor

Chaky je napisao/la:

kad smo vec kod toga nije ni Kirk bio daleko od egzibicionizma :lol:
(a ni one misaone stvari mu nisu bas isle, bojli je on bio sa sakama)

hmmm good point :) ... ali vrijedi "point" ako se gledaju serije same a ne i doba kada su nastale... za svoje vrijeme TOS je znao biti pristojno "cerebral" kako su tadasnji sefovi TV kuca znali reci

pet 09 vel, 2007 3:57 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

@chaky A bog , ili tko vec, nas je napravia razlicite i nismo svi lijepi i pametni , mozda moj QI nije ni blizu tvoga pa nemogu dokucit , "duboke misaone epizode " , a sto ces , blazen ti , kad si tako bistar !!!! :P

a cuj netko mora biti i misaon :)

buco je napisao/la:
Glede "sisa" neman nista protiv zgodnih zenskih u ST serijalu i dapace autor je bar tu pokazao svoju ljudsku stranu prirode , zamisli da je bia vulkanac , ajme nasta bi licia ST !!!!! :D

i ja sam musko (bar zadnji put kad sam se pogledao u ogledalo...a priznajem nisam dugo :) ) i rado pogledam dobru sisu na TVu ali kad to postane glavni motiv za gledanje neke SF serije (a rekao si da ti do dolaska 7of9 serija i nije bila nekaj) onda ti ne gledas ST zbog SFa nego zbog komada, a vjeruj mi imas puno boljih stvari za gledat od STa ako zelis vidjet "dobru sisu". Cuo sam da se net vecinom sastoji od takvih stvari ;)

buco je napisao/la:
A sto je nemisono u tome sto je uvedena 7 od 9 ili T'pol ili JadziaDax u ST serial ??

ajmo ovako... koju korisnu svrhu ima ultra uski kostim 7of9 osim da muski sline za njom, mislis da je mazanje uljima Tripa i T'Pol bilo postavljeno u seriju zbog caracter buildinga ili dizanja gledanosti, pa specijalne najave epizode Enta di ce se T'Pol pojaviti gola... sve to mi ne izgleda kao nesto sto te potice na razmisljanje (ok... potice te na jednu vrstu razmisljanja :) ali znas na kaj mislim) a po cemu se ST kao razlikue od ostalih SF serija...

buco je napisao/la:
Mislis da su otupile "duboku misaonu" podlogu ili bi vise volia zgodne decke ??? :D

pa zgodne decke serija ima odavno... Kirk, Spock, Riker itd. ... bar sam se naslusao prica o zgodnim curama i deckima u STu (imamo i ponesto zenskih clanova :) ... ali stvarno... vjerujes mi... zar ne? :) )

za kraj... nemam ja nista protiv golotinje i sl. u bilo kakvoj seriji, pa i SF, ali ST nije orginalno postao megapopularan zbog toga pa mi se cini bezveze ubacivati golotinju da bi se "privukla nova publika" ... vidjeli smo sto je "popularizacija" ST napravila... nakon 18 godina kontinuiranog STa, ST vise se ne radi.

hmmm.... da malo prosirim pricu... sad kad sam poceo razmisljat o tome :)
"stari ST" (TOS, TNG) je postao kult medju geekovima i svima koji su bar malo takvi jer se trudio oko Science dijela SFa i jer je jednostavno iskakao kvalitetom radnji (za taj tip ljudi - geekovi i slicni).
I onda se netko sjetio da ST ucini popularnijim i "normalnom" pucanstvu pa su prvo poceli koketirati sa ratovima i sl. (DS9). A nakon nasilja dolazi vrlo brzo i golotinja (Sedma, T'Pol) i ST pocinje sve vise zanimati "obicnog covjeka" (kao sto je jednom jedan stand-up komicar rekao dok je gledao neku seriju: "pa sto je ovo? pa necu to gledat. na to ne mogu dr*at." :) ) ali su strai geek fanovi poceli pljuvati po seriji jer postaje "jos jedna od niza novostvorenih SF serija". I na kraju sledanost je ipak padala jer se serija zgadila starim fanovima a novi fanovi su otsili na novu hit SF seriju (Stargate, BSG...).

Eh sad... mozda sam previse generalizirao u svemu ovome i mozda iznio hrpu nelogicnosti ali bar sam to ispucao iz sebe :)

pet 09 vel, 2007 4:35 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Znaci uski kostim 7od9 i mazanje uljem T'pol u jednoj od epizoda ENT ili valjanje Jadzije Dax s Worfom su unistile doticne likove a stare ST fanove bacile u "ocaj" ! ???!!!! :P
Dobro da postoje osim ocito "starih " i novi ST fanovi kojima to ne smeta , a sto se tehnologije tice vis to je tema bez presedana za raspravu i analizu i sve ST serije je imaju u dovoljnim kolicinama , neke naglasavaju manje neke vise odredjene "future tehno " visualizacije !
Pa i nas Piccard u TNGu nije bas sijedija skrestenih ruku kad su bitke u pitanju , a i izava je citav rat s Borgom [ dobro ili Borg s njim ] iako seria nije to bas obradivala i slazem se da je izmisljanje ratova katkad pretjerano i kao samo sebi svrha ali ... svako vrijeme ima svoje junake i nacine interpretacije istog a to znaci da ST serijal nije ni mogao ostat "statican" i kopirat stare epizode funkcionalno , meni osobno nebi bio zanimljiv u "formi" TNGa !! Sto e znaci da ne cijenim one koji misle drugacije ! Zato smo tu valjda !?!

Tehnika Pucanstvu !

pet 09 vel, 2007 5:28 pm
the Red Viper

ok, nemojte vi meni rat i DS9 sad kritizirat
(smoderirat cu vas sve, osjecam se danas koda mi je netko prolio pola mozga po asvaltu na cesti a ja nisam nista skuzio)
a sto se tice atributa pojedinih glumica u treku i njih bismo mogli smatrati SFom same za sebe :)
tak da mislim da to nije odstupanje od zanstveno-fantasticne baze na kojoj trek pociva.

pet 09 vel, 2007 9:55 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Izvinjavan se na pokusaju "konstruktivne kritike " rata u DS9 , mora se i ratovat ko ne na majcici Zemlji ono bar u svemiru !! Pa ljudi smo valjda ...! Nismo Dominij !! :P
pozdrav

Tehnika Pucanstvu !

sub 10 vel, 2007 12:05 am
the Red Viper

@ant
Izvinjavan se

isprika prihvacena :P
(ma zezam se ja, samo ti pucaj!)
a sto se tice rata mislim da je on dosta dobro obrađen u DS9u (u pojedinim situacijama usudio bih se reci i maestralno). istina da se DS9 udaljio od nekih motiva TNGa i TOSa, ali misljenja sam da je u tim svojim iskoracima bio kvalitetan i stavio pricu i likove na prvo mjesto. tako da sve u svemu dominijski rat u DS9u smatram pozitivnom pojavom koja nije sluzila privlacenju gledatelja zeljnih akcije nego si je kao prvi zadatak uzela ispricati pricu.

sub 10 vel, 2007 12:35 am
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

I upravo je zbog iskoraka od dotadašnjeg pristupa Treku i vrhunskog pričanja priče DS9 tako dobar i jedinstven.

sub 10 vel, 2007 12:53 am
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Slazem se , svaka je serija ST serijala na neki nacin jedinstvena , u tome i je zanimljivost to sto se nekima od nas vise svidja ova ili ona serija tj manje kazuje da da je cilj odradjen i svatko moze sebe nac i uzivat , cak i TNG [ bes uvrede] ima zanimljivih epizoda na koncu konca 3 x sam ga vec gledao , kao sto se nekima od vas ne svidja bas previse ENT ili DS9 ili VOY ili TOS .... ne znaci da ne valjaju .
Ja sam samo iznio iskreno ono sto mislim na temeju visekratnog gledanja ST serijala [ onog dijela kojeg iman] , ne bojim se izrazit svoj stav i ne bojim se kritike kao sto cijenim i vas stav i vasu percepciju ST serijala i pojedinih serija ili epizoda u njemu ..
Na onom "kresinom" boardu bila jedna dobra stvar a to je rasprava o tehnologijama ne samo u ST serijalu vec i u znanosti opcenito i meni osobno dragoj temi Borgu kao pojmu ..
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !

sub 10 vel, 2007 1:16 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Znaci uski kostim 7od9 i mazanje uljem T'pol u jednoj od epizoda ENT ili valjanje Jadzije Dax s Worfom su unistile doticne likove a stare ST fanove bacile u "ocaj" ! ???!!!! :P
...... itd....

upadam bezvaze...

pa kaj se nismo dogovorili da se novije ST serije ne svidaju "starim" fanovima primarno zbog ucestalog krsenja kanona! -tj. onog ST svemira koji su stvaorili TOS i TNG (i DS9 ajd)
(sekundarno zbog fakat losih razrada likova i smisla prica)

VOY se vise manje sprda sa karakterizacijom borga kakvu je dao TNG (u TNGu su prakticki nepobjedivi, razore 50ak brodova ko od sale, "nezaustavljivi".... a onda dode baba Jana i razori pol kolektiva)

...baba Jana konstanto nateze i krsi prime directive koji je Picardu i Kirku bio svetinja.... jer njoj je kao teeesko tamo u delta kvadrantu, PA TAD BAS BI TREBALI VIDIT KAKO JE PRIMJENJIVANJE DIRECTIVA ISPRAVNA OPCIJA! -kakvu poruku baba daje nasoj mladezi? -kad zagusti, jeb ga, cilj opravdava sredstva... to mi nije bas u duhu s direktivom :)

u ENTu imamo pokazivanje romulanaca i ferengija prije vremena, nema rata s klingoncima i bla bla bla ima toga jos

...neka od tih krsenja kanona kasnije nazivamo "losim pricama" l tak, a takve price obicno uvijek sadrze dozu šore koju mnogi onda nazivaju "realizmom"
...pa je tako ENT ispao "realisticniji" "trek"

...ak mene pitate, nije trek tu da bude realistican, on je zamisljen da prikazuje neku utopijsku buducnost di su ljudi malo evoluirali od danasnjih, da prikaze kak bi stvari trebale/mogle zgledat u nekom moralnijem drustvu! jebat ga, ak ocete realizam -odite na ulicu.

novije ST serije su lose onima koji su donekle kronoloski gledali trek, jer su prepoznali razliku u odnosu na "staro",
ko god prvo gleda VOY ili ENT... ne vidim zasto bi mu bio los

sub 10 vel, 2007 1:52 am
Profil ICQ
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan

Slažem se, Max!

sub 10 vel, 2007 1:58 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

btw. ak mene pitate kaj je lose kod T'pol
-to je da ona uopce ne glumi vulkanku!
pa covjece gledam ovog Spoka koji je jos samo POLU VULAKNAC i kazem: "vau kak je fora lik!"

ova T'pol je PUNI VULKANAC a ponasa se samo ko prosjecna sponzoruša! (ono dignut nos, ko fol nedodirljiva, bolja od drugh... samo sam ceko da se u nekoj epki pojavi jos jedna vulkanka pa da se ocerupaju :) )

ne bi imo nis protiv nje i njenog mazanja uljem itd. da je bila hladna bičura artronomske inteligencije s neshvatljivo dobrim mogucnostima racunanja u floating point aritmetici napamet, da je vise podjebavala sve kak su iracionalni i kak smrde

(jer u to vrijeme vulkanci i ljudi nisu bas u naj naj odnosima ko kasnije, za one koji ne znaju, Spok je u biti prvi "vulkanac" koji je usao u starfleet... nisu se vulkanci bas rado s ljudima druzili... eto i to se mozda moze shvatit ko odredeno krsenje kanona)

...da se vidilo kak zivcira ljude sa svojom vulkanskom nadmocnoscu (ko spok mckoya) , kak je stvarno sposobnija od drugih, a ne samo sponzoruša )

sub 10 vel, 2007 2:07 am
Profil ICQ
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 375 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: