Sada je: uto 11 kol, 2026 9:34 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 Dominij ili Xindi 

Bolji mi je rat s?
Dominijem 78%  78%  [ 14 ]
Xindijima 22%  22%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 18

Dominij ili Xindi 
Autor/ica Poruka
Founder

Koje si vrste?: er
Post Re: Dominij ili Xindi
.... Baš mi se ne sviđa kako se Archer ponaša u toj 3. sezoni jer po meni apsolutno se mijenja njegova narav i karakter ali nemojte reći da je sve to radi toga da je spreman na sve da spasi Zemlju jer nema epizode u kojoj skoro nije ˝nadrkan˝ i skoro je došao sa svima u konfliktnu situaciju....

sub 11 srp, 2009 11:34 pm
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Svakako Dominijski rat - to je jedini pravi rat prikazan u Treku, sa Kardasijansko-Klingonskim ratom, Federacijsko-Klingonskim ratom i opet Kardasijansko-Klingonskim ratom kao uvodom u Dominijski rat. Sveukupno - founderska spletka da oslabe alfa kvadrant prije nego oni direktno napadnu.

Kao što su i drugi napisali - s Xindijima nije bio rat (možda Twilight epizoda ... ali i to je više holokaust nego rat)
Xindi plot se mogao i skratiti na nekoliko epizoda slično kao i Klingonski civilni rat, da je bilo potrebe.
Ali ovako je meni bilo više fora - najmračnija Trek sezona ikada - quest da se pod svaku cijenu spasi zemlja - ta sezona se mogla nazvati Star Trek: Crusade :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 12 srp, 2009 10:42 am
nešt po svom izboru

Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Dobri su i jedan i drugi...no moj glas ipak ide za Xindije jer je zasigurno napetiji a i vise zrtava je otislo..

pet 24 srp, 2009 3:33 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
A s Xindijima tehnički i nije bio rat...
A i na Memory Alpha piše da se taj događaj zove
Xindi Crisis... prema tome...

pet 24 srp, 2009 4:05 pm
nešt po svom izboru

Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Suikotreki je napisao/la:
A s Xindijima tehnički i nije bio rat...
A i na Memory Alpha piše da se taj događaj zove
Xindi Crisis... prema tome...

Pa ok..svejedno glas za Xindi krizu 8)

ned 26 srp, 2009 12:03 pm
Profil Web stranica
Ensign
Ensign

Cmd Data je napisao/la:
Dobri su i jedan i drugi...no moj glas ipak ide za Xindije jer je zasigurno napetiji a i vise zrtava je otislo..

Vise zrtava nego u Dominiskom ratu!!!!!!!!!!!!! jesi ti lud..... u dominiskom ratu je bilo preko 500 milijuna zrtava....

ned 26 srp, 2009 12:56 pm
Defender of Earth

Anthony je napisao/la:
Cmd Data je napisao/la:

Vise zrtava nego u Dominiskom ratu!!!!!!!!!!!!! jesi ti lud..... u dominiskom ratu je bilo preko 500 milijuna zrtava....

Ma je... Dominionski rat je bio daleko razorniji i to se ne može uspoređivat.
Ipak se Dominion rat vodio na području cijelog Alpha kvadranta...
Ali koji mi je sukob ostavio bolji dojam i veči doživljaj?
Definitivno Xindi kriza...s obzirom da ovdje nije bila u pitanju budučnost neke vlade ili države kao u Dominion ratu već budučnost čitavog čovječantva, njihovo postojanje...

ned 26 srp, 2009 1:05 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Ono što daje toj Xindi krizi na važnosti je što ljudi nakon napada na Zemlju nisu znali na čemu su.

Zamislite situaciju na Zemlji - neki nepoznati alieni su napali, ubili sedam milijuna ljudi, nitko ne zna zašto. Jedina nada za čovječanstvo je Enterprise koji ode u nepoznato, i slijedećih godinu dana Zemljani samo čekaju da vide šta će biti sutra, za sat vremena, iduće sekunde... Svaki slijedeći trenutak bi im mogao bit zadnji, a oni su potpuno nemoćni.

E sad, ono što mene smeta kod treće sezone ENT-a je što se ekipa nije sjetila snimit barem jednu epku na Zemlji, da vidimo kako se stanovništvo nosi s tragedijom, strahom, neizvjesnošću... Sigurno bi veće grupe ljudi bježale sa Zemlje u Alfa-Centauri, na Vulkan... Pa onda kako raste ksenofobija (Demons/Terra Prime je samo kulminacija) itd.

ned 26 srp, 2009 1:25 pm
Profil Web stranica
Ensign
Ensign

ali maras uzet u obzir da je Dominij planirao istrijebit i Ljude, i Kligonce i Romulce

ned 26 srp, 2009 1:43 pm
Defender of Earth

_Oz je napisao/la:
Ono što daje toj Xindi krizi na važnosti je što ljudi nakon napada na Zemlju nisu znali na čemu su.

Zamislite situaciju na Zemlji - neki nepoznati alieni su napali, ubili sedam milijuna ljudi, nitko ne zna zašto. Jedina nada za čovječanstvo je Enterprise koji ode u nepoznato, i slijedećih godinu dana Zemljani samo čekaju da vide šta će biti sutra, za sat vremena, iduće sekunde... Svaki slijedeći trenutak bi im mogao bit zadnji, a oni su potpuno nemoćni.

E sad, ono što mene smeta kod treće sezone ENT-a je što se ekipa nije sjetila snimit barem jednu epku na Zemlji, da vidimo kako se stanovništvo nosi s tragedijom, strahom, neizvjesnošću... Sigurno bi veće grupe ljudi bježale sa Zemlje u Alfa-Centauri, na Vulkan... Pa onda kako raste ksenofobija (Demons/Terra Prime je samo kulminacija) itd.

Da definitivno je to ogroman propust...
Trebali su napraviti koji nastavak koji prikazuje kako si i sam rekao situaciju na Zemlji za vrijeme Xindi krize... i čudi me što se toga nisu sjetili jer vjerujem da bi to bili odlični nastavci...

Anthony je napisao/la:
ali maras uzet u obzir da je Dominij planirao istrijebit i Ljude, i Kligonce i Romulce

Krivo... totalno krivo...
Dominion tj. Founderi nisu imali namjeru poubijati/istrijebiti ljude, Klingonce i Romulance... već samo zavladati njima, upravljati njima... "dovesti red u njihov kaos" kako bi Founderi rekli. Naposljetku to je jedini razlog zašto Dominion napada. Ili im se dobrovoljno "pridruži" kako bi dobio red i mir (kao Kardasia npr.)... ili češ biti prisiljen to dobiti. I tako funkcionira Dominion.
Dakle Dominion rat je bio samo jedna stvar... isključivo borba za vlast... ništa više. Dali će Alpha kvadrantom i Federacijom vladati "domaći, naši" ili Dominion. Ljudima se život nebi ništa promjenio. Jedino što bi se promjenilo jest tko bi Federacijom upravljao, te naravno svi ti admirali i ostali guzonje nisu htjeli pustit tu moć koju su imali jer im se svidjela...
I to je bit cijelog Dominion rata...
Dokaz da se život ljudima nebi gotovo ništa promjenio kad bi Dominion vladao vidimo i u samom DS9-u u par nastavaka.
Npr. kad je Bajor potpisao pakt o nenapadanju s Dominionom, Bajor je ostao neokupiran (nije bilo Jem'Hadara na planetu) a i život na DS9-u je ostao nepromjenjen.
Drugi dokaz su brojni članovi Dominiona koji su dobrovoljno se pridružili, koji i dalje mogu normalno trgovati, i živjeti kao što su i prije živjeli, uz samo jedan preduvijet poslušnost Founderima.
Dali je to poštena pogodba... mislim da je.

ned 26 srp, 2009 4:17 pm
Ensign
Ensign

nebih ja rekao jel se sjecan razgovora izmedu Dukata I Weyouna kad je Weyoun rekao da treba istrijebit Ljude da demonstriraju moc Dominija a Dukat je rekao da ih treba ponitit tako ih ucine njihovim robovima.

ned 26 srp, 2009 5:28 pm
Founder

Anthony je napisao/la:
nebih ja rekao jel se sjecan razgovora izmedu Dukata I Weyouna kad je Weyoun rekao da treba istrijebit Ljude da demonstriraju moc Dominija a Dukat je rekao da ih treba ponitit tako ih ucine njihovim robovima.

Sve u svemu Dominij nije planirao izvršiti genocid nad ljudima dok ljudi su to pokušali napraviti nad Founderima.... :thumbs3:

ned 26 srp, 2009 11:16 pm
Ensign
Ensign

neznam kako god rat s Dominijem je bio razorniji, strasniji,s vise zrtava nego ovaj s Xindi( ako se to uopce moze nazvat ratom)

pon 27 srp, 2009 9:50 am
Founder

Anthony je napisao/la:
neznam kako god rat s Dominijem je bio razorniji, strasniji,s vise zrtava nego ovaj s Xindi( ako se to uopce moze nazvat ratom)

Correct i što je najparadoksalnije na kraju rata osjetim tugu što Dominij nije bolje prošao u ratu.... :beljenje:

pon 27 srp, 2009 11:33 pm
Ensign
Ensign

A tko je uopce rekao da su Xindi bili u ratu..???

uto 28 srp, 2009 9:57 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: