| Autor/ica |
Poruka |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
 Re: Dominij ili Xindi
.... Baš mi se ne sviđa kako se Archer ponaša u toj 3. sezoni jer po meni apsolutno se mijenja njegova narav i karakter ali nemojte reći da je sve to radi toga da je spreman na sve da spasi Zemlju jer nema epizode u kojoj skoro nije ˝nadrkan˝ i skoro je došao sa svima u konfliktnu situaciju....
|
| sub 11 srp, 2009 11:34 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Svakako Dominijski rat - to je jedini pravi rat prikazan u Treku, sa Kardasijansko-Klingonskim ratom, Federacijsko-Klingonskim ratom i opet Kardasijansko-Klingonskim ratom kao uvodom u Dominijski rat. Sveukupno - founderska spletka da oslabe alfa kvadrant prije nego oni direktno napadnu. Kao što su i drugi napisali - s Xindijima nije bio rat (možda Twilight epizoda ... ali i to je više holokaust nego rat) Xindi plot se mogao i skratiti na nekoliko epizoda slično kao i Klingonski civilni rat, da je bilo potrebe. Ali ovako je meni bilo više fora - najmračnija Trek sezona ikada - quest da se pod svaku cijenu spasi zemlja - ta sezona se mogla nazvati Star Trek: Crusade 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 12 srp, 2009 10:42 am |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Dobri su i jedan i drugi...no moj glas ipak ide za Xindije jer je zasigurno napetiji a i vise zrtava je otislo..

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pet 24 srp, 2009 3:33 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
A s Xindijima tehnički i nije bio rat... A i na Memory Alpha piše da se taj događaj zove Xindi Crisis... prema tome...
| pet 24 srp, 2009 4:05 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Suikotreki je napisao/la: A s Xindijima tehnički i nije bio rat... A i na Memory Alpha piše da se taj događaj zove Xindi Crisis... prema tome... Pa ok..svejedno glas za Xindi krizu

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| ned 26 srp, 2009 12:03 pm |
|
 |
|
Ensign
|
Cmd Data je napisao/la: Dobri su i jedan i drugi...no moj glas ipak ide za Xindije jer je zasigurno napetiji a i vise zrtava je otislo.. Vise zrtava nego u Dominiskom ratu!!!!!!!!!!!!! jesi ti lud..... u dominiskom ratu je bilo preko 500 milijuna zrtava....
|
| ned 26 srp, 2009 12:56 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Anthony je napisao/la: Cmd Data je napisao/la: Dobri su i jedan i drugi...no moj glas ipak ide za Xindije jer je zasigurno napetiji a i vise zrtava je otislo.. Vise zrtava nego u Dominiskom ratu!!!!!!!!!!!!! jesi ti lud..... u dominiskom ratu je bilo preko 500 milijuna zrtava.... Ma je... Dominionski rat je bio daleko razorniji i to se ne može uspoređivat. Ipak se Dominion rat vodio na području cijelog Alpha kvadranta... Ali koji mi je sukob ostavio bolji dojam i veči doživljaj? Definitivno Xindi kriza...s obzirom da ovdje nije bila u pitanju budučnost neke vlade ili države kao u Dominion ratu već budučnost čitavog čovječantva, njihovo postojanje...
| ned 26 srp, 2009 1:05 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Ono što daje toj Xindi krizi na važnosti je što ljudi nakon napada na Zemlju nisu znali na čemu su.
Zamislite situaciju na Zemlji - neki nepoznati alieni su napali, ubili sedam milijuna ljudi, nitko ne zna zašto. Jedina nada za čovječanstvo je Enterprise koji ode u nepoznato, i slijedećih godinu dana Zemljani samo čekaju da vide šta će biti sutra, za sat vremena, iduće sekunde... Svaki slijedeći trenutak bi im mogao bit zadnji, a oni su potpuno nemoćni.
E sad, ono što mene smeta kod treće sezone ENT-a je što se ekipa nije sjetila snimit barem jednu epku na Zemlji, da vidimo kako se stanovništvo nosi s tragedijom, strahom, neizvjesnošću... Sigurno bi veće grupe ljudi bježale sa Zemlje u Alfa-Centauri, na Vulkan... Pa onda kako raste ksenofobija (Demons/Terra Prime je samo kulminacija) itd.
|
| ned 26 srp, 2009 1:25 pm |
|
 |
|
Ensign
|
ali maras uzet u obzir da je Dominij planirao istrijebit i Ljude, i Kligonce i Romulce
|
| ned 26 srp, 2009 1:43 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
_Oz je napisao/la: Ono što daje toj Xindi krizi na važnosti je što ljudi nakon napada na Zemlju nisu znali na čemu su.
Zamislite situaciju na Zemlji - neki nepoznati alieni su napali, ubili sedam milijuna ljudi, nitko ne zna zašto. Jedina nada za čovječanstvo je Enterprise koji ode u nepoznato, i slijedećih godinu dana Zemljani samo čekaju da vide šta će biti sutra, za sat vremena, iduće sekunde... Svaki slijedeći trenutak bi im mogao bit zadnji, a oni su potpuno nemoćni.
E sad, ono što mene smeta kod treće sezone ENT-a je što se ekipa nije sjetila snimit barem jednu epku na Zemlji, da vidimo kako se stanovništvo nosi s tragedijom, strahom, neizvjesnošću... Sigurno bi veće grupe ljudi bježale sa Zemlje u Alfa-Centauri, na Vulkan... Pa onda kako raste ksenofobija (Demons/Terra Prime je samo kulminacija) itd. Da definitivno je to ogroman propust... Trebali su napraviti koji nastavak koji prikazuje kako si i sam rekao situaciju na Zemlji za vrijeme Xindi krize... i čudi me što se toga nisu sjetili jer vjerujem da bi to bili odlični nastavci... Anthony je napisao/la: ali maras uzet u obzir da je Dominij planirao istrijebit i Ljude, i Kligonce i Romulce Krivo... totalno krivo... Dominion tj. Founderi nisu imali namjeru poubijati/istrijebiti ljude, Klingonce i Romulance... već samo zavladati njima, upravljati njima... "dovesti red u njihov kaos" kako bi Founderi rekli. Naposljetku to je jedini razlog zašto Dominion napada. Ili im se dobrovoljno "pridruži" kako bi dobio red i mir (kao Kardasia npr.)... ili češ biti prisiljen to dobiti. I tako funkcionira Dominion. Dakle Dominion rat je bio samo jedna stvar... isključivo borba za vlast... ništa više. Dali će Alpha kvadrantom i Federacijom vladati "domaći, naši" ili Dominion. Ljudima se život nebi ništa promjenio. Jedino što bi se promjenilo jest tko bi Federacijom upravljao, te naravno svi ti admirali i ostali guzonje nisu htjeli pustit tu moć koju su imali jer im se svidjela... I to je bit cijelog Dominion rata... Dokaz da se život ljudima nebi gotovo ništa promjenio kad bi Dominion vladao vidimo i u samom DS9-u u par nastavaka. Npr. kad je Bajor potpisao pakt o nenapadanju s Dominionom, Bajor je ostao neokupiran (nije bilo Jem'Hadara na planetu) a i život na DS9-u je ostao nepromjenjen. Drugi dokaz su brojni članovi Dominiona koji su dobrovoljno se pridružili, koji i dalje mogu normalno trgovati, i živjeti kao što su i prije živjeli, uz samo jedan preduvijet poslušnost Founderima. Dali je to poštena pogodba... mislim da je.
| ned 26 srp, 2009 4:17 pm |
|
 |
|
Ensign
|
nebih ja rekao jel se sjecan razgovora izmedu Dukata I Weyouna kad je Weyoun rekao da treba istrijebit Ljude da demonstriraju moc Dominija a Dukat je rekao da ih treba ponitit tako ih ucine njihovim robovima.
|
| ned 26 srp, 2009 5:28 pm |
|
 |
|
Founder
|
Anthony je napisao/la: nebih ja rekao jel se sjecan razgovora izmedu Dukata I Weyouna kad je Weyoun rekao da treba istrijebit Ljude da demonstriraju moc Dominija a Dukat je rekao da ih treba ponitit tako ih ucine njihovim robovima. Sve u svemu Dominij nije planirao izvršiti genocid nad ljudima dok ljudi su to pokušali napraviti nad Founderima....
|
| ned 26 srp, 2009 11:16 pm |
|
 |
|
Ensign
|
neznam kako god rat s Dominijem je bio razorniji, strasniji,s vise zrtava nego ovaj s Xindi( ako se to uopce moze nazvat ratom)
|
| pon 27 srp, 2009 9:50 am |
|
 |
|
Founder
|
Anthony je napisao/la: neznam kako god rat s Dominijem je bio razorniji, strasniji,s vise zrtava nego ovaj s Xindi( ako se to uopce moze nazvat ratom) Correct i što je najparadoksalnije na kraju rata osjetim tugu što Dominij nije bolje prošao u ratu....
|
| pon 27 srp, 2009 11:33 pm |
|
 |
|
Ensign
|
A tko je uopce rekao da su Xindi bili u ratu..???
|
| uto 28 srp, 2009 9:57 am |
|
 |
|