| Autor/ica |
Poruka |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
 Re: T-Pol ili 7od9
BT je napisao/la: ....dok je T'pol ostala Vulkanka u punom smislu te riječi.
Hmm..sad ! Vec na pocetku se dalo naslutit da tu bes i nece bit "kako treba" tj. sve po Vulkanski . I na samom startu je onako malo reagirala neobicno , "komentrom" na kapetanovu svadju s njenim shefom . Zanimljivo je to da se pokusavala drzat Vulkanskog "ja" ali nije bas islo kako je trebalo . Mijenjala se i "hjumanizirala" [ bas cudno , nije pila sok s mjehuricima ] sve vise a taj je proces pratio brojne "zanimljive" scene i nesnalazanje , no ipak se izvlacila iz toga ali sve je vise poprimala "hjumanske" vrline . Onaj slucaj s tkzv. "muzem " , odbranikom roditelja i obicajima samo su pokazali koliko je duboko "hjumanizirana" jer se odluka bazirala na inatu prema "osobi C'" , oli ti strojaru, a ne postivanju tradicije . Mislim da su se oba ta lika jako promijenila tj. huimanizirala a taj proces je vrlo dobro obradjen u seriji/ama . Pozdrav Mutirana 22

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 01 lip, 2008 4:32 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Pa i Vulkanci su podlježni zaljubljivanju, ne vidim zašto je to samo Humanska vrlina.
| ned 01 lip, 2008 4:35 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Ako se slozimo da je ljubav [zaljubljenost] mnogo snazno emocionalno stanje pa i ne djeluje po Vulkanski njen nastup i sve ono sto je bilo oko "muza" i strojara . Naravno , da si dobro rekao da oni samo to dobro kao skrivaju , opcenito emocije . Hmm..mogu si zamislit kako izgleda Vulkansko zavadjanje , vjerojatno na zadatak iz bulove algebre ! A nas je lik [T'Pol] ipak to odradila po "hjumanski' i to pokusavajuci to sakrit nekim obicajima ili istrazivanjem [ ako se sjetite jedne od epizoda ] ! Jel ynate koliko je T'Pol imala godina mozda !? ili kako se stvarno zvala 7od9 Pozdrav A.H. 66

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 01 lip, 2008 4:46 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
buco je napisao/la: Jel znate koliko je T'Pol imala godina mozda !? ili kako se stvarno zvala 7od9 T'Pol na početku serije ima 63 godine. 7/9 hjumonski se zove Annika Hansen.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| ned 01 lip, 2008 10:01 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
BrickTop je napisao/la: Pa i Vulkanci su podlježni zaljubljivanju, ne vidim zašto je to samo Humanska vrlina. ...mislim da si tu u krivu... ...oni imaju već unaprijed dogovorene veze... ...sjeti se slučaja T'Pol koja je bila obečana Kos-u...
...a nebi rekao da se zaljubljiju, već su vođeni svojim instinktima u vrijeme ponfara...
| ned 01 lip, 2008 11:17 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Mr.bobo je napisao/la: BrickTop je napisao/la: Pa i Vulkanci su podlježni zaljubljivanju, ne vidim zašto je to samo Humanska vrlina. ...mislim da si tu u krivu... ...oni imaju već unaprijed dogovorene veze... ...sjeti se slučaja T'Pol koja je bila obečana Kos-u...
...a nebi rekao da se zaljubljiju, već su vođeni svojim instinktima u vrijeme ponfara... E tu se ja ne slažem sa tobom. Oni jesu obećani unaprijed dogovorom dvaju obitelji i jesu vođeni nekim agresivnijim nagonom za vrijeme Ponfara. Ali T'pol je ipak pala na Tripa što znači da je podlježna zaljubljivanju, ma koliko ona i svi Vulkanci to skrivali.
| ned 01 lip, 2008 11:20 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
T'Pol je samo rijetka iznimka... (+ vulkanci koji odbacuju osjećaje) ... jer da nije pristala na službu u Enterprisu... ...udala bi se za Kos-a... i to bi bio kraj te drame... ...no uvidjela je da su ljudi slobodniji u tim stvarima, pa je i to na neki način djelovalo na nju , te si dopustila zaljubljivanje...
| ned 01 lip, 2008 11:29 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 16 srp, 2007 7:35 pm Postovi: 692 Lokacija: BiH
|
Mr.bobo je napisao/la: T'Pol je samo rijetka iznimka... (+ vulkanci koji odbacuju osjećaje) @Bobo, a zar izuzeci ne potvrdjuju pravila? Gledaj to malo dublje - sa psiholoshke strane, a ne samo da se ogranichavamo na Vulkance kao jednu od vrsta koje se pojavljuju u ST-u.
Koliko sam uspjela primijetiti (uz ovo moje josh uvijek skromno poznavanje ST-a), svaka vrsta bi na neki nachin mogla donekle da se uporedi / identifikuje / poistovijeti sa nekim narodima, koji trenutno zhive za Zemlji.
Pozdrav.
| pon 02 lip, 2008 12:33 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
evo, moj glas ide za T'Pol. nekako mi je bila ljudskija, simpaticnija.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 02 lip, 2008 1:20 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
sedma... slicnija je dati ... kao malo dijete je bila... svaki dio ljudskog ponasanja je, kao data, secirala... no dok je data sa fascinacijom (pozitivno) gledao na sve to njezin je prvotni pristup bio negativan: "ma to je bezveze" (slicno kao i kod autora ove ankete  )... i to ju je spasilo od toga da ju se smtra datinom kopijom... t'pol... osjecajna vulkanka... meh... ili jesi ili nisi... glas sedmoj
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 02 lip, 2008 5:57 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Chaky je napisao/la: t'pol... osjecajna vulkanka... meh... ili jesi ili nisi... Sad da bas ne ispadne da branim T'Pol , pa i 7od9 je "borgizirana" cura , ajd' bila je djevojcica kad su je nakitili borgovskim perjem ! Tako i T'pol je "hjumanizirana " Vulkanka . Ja mislim da bi im likovi bili poprilicno suhoparni i "dosadni" da su bile , T'Pol kao Vulkanka a 7od9 kao Borg tj "borg bez perja " . Ali bas ta transformacija likova i mijenjanje kroz seriju je dovela do zanimljivih situacija . Sad koliko se bas da 7od9 usporedit s Datom , neznam . Mislim da je njegov tvorac znao za Borgovsku tehnologiju vjerojatno bi ga malo poslao "na dotjerivanje" kod njih [mislim progrmersko bar ] , ako bi ga uopce uzeli . Ali hmm..bas bi bilo zanimljivo cut sto o tome misle ostali . Pozdrav Kockasta 55

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 02 lip, 2008 11:49 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
nisam stigla glasati, ali glasala bih za 7/9. obje su vrlo zanimljivi likovi, ali karakter i razvoj sedme mi je bolje, detaljnije obrađen. nažalost nemam sad vremena objasniti, a mislila sam da ću imati manje posla - dodat ću kasnije 
_________________ njanjanja
|
| pon 16 lip, 2008 4:47 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Eto ja nisam glasao u vlastitoj anketi , al možda je tako i najbolje . Oba su lika vrlo znimljiva i koliko znam mnogi su se "navukli" na ST serijal zahvaljujući njima (bar dečki ). Zaista kad bih morao birat neznam , priznajem da nije bas jednostavno , bar meni odabrat jednu od njih . Mozda mi je više legla kao lik T'Pol , iako... , hmmm da i 7od9 je vrlo zanimljiva , i nacinom ponasanja i svojojom " superiornosću" u početku dolaska na VOY , ali mislim da je mi je T'Pol nekako tu odigrala važniju ulogu u samoj seriji ..hmmm izgleda da sam se spetljao ! U svakom slučaju da je više dobrih serija ST serijala i tako zanimljivih i likova kao T'Pol i 7od9 ! Nadam se da će se nešto pojavit neka nova serija jer ima tu da se pricaaa ... moš' mislit . Hvala svima koji su sudjelovali u anketi i dodali svoje komentare . Pozdrav Zamislite seriju gdje bi T'Pol bila Locotus of Borg i 7od9 Borg Queen , ajme , ludnica .. ! 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 16 lip, 2008 9:24 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
ma cijeli lik sedme mi je bio super, taj koncept odvajanja od borga - kako je ona to proživjela, kako se polako prilagođavala ljudima i vraćala svoju ljudskost.. na početku su joj ljudi bili, hm..glupi, niža bića, a kasnije je sve više 'asimilirala' njihove osobine.
opet, voyager sam gledala par puta a ent samo jednom i to ne sve epizode...sedmu jednostavno bolje 'znam' pa mi je i draža i zanimljivija, možda mi se mišljenje promijeni kad opet pogledam ent.
_________________ njanjanja
|
| uto 17 lip, 2008 11:00 am |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
sedma... ona njena superiornost mi je bila super i ona uzrečica. Mi smo Borg. Onda je Hery pito... Što ti to znači... Mi smo Borg... Zar ne trebaš nikoga na brodu, a ona ga je samo pogledala... ono superiorno... hehehe i ima bolji smisao za humor...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| uto 17 lip, 2008 12:16 pm |
|
 |
|