|
Sada je: sri 19 kol, 2026 8:33 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Arik Soong ..negativac ili pozitivac ?
| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ja nemislim da je negativac ali cisto zbog dosta mutne uloge u seriji ENT i zbog ponekih pomalo kriminalnih dijela ..mozda nekom baca na negativu ..ali lik je i pokazao dosta moralnu stranu sebe u nekim presudnim momentima ..dokazujuci da je ipak moralna osoba koliko toliko Vasa misljenja o Arik Soongu 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 23 kol, 2010 3:48 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Arik Soong ..negativac ili pozitivac ?
Arik Soong je genijalni znanstvenik, što ga automatski čini lagano ludim, no nije mi se činio kao zla osoba. Više me brine budućnost u kojoj se genijalni znanstveni umovi drže pod ključem, a njihov talent ignorira i dopušta da propadne, ode u vjetar. U određenim kontroliranim uvjetima, moglo ga se iskoristiti za pronalaženje lijekova za gomile genetskih bolesti i poremećaja, bez da se ulazi u moralne dileme, no scenaristi Treka jednostavno nikad nisu bili u stanju gledati dovoljno široku sliku da stvore koliko toliko realističan univerzum. Njima je sve crno-bijelo, pa je tako i u DS9-u "nečuveno" i "sramota" što Starfleet ima neformalnu agenciju za "crne operacije" (Section 31), ne uzevši pritom u obzir da jedna velesila kao što je Federacija nikad ne bi mogla opstati bez jedne takve agencije pored konkurentskih velesila kao što su Romulansko i Klingonsko carstvo te Kardasijska Unija. Ima tu još primjera, kao npr. "Algeronski sporazum" koji je sam po sebi diplomatska sprdačina. Zamislite sporazum u kojem SAD dopušta sovjetskoj Rusiji korištenje cloak tehnologije, a sama se obvezuje da neće koristiti istu tu tehnologiju... 
|
| pon 23 kol, 2010 4:12 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
_Oz je napisao/la: Arik Soong je genijalni znanstvenik, što ga automatski čini lagano ludim, no nije mi se činio kao zla osoba. Više me brine budućnost u kojoj se genijalni znanstveni umovi drže pod ključem, a njihov talent ignorira i dopušta da propadne, ode u vjetar. U određenim kontroliranim uvjetima, moglo ga se iskoristiti za pronalaženje lijekova za gomile genetskih bolesti i poremećaja, bez da se ulazi u moralne dileme, no scenaristi Treka jednostavno nikad nisu bili u stanju gledati dovoljno široku sliku da stvore koliko toliko realističan univerzum. Njima je sve crno-bijelo, pa je tako i u DS9-u "nečuveno" i "sramota" što Starfleet ima neformalnu agenciju za "crne operacije" (Section 31), ne uzevši pritom u obzir da jedna velesila kao što je Federacija nikad ne bi mogla opstati bez jedne takve agencije pored konkurentskih velesila kao što su Romulansko i Klingonsko carstvo te Kardasijska Unija. Ima tu još primjera, kao npr. "Algeronski sporazum" koji je sam po sebi diplomatska sprdačina. Zamislite sporazum u kojem SAD dopušta sovjetskoj Rusiji korištenje cloak tehnologije, a sama se obvezuje da neće koristiti istu tu tehnologiju...  Potpisujem... genijalni znanstvenik koji je ne potrebno pod kljucem, a njegova istrazivanja bi se definitivno mogla iskoristit...

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pon 23 kol, 2010 10:11 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
_Oz je napisao/la: Arik Soong je genijalni znanstvenik, što ga automatski čini lagano ludim, no nije mi se činio kao zla osoba.
Više me brine budućnost u kojoj se genijalni znanstveni umovi drže pod ključem, a njihov talent ignorira i dopušta da propadne, ode u vjetar.
U određenim kontroliranim uvjetima, moglo ga se iskoristiti za pronalaženje lijekova za gomile genetskih bolesti i poremećaja, bez da se ulazi u moralne dileme, no scenaristi Treka jednostavno nikad nisu bili u stanju gledati dovoljno široku sliku da stvore koliko toliko realističan univerzum. Bez obzira koliko genijalan, Soong je bio svjestan da krši zakon kad je ukrao embrije... i prvi i drugi put... na stranu to što je zakon  ... Uostalom, Soong je znanstvenik koji voli eksperimentirat, i spreman je vidjeti i učiniti svijet boljim... nije lik kao Degra da je radio na oružju za masovno uništenje... samo je nastojao pomoći čovječanstvu, i svaki eksperiment mora imati i svojih neuspjeha i podbačaja... dakle, lik je čista pozitiva... a to što je poduzeo sve da oslobodi augmente i pomogne svojoj djeci nije ništa u usporedbi s onim što je radio Archer da bi pomogao svojoj posadi i spasio Zemlju...
| uto 24 kol, 2010 1:17 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
da, ovoga, ali samo jedna stvar...
zasto mislite da bi lik poput Soonga pristao uvjetno receno biti "iskoristavan" od strane federacije (ili zemaljske vlade, ili koga li vec)?
meni on djeluje kao osoba koja je upravo radije zavrsila u zatvoru nego dopustila da njegov istrazivacki rad bude cenzuriran ili usmjeravan, kao osoba koja stoji iza svojih moralnih uvjerenja do te mjere da prije zavrsi u zatvoru nego poklekne pred politickim režimom koji se s njim ne slaze.
uglavnom, ne vidim bas kao veliku manu zemaljskog drustva to sto nije bolje "iskoristilo" Soongov potencijal. postoje pojedinci koji su "veci od drustva", za Soonga bih rekao da je bio takav, ako nigdje drugdje onda u vlastitim ocima. a u ovom slucaju je i to dovoljno.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 22 pro, 2010 2:13 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Soong je pomalo buntovnik ali sa svojim dubokim razlozima koje svit bas i ne razumi ..nazalost nije mu uspilo napravit od augmenta miroljubive i logicne ljude ..to jest izmakli su mu kontroli a da nit sam nije zna kako 
|
| sri 22 pro, 2010 2:37 am |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pet 01 lis, 2010 3:33 pm Postovi: 118 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Vulkanka
|
Mogla bi poceti o sivom i crno bijelom-svijetu ali mozda samo da zakljucim, vise vuce prema pozitivcu, i svoje greske je ispravio. Neki su znanstvenici u stvarnosti napravili vise s...anja zbog kojih i danas ispastamo. Mozda gore treba stajati i zrtva 
| sri 22 pro, 2010 11:04 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Ant je napisao/la: da, ovoga, ali samo jedna stvar...
zasto mislite da bi lik poput Soonga pristao uvjetno receno biti "iskoristavan" od strane federacije (ili zemaljske vlade, ili koga li vec)?
meni on djeluje kao osoba koja je upravo radije zavrsila u zatvoru nego dopustila da njegov istrazivacki rad bude cenzuriran ili usmjeravan, kao osoba koja stoji iza svojih moralnih uvjerenja do te mjere da prije zavrsi u zatvoru nego poklekne pred politickim režimom koji se s njim ne slaze. Soong bi IMO objeručke pristao na takvo što, čisto zato jer bi u svojoj beskonačnoj aroganciji vidio mogućnost da mulja i manipulira onima koji "misle" da ga kontroliraju, a zapravo mu samo pružaju idealne uvjete za rad kojih nema u zatvoru (laboratoriji, računala, stručno osoblje). Osim toga, netko tko je uspješno programirao padd da otključa svaku zatvorsku bravu u takvom bi se okolišu osjećao kao da može pobjeći kad god mu to padne na pamet. Ant je napisao/la: uglavnom, ne vidim bas kao veliku manu zemaljskog drustva to sto nije bolje "iskoristilo" Soongov potencijal. postoje pojedinci koji su "veci od drustva" Koji to?  Navedi JEDNU veliku povijesnu osobu (tu mislim na ličnosti koje smatramo barem djelomično pozitivnima), čija djelatnost nije na kraju na ovaj ili onaj način doprinijela boljitku društva.
|
| sri 22 pro, 2010 11:33 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
_Oz je napisao/la: Ant je napisao/la: uglavnom, ne vidim bas kao veliku manu zemaljskog drustva to sto nije bolje "iskoristilo" Soongov potencijal. postoje pojedinci koji su "veci od drustva" Koji to?  Navedi JEDNU veliku povijesnu osobu (tu mislim na ličnosti koje smatramo barem djelomično pozitivnima), čija djelatnost nije na kraju na ovaj ili onaj način doprinijela boljitku društva. Mislim da pod "neiskorištenim" osobama se ovdje radi o onima koji su ostali nezapamćeni u društvu. Ali eto, za ovaj tvoj primjer je savršen Nikola Tesla, koji je radi zatucanosti društva i nezainteresiratnosti svojih financijera, morao odustati od rada na Teslinoj zvijezdi, koja je mogla omogućiti svakome da danas ima neograničene izvore električne i ine energije, besplatno. Premda, postoje razni oblici modificirane Tesline zvijezde koja se koristi i u medicinske svrhe, za liječenje raznih bolesti, poput raka itd, većinom se nepromijenjeni primjerci koriste u svrhe izlaganja na tehničkim institutima, i osim što povremeno naelektriziraju nečiju kosu, nemaju pretjerane druge primjene.
| sri 22 pro, 2010 3:03 pm |
|
 |
|
bubica
|
Društvo možda nije iskoristilo njegov puni potencijal, ali Teslin doprinos bio je nemjerljiv.
|
| sri 22 pro, 2010 7:24 pm |
|
 |
|
Number One
|
_Oz je napisao/la: Društvo možda nije iskoristilo njegov puni potencijal, ali Teslin doprinos bio je nemjerljiv. A zamisli kako bi sad bilo, da ovaj net koji koristiš imaš besplatno, da voziš auto na struju, besplatno, da se vozikaš po svemiru, besplatno. Star Trek utopija na dohvat ruke. Ali, ipak ne. 
| sri 22 pro, 2010 10:53 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Propast svijetske ekonomije mozda 
|
| sri 22 pro, 2010 10:59 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
tesla na stranu, premda je dobar primjer za ono sto sam zelio reci, ali da... natrag na Soonga.
dakle, da je veci od drustva sam mislio prvenstveno na intelektualnom nivou, gdje ga neki prosjek naprosto nemoze pratiti.
iz toga on razvija sliku o samome sebi u kojoj se postavlja iznad drustva i u moralnom smislu. sto i nije nuzno negativna ili tako tesko razumljiva stvar. zasto bi on prihvatio norme onih koji nemogu ni pojmiti stvari kojima se on sam bavi?
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 22 pro, 2010 11:08 pm |
|
 |
|
Number One
|
Ant je napisao/la: tesla na stranu, premda je dobar primjer za ono sto sam zelio reci, ali da... natrag na Soonga.
dakle, da je veci od drustva sam mislio prvenstveno na intelektualnom nivou, gdje ga neki prosjek naprosto nemoze pratiti.
iz toga on razvija sliku o samome sebi u kojoj se postavlja iznad drustva i u moralnom smislu. sto i nije nuzno negativna ili tako tesko razumljiva stvar. zasto bi on prihvatio norme onih koji nemogu ni pojmiti stvari kojima se on sam bavi? Potpisujem. 
| sri 22 pro, 2010 11:13 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Znanstvene norme nikako ali vidim da je vecina moralnih normi u ljudi slicna a on te norme ipak kako tako prihvaca ..ipak zbog intelekta pomalo ima stav kako je iznad obicnih ljudi u smislu da njegova odluka ima vecu tezinu ..iako nije bas tako , jer vecu tezinu ima ozbiljna odluka budale..nego ozbiljna odluka pametnog covika jer soong ce svoju gresku ispravit a onaj manje pametan nece i posljedice ce bit vece i teze  U biti cini mi se da je soong intelektualno iznad ostalih a moralno u biti prosijek 
|
| sri 22 pro, 2010 11:15 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|