|
Sada je: ned 26 tra, 2026 1:39 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
S01E05 - The Wolf and The Lion
| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
"The Wolf and The Lion" [Sezona I, Epizoda V] Redatelj: Brian Kirk Scenarij: David Benioff, D.B. Weiss Sinopsis [tv.com]: Kralj Robert je bijesan kada čuje da Daenerys nosi Khal Drogovo dijete i naređuje da ju se ubije, no Ned se tomu žestoko protivi. Catelyn odvodi zarobljenog Tyriona svojoj sestri u Eyrie, a Arya slučajno saznaje da joj je otac u životnoj opasnosti. Više o epizodi: http://www.tv.com/game-of-thrones/the-w ... sode;titlehttp://www.imdb.com/title/tt1829964/http://www.hbo.com/game-of-thrones/inde ... index.html
|
| pon 16 svi, 2011 6:00 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
 Re: S01E05 - The Wolf and The Lion
Hvala ti HBO, za ovu osvježenu mržnju prema Lannisterima. Cijelu epizodu sam imala poriv nekoga zatuć stolicom.  Prvo ljepotana Jaimeja, onda Varysa, onda Maloprstog, onda kretenskog Greyjoya, onda Roberta.  I ajme brutalnosti nad konjima.  A s Lorasom i Renlyjem su totalno pretjerali. Toga uopće nema u knjizi. Ugl, grozna epizoda. Grozna grozna grozna. (I sad će Oz naravno kao najbolju rečenicu izdvojit onu s impregnate. A ok, i je bila najbolja.  )
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| pon 16 svi, 2011 7:03 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Loras i Renly su vrlo, vrlo kanon. Niti jednom se ne kaže "Loras je poljubio Renlya", ali se često aludira. Često. I mnogo.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| pon 16 svi, 2011 7:20 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
I haz no memory of it. E da, i Lysa je luda. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| pon 16 svi, 2011 7:22 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
najbolja epizoda dosad. napokon se stvari događaju.  dosta akcije, od pocetka epizode do kraja. scena na turniru je, hm... brutalna. doduse, najjace od svega mi je kako ih je Robert doveo u red. ipak se vidi da uz svo kurvanje i opijanje ima neceg kraljevskog u sebi. i onaj fight na putu za Orlovo Gnijezdo je bio fora. doduse, taj dio price mi je malo zbrzan. bilo kako bilo, lijepo je vidjeti taj setting. to mi je inace najdrazi zamak u serijalu. nadam se da ce ga jos vise prikazati u iducoj epizodi. Maloprsti i Varys i njihovo suceljavanje u prijestolnoj dvorani je također bilo zakon. fora su mi ti koncentrirani dijalozi, a to s njima dovjicom bas dolazi do izrazaja. e, da, kad smo vec kod Maloprstog, "and when will you be having your friend?" je prejak quote. doduse, moram se sloziti s Mirnom, malo mi je bezveze ona scena brijanja. ne da imam nesto protiv ideje, ali scena nicemu nije doprinjela, a epizoda je bas puna prejakih scena pa mi je ispala nekako bezveze. kad smo vec kod jakih scena, razgovor Roberta i Cersei je vrhunac epizode. bas se nekako vidjela dubina tog njihovog odnosa. skoro pa savrsena scena. jedino sto joj imam zamjeriti je Lena Headey. fascinira me kako se ni nakon pet epizoda ne mogu natjerati da pronađem nesto podnosljivo u njezinoj izvedbi. i na kraju svega toga dobili smo i onaj fight kod bordela. sviđa mi se kako su borbe izvedene. nije neko senzacionalisticko skakanje uokolo, izvođenje saltova u zraku i slicno glupiranje. uzmes logsword i raspalis po protivniku. tu i tamo je koji kadar bio preuzak za moj ukus, ali to je sad vec cjepidlacenje. uglavnom, dobro su to izveli. i Jaime je izgledao ko car kad je dojahao u dvoriste.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 17 svi, 2011 11:01 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Glumci su odlični. Pokret kojim Hound izbjegne burazov zamah i klekne pred kralja, ili cijelokupni Jaime u fajtu pred bordelom... pogotovo njegova faca kada izvuče mač, dubok uzdah...
|
| uto 17 svi, 2011 11:05 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ma genijalno mi je vec i samo vidjeli kako Clegane burazi drze maceve u rukama. bas se vidi ta snaga i tezina samih maceva. nikakve ninja gluposti i slicno.
|
| uto 17 svi, 2011 11:08 am |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
8 Napokon malo prave borbe. Catelyina sestra je odlično uprizorena,a Tyrionova tamnica je jako dobra.... Najjača scena mi je kad Brana pitaju koji je moto Lannistera, a ovaj kaže: We pay our debts! 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| uto 17 svi, 2011 1:27 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
E, da, dobra je ta scena s Branom. Ne bih bas rekao najbolja al ono. On bi mi u biti mogao postati dobar lik. U onome-sto-se-ne-spominje mi je znao biti iritantan.
|
| uto 17 svi, 2011 1:52 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: pon 16 svi, 2011 7:12 pm Postovi: 72 Lokacija: Slavonski Brod / Zagreb Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Koje si vrste?: human
|
meni je ovo do sad najbolja epizoda. Puno borbe. I to kvalitetno prikazane bez kako je rekao Ant ninja pokreta i smiješnih egzibicija. Ali ona scena s konjem mi je brutalna. čak malo i previše za moj ukus. A jedna od dražih scena mi je kad Arya dođe pred stražare i održi im bukvicu jer ju ne puštaju unutra 
_________________ "Listen carefully, Neelix, because I'm only going to say this once. Coffee, black."
- Janeway, to Neelix after he informed her that more replicators had gone offline (VOY: "Bride of Chaotica!")
|
| uto 17 svi, 2011 3:48 pm |
|
 |
|
Častoljupka
|
Boz i Ant, treba vam hladni tuš. Nego, Jaime. Svaki put kad uđe u kadar, imam osjećaj kao da se jedva ustao taj dan iz kreveta, nabacao odjeću na sebe i izašao van u još jedan sumorno nepodnošljiv dan. Kao da je stalno u nekoj apstraktnoj boli i to ga čini ogorčenim gadom. Ne podnosim ga. Emocionalna šarolikost moš si mislit. Preiritantan je. Iako se može argumentirat da je svaki lik uspješan ako uspije pobuditi bilokakve osjećaje u čitatelju/gledatelju. Bilo bi bolje da sam ravnodušna prema njemu. 
|
| uto 17 svi, 2011 4:19 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Pa, s obzirom na to da je njegovom pojavljivanju u ovoj epki predhodila vijest kako mu je buraza kidnapirala ludjakinja sa sjevera, mogu ti reci da bi ja na njegovu mjestu izgledao daleko gore. 
|
| uto 17 svi, 2011 4:26 pm |
|
 |
|
Častoljupka
|
Ma nisam mislila samo na tu scenu, nego svaka u kojoj se pojavi.
Ali dooobro, ajde priznajem, i ja bih slično reagirala da se nađem u njegovoj koži.
|
| uto 17 svi, 2011 4:29 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Mir'Na Riker je napisao/la: Nego, Jaime. Svaki put kad uđe u kadar, imam osjećaj kao da se jedva ustao taj dan iz kreveta, nabacao odjeću na sebe i izašao van u još jedan sumorno nepodnošljiv dan.
Zato jer je. Mir'Na Riker je napisao/la: Kao da je stalno u nekoj apstraktnoj boli i to ga čini ogorčenim gadom. Zato jer je. I zato jer je. Mir'Na Riker je napisao/la: Iako se može argumentirat da je svaki lik uspješan ako uspije pobuditi bilokakve osjećaje u čitatelju/gledatelju. Bilo bi bolje da sam ravnodušna prema njemu.  Jesi li primjetila koliko je nadrkan bio kada je neki lijevi kreten probo Neda u nogu kopljem? To je zato jer je Ned jedino što mu je bilo iole blizu nekog izazova u zadnje tri godine. Ostalo mu je sve... dosadno. Jebe šta i kad želi, jede šta i kad želi, jedino kaj nemre je klat šta i kad želi, i to ga jedino raduje.
|
| uto 17 svi, 2011 5:17 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mir'Na Riker je napisao/la: Hvala ti HBO, za ovu osvježenu mržnju prema Lannisterima. Suosjećam s tobom Mir'Na Riker je napisao/la: A s Lorasom i Renlyjem su totalno pretjerali. Toga uopće nema u knjizi. A lijepo sam vam više puta upozorio da "based on" ne znači da će stvari iz knjiga biti identične seriji, ali neeee, nećete slušati Enivej... Još jedna dosta dobra epizoda, opet dajem 8...  ovaj put dosta črvsta osmica. I dalje je serija što se mene tiče na istom (dosta visokom) nivou, i nijedna epizoda do sada mi nije bila baš loša, no isto tako još uvijek čekam epizodu od koje ću se totalno naježiti, ostati zapanjen, puno razmišljati ili bar naići na neki super quote ili scenu... Pomalo mi je iznanađujuće što su se neke stvari dosta ubrzale na kraju epizode, makar u ovoj epki glavna radnja nije ni spomenuta (još uvijek smo na "disturbing reports"  ) kao ni što se događa u susjedstvu kod Drathkija... Scena između 2 špijuna je bila baš fora, i na tren sam se izgubio u njihovim međusobnim nadmudrivanjima. Trebao bih ponovo pogledati scenu da pohvatam sve detalje. Cersei je bila mrvicu manja gadura nego inače, makar se i u onom razgovoru s Robertom bahatila kako njihov brak drži kraljevstvo na okupu Onaj dvorac od Catelynine sestre izgleda odlično, naročito scena sa zatvorom iznad provalije  Sama Lisa i scena s njom mi je pomalo čudna.... ali ako ništa drugo, barem je dobro prokužila da su Lannisteri zlo Scene na turniru su ovaj puta bile nešto zanimljivije, makar mi je preteatralno bilo kleknuće onog viteza na kraljev znak. Šta bi bilo da je protivnik odlučio još jednom zamahnuti?  I ovaj put za sexy scene ubačeni gejevi Ha dobro, svakom za njegovo zadovoljstvo OPET radnja oko ubojstva djeteta, ovaj puta čak i nerođenog. Izgleda da kreatori imaju neki fetiš na ubijanje djece i životinja. A vjerojatno je tu i HBOov "frack you" onima koje to zgraža Na tren sam pomislio da će Ned pristati na to  no ostao je častan i nije se dao navući na Robertovu paranoju. Upravo neuspjeli pokušaji da da ubije Daenerys i njeno dijete bi im se moglo odbiti u glavu i navesti Daenerys da nagovori muža da na izlet u Westeros odu i oni i njihovih 40000 razbojnika... Kako su već par puta rekli u seriji, Drathkiji se boje vode i nemaju flotu, tako da bi jedan od načina da ih se transportira bio da neka od familija izda kralja i sredi Drogu prijevoz i sigurno iskrcavanje... a to je upravo situacija kakvu si je Robert stvorio. Prijateljstvo Roberta i Neda tj. mir sjevera i juga je ono što održava kraljvstvo na okupu, a ne brak s kujom Cersei. The fight je, kako su i drugi napisali, baš korektno napravljen, bez teatralnosti. "Najveći mačevaoc u 7 kraljevstva"  je konačno u seriji i izvukao mač i tukao se. Ned je, iako je već pomalo u godinama, bio manje više ravnopravan Jamieu, i pitanje je tko bi na kraju pobjedio da onaj stražar nije Neda backstabao u guzicu ili nogu ili gdje već I meni se isto činilo da je Jamie toootalno ljut što su mu prekinuli prvu pravu borbu u tko zna koliko vremena (ludog kralja, ako sam dobro shvatio, nije ubio u borbi) Pitam se što bi bilo da je Jamie naletio na nekog mlađeg tko je u formi. Mislim da bi ga Jon ispljuskao ko Tyrion princa i dao ga poslije vučku da se poigra, a za Droga nema sumnje da bi sačuvao kosu i možda ga poslije zguzio ko što je Daenerys u 2. epizodi Ehm... 2 ujutro je... možda je bolje da prestanem dalje tipkati gluposti 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 19 svi, 2011 2:20 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|