|
Sada je: ned 26 tra, 2026 1:39 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 S01E03 - Lord Snow
"Lord Snow" [Sezona I, Epizoda III] Scenarij: David Benioff, D.B. Weiss Režija: Brian Kirk Sinopsis [HBO Publicity]: Nakon dugačka puta, Ned napokon stiže u Kraljev grudobran, te je neugodno iznenađen kad sazna da je kraljevstvo u dugovima. U Crnom zamku John Snow zadivljuje Tyriona nauštrb neiskusnih novaka. Sumnjičivši Lannistere za Branovu nesreću, Catelyn potajice slijedi svog muža u Kraljev grudobran gdje susreće Petyra Baelisha zvanog Maloprsti, dugogodišnjeg saveznika i vlasnika javne kuće. Cersei i Jaime zabrinuti su zbog Branova buđenja iz kome, Daenerys se sukobljava s bratom Viserysom, a Aryja kreće na poduke iz mačevanja. Više o epizodi: http://www.hbo.com/game-of-thrones/inde ... index.htmlhttp://www.imdb.com/title/tt1829962/
|
| pon 02 svi, 2011 7:00 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
 Re: S01E03 - Lord Snow
Syrio ima kosu, ali i dalje je Win. Šteta što je scena završila bez flashbacka, sada moram cijeli tjedan čekat...
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| pon 02 svi, 2011 7:00 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Omg omg omg. Ok, 10.  Ni sama ne vjerujem, ali da. Dat ću 10. Varys je odlično ljigav, kao i Maloprsti. I puno puno puno Neda Starka je bilo. ^^ I i i...Bran mi se sve više sviđa i i i stara Nana je smiješna i i i Arya je kul i i i Tyrion je blesav xD i i i ajme Lancel Lannister s onim "it's empty, your grace"  i i i i...Syriooooo! I i i i razgovor Neda i Đejmija. ^^ Cersei ignoriram. I davljenje Maloprstog. ^^ I konačno nježnost između Droga i Daenerys kako i treba biti. Jujuknula sam na tu scenu i rastopila se. O, kvrapcu, šta mi je. Meni se to ne bi smjelo sviđat. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| pon 02 svi, 2011 7:16 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Puno dobroga u ovoj epizodi. Sve scene u Crnom zamku su odlične, pogotovo široki kadri Zida. Naj trenutak kad ona baba malom Branu pripovjeda one creepy stvari. Također, napokon malo priče o toj slavnoj "zimi". Serija postaje jeziva - naveliko odobravam. Zamjerka, iako sve viđeno izgleda izvrsno, HBO ipak malo štedi. Koji panoramski snimak Kraljeva grudobrana ne bi škodio. Nitko od njih ne očekuje da grade makete, te stvari se ionako danas isključivo crtaju u photoshopu (cijeli Rivendell i Naboo u ROTS su matte painting). One lekcije iz mačevanja pred kraj su super, intruktor je teška skica. Littlefinger ima puno potencijala (genijalni Aidan Gillen iz The Wire), Robert Baratheon mi sve više djeluje ko nekakav tipični balkanski diktator, a Jaime Lannister... Hmmmm, ne znam što bih još mislio o njemu, ali čini se vrlo zanimljiv lik. Naj citat: Everyone who isn't us is the enemy. Nominiram to za slogan čitave serije. 
|
| pon 02 svi, 2011 7:28 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Ne kužim zašto Jaimeju toliko predbacuju što je sasjekao kralja?
Pa nije li im svima onako učinio OGROMNU uslugu?
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| pon 02 svi, 2011 7:36 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mir'Na Riker je napisao/la: Ne kužim zašto Jaimeju toliko predbacuju što je sasjekao kralja?
Pa nije li im svima onako učinio OGROMNU uslugu? nije to bilo bas u potpunosti cisto. s jedne strane, on je polozio zakletvu da ce stititi kralja, bez obzira na okolnosti ili na to kako se sam kralj ponasa. s druge strane, kad je zabio ostricu Aerysu u leđa nije to ucinio cisto iz odanosti puku, niti iz odanosti Robetu niti iz odanosti pobinu. cjelokupna uloga Lannistera u cijeloj toj prici je dosta mutna. njima je bilo cisto ok pod Ludim Kraljem. dobra epka, btw. onaj instruktor mi je ipak bio najjaci lik. plus, Benjen je cool. doduse, glupo je ispao kad se isao duriti na Tyriona. doduse, vecina likova ispada glupo u usporedbi s Vražićkom, tako da mu to ne bi valjalo uzeti za zlo. e, da, Maloprsti i Varys su naprosto genijalni, obojica su bas onakvi kakvima sam ih zamisljao. scena s Robertom je bila fora. i mali mutivi Lancel, kad mu je natocio par kapi vina i samo stao, he, he. volim taj, nazovimo ga morbidni humor  s druge strane, khal Drogo mi je bezveze napravljen. sad je odjednom sav brizan i divan. mislim, ne da imam problem s tim, veci je problem s onim kakav je bio do sada. citava poanta njegova lika je da on nije nekakvi seljacina koji samo razmislja kak ce kome metnuti s guza. a u prve dvije epke su ga vise/manje takvim prikazali. uglavnom, pozdravljam ovaj obrat, ali malo mi je prekasno i neopravdano dosao.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 02 svi, 2011 10:54 pm |
|
 |
|
Častoljupka
|
Ant je napisao/la: citava poanta njegova lika je da on nije nekakvi seljacina koji samo razmislja kak ce kome metnuti s guza. a u prve dvije epke su ga vise/manje takvim prikazali. uglavnom, pozdravljam ovaj obrat, ali malo mi je prekasno i neopravdano dosao. Slažem se. Mogli su to puno bolje izvest, što pogotovo nema smisla pošto sam Martin radi na toj seriji, ali ajde...
|
| pon 02 svi, 2011 11:19 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Ant je napisao/la: s druge strane, khal Drogo mi je bezveze napravljen. sad je odjednom sav brizan i divan. mislim, ne da imam problem s tim, veci je problem s onim kakav je bio do sada. citava poanta njegova lika je da on nije nekakvi seljacina koji samo razmislja kak ce kome metnuti s guza. a u prve dvije epke su ga vise/manje takvim prikazali. uglavnom, pozdravljam ovaj obrat, ali malo mi je prekasno i neopravdano dosao. Očito je dovoljno da te jedna mala plava zajaši jednom i da te zauvijek izmjeni u srž.
|
| pon 02 svi, 2011 11:40 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
he, he, s tim bih se nacelno slozio.
ipak, to mi nekako ne pase uz Drogin lik. on je snazan karakter i otpocetka je u biti bio obziran prema Daenerys. u prve dvije epizode je prikazan bas kao divljak, da bi sada u ovoj jednoj sceni odjednom dozivio kopernikanski obrat.
|
| pon 02 svi, 2011 11:51 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
da... to i meni smeta kod televizijskog Droga... nije fer prema takvom liku. dala sam 8 Tyrion i zid... ono je bila stvarno smiješna scena... odlične su mi bile sve scene sa Catelyn i Nedom. Posebno kad ona izviri s balkona i kaže: "Ned!" S bičem i Vyserisom je bilo genijalno. pogotovo kad se ona služavka i lik na konju (opet nisam kužnula je li to ko, ali vjerijatno je...) pogledaju kao da je Dany luda... Arya i mačevanje su mi bili bolji nego što sam zamišljala. Odlična scena. Jedna od boljih do sad. Jednostavno odlična gluma Arye... odlična... dala sam 8 jer mi je ipak nešto falilo... opće oduševljenje možda... ili sam još pod dojmom The Day of the Moona pa mi je to smanjilp doživljaj... ah... da... Jon Snow... super scena sa mačevanjem. I sa svime zapravo... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| uto 03 svi, 2011 2:09 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Evo još jedna osmica  Ne mogu reći da je bila ni bolja ni lošija od predhodne 2. Niti u fantasyju nismo oslobođeni novčarskih spletki. Eto, saznajemo da je kraljevstvo u teškim dugovima - i to Lanisterima. Veli kralj da je okružen Lanisterima, petpostavljam da svoje bogatstvo koriste kako bi se probili na što više pozicija i tako imali indirektnu kontrolu nad kraljevstvom. Kuja Cersei uči sina da "tko nije naš, taj je neprijatelj"... krasno  ... a da i ne spominjem komentare od Jamiea da bi najradije pobio sve ljude na svojetu i da na kraju ostanu samo on i Cersei. Predivna familija, nema šta. Ja sam se za razliku od Oza odlučio - osim ako se s njima ne dogodi neki teški G'Karovski obrat, za mene su oboje teški negativci. Tyrion je za sada jedini pozitivan Lanister. Moram se složiti da se do sada pokazao kao jedan od zanimljivijih likova  Za razliku od njih, familija Stark je časna. Ned pokušava i djeci usaditi plemenite vrijednosti. Lijepo je bilo za vidjeti da nije pokušao promjeniti Aryu, već joj je čak i sredio odličnog instruktora mačevanja Ekipa na zidu... i dalje ništa od radnje sa bandom preko zida, samo "čuo sam neke priče koje mi se ne sviđanju" no barem su se spominjale višegodišnje noći i zvijeri koje se tada bude, što je fino začinilo radnju, i nadam se da se neće dugo čekati na daljnji razvitak u tom smjeru... No barem se Jon imao prilike iskazati. Ako već među familijom ima slabiji tretman, među ovom bandom se s razlogom smatra boljim od svih njih, pogotovo nakon što mu je to i šef javno rekao. Možda mu je to u epizodi i malo previše udarilo u glavu Odlična mi je scena bila kad je Viserysa njegova bahatost skoro koštala glave Izgleda da nije sve baš onako kako si je zamislio, i Daenerys neće slušati svaku njegovu zapovjed, a ni Drogo se ne čini kao malouman barbar kojeg će ekspresno pridobiti da krene na Kraljevstvo. Mir'Na Riker je napisao/la: Ne kužim zašto Jaimeju toliko predbacuju što je sasjekao kralja?
Pa nije li im svima onako učinio OGROMNU uslugu? Da, zanimljiva je scena Neda & Jamiea kod željeznog prijestolja, dobra razmjena relativno prikrivenih optužbi i komentara. Što se tiče toga što se spominjali oko krivljenja Jamiea, nije čudno da ha ne gledaju sasvim blagonaklono s obzirom da je prošlog kralja ubio on koji je bio njegov glavni tjelohranitelj / vođa straže ili šta već, koji se zakleo da će ga braniti životom... No opet, to mi se čini više kao sporednija stvar, s obzirom da nisu imali problem da ga ostave na toj poziciji i nakon promjene vlasti. (Naravno, možda u tome prste ima utjecajna Lanister familija kod koje se kraljevstvo zadužuje  ) Također, u sceni na "sjednici vlade"  su onog starog zezali da je bio vjeran prošlom kralju, no isto tako je ostao na funkciji. Izgleda da je kraljevstvo dosta liberalno što se tiče ostanka na funkciji čak i nakon burne promjene vlasti, bolje nego u nekim modernim balkanskim državama  Ant je napisao/la: ipak, to mi nekako ne pase uz Drogin lik. on je snazan karakter i otpocetka je u biti bio obziran prema Daenerys. u prve dvije epizode je prikazan bas kao divljak, da bi sada u ovoj jednoj sceni odjednom dozivio kopernikanski obrat. Čini mi se da su ti ove dvije 2 rečenice donekle u suprotnosti  al nvm,... Po meni je Drogin lik sasvim dobro prikazan. Kroz Daenerino učenje Dorakthi kulture i mi se upoznajemo s njima. Drogo kao proizvod kulture u kojoj je ukorijenjena pljačka, gdje nema riječi za "hvala" i čiji članovi ponekad naprave pokolj samo zato što im je dosadno, jednostavno i nije mogao ispasti puno drugačiji. Svaki njegov dobročudan potez bi ekipa shvatila kao slabost, i teško da bi se uspio probiti do vođe čopora... Štoviše, čak se kao vođa pljačkaške horde pokazao u jako pozitivnom svjetlu i korektno se odnosio prema Daenerys. Nije ju bubnuo u zid čim mu je prvi puta rekla "ne" (ono kad je u stvari htjela isprobati drugu pozu  ), ona ima sve što joj treba, ekipu da se brine o njoj, da ju uči običajima, i svi su je prihvatili kao Khaleesi (što se vidi u sceni kad zaustavlja povorku) Primjer kako se sa ugovorenim vjenčanjem može loše proći bi bila žena od William Hamleigh u "Pillarsima", a ovo bi više bilo u kategoriji "dobro je prošla s obzirom na situaciju" Ant je napisao/la: cjelokupna uloga Lannistera u cijeloj toj prici je dosta mutna. njima je bilo cisto ok pod Ludim Kraljem. Da parafraziram Hladno Pivo, Svi smo ga mi voljeli, Osim onih na lomači 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 09 svi, 2011 7:21 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Nakon što sam pogledao epizodu 4, epizodi 3 moram spustiti ocjenu zbog nedostatka flashbacka.
|
| pon 09 svi, 2011 7:37 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
The Boz je napisao/la: Nakon što sam pogledao epizodu 4, epizodi 3 moram spustiti ocjenu zbog nedostatka flashbacka. Boz, sad si mi unisto CITAVU SERIJU ovim spoilerom o flashbackovima!!! Stvarno si bezobrazan i bezobziran, i moje strpljenje je na izmaku! @ Cvicek Sto se tice Droga, on je od pocetka bio obziran prema Daenerys, i u javnosti i nasamo. A u seriji je prikazano kao papucar koji izigrava divljaka da bi ga ona podcinila novim seksualnim igricama. Ok, ovo je malo parafrazirano, ali u principu je tako. Sto se tice Jamiea on nije sef straze, niti je to prije bio. U biti, on je bio najmladji clan straze (ako se ne varam). Inace, neki su od bijelih plasteva otisli u bitke i tamo izginuli, tako da prijelaz vlasti nije bas tako bezbolan kakvim si ga dozivio. Vise-manje svi koji su bili stvarno odani ludom kralju su mrtvi. Robert je bio veoma efikasan sto se toga tice. Lannisteri su u biti jedini njegov problem.
|
| pon 09 svi, 2011 8:54 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ant je napisao/la: Boz, sad si mi unisto CITAVU SERIJU ovim spoilerom o flashbackovima!!! Stvarno si bezobrazan i bezobziran, i moje strpljenje je na izmaku! Tvoja sprdačina stvarno nema granica Za ostale, just in case: komentar u razini toga da će u sljedećoj epizodi biti flasbackova, pa do razine komentiranja teasera i preview-ova sljedeće epizode, se NE smatra spoilanjem  Ant je napisao/la: A u seriji je prikazano Aha, sad mi je jasnije. Ja komentiram samo ono što je do sada prikazano u seriji, uz ponešto pročitanog/pogledanog na HBOovim stranicama. Pa sam tako komentirao kakvim se Drogo pokazao u prve 3 epizode, a do sada u seriji nisu puno spominjali detalje oko rata (a pretpostavljam da i nije baš pametno da likovi idu spominjati bad stuff vezan uz dolazak Roberta na vlast  ). Moguće je da će biti kao u knjizi, ali i ne mora. Kako sam već komentirao, knjiga i serija bazirana na knjizi se ne moraju podudarati u svemu, i gledam ih kao zasebne cjeline isto kao Odiseju, Sferu i druge filmove koji su bazirani na knjigama. Kako sam napisao post ranije, nisam dobio dojam o "papučaru koji izigrava divljaka". A Jamie, ako i nije tada bio šef straže, bio je dio te iste straže, tako da se tu ništa ne mijenja. Bio je u službi za prošlog kralja, a novi kralj ga je također zadržao u službi i dao mu promaknuće (što dosta govori o tome da je appruvao to što je ovaj ubio prošlog kralja, tj. što je bio odan njemu a ne samoj tituli kralja...) Slažem se da su mu sada Lanisteri glavni problem. Zakomplicirali su situaciju sa Nedovom djecom, a također i s financijama drže kraljevstvo za muda. Nadam se da će kasnije više objasniti tko se točno okoristio kraljevom nebrigom za financije da bi toliko pogodovao Lanisterima)
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 09 svi, 2011 9:41 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Postoje različite razine inspiracije. "Inspirirano knjigom", "bazirano na serijalu", "koristi likove iz", "svijet iz knjige" i tako dalje. Iako su na mnogo neslužbenih razina vjernosti, opet ovaj "bazirano na" stoji debelo iznad ostalih po vjernosti originalu.
|
| pon 09 svi, 2011 9:51 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|