| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
 Magične legende i budala u zidu
BrickTop je napisao/la: Bem vam miša. Prelistao sam sva Jonova poglavlja u 2. i 3 knjigi ali nikako da nađem tu legendu koja glasi nekako ovako: Nekoć je jedna kolona divljaka išla napasti zid sa ciljem da se probiju kroz nj. Zakleta braća Noćne straže su ih u tome sprječavala preciznim pogodcima iz strijela sa vrha zida. Jedan od divljaka je uspio iskopati tunel u zid nesvjestan pogibelji koja je zadesila njegove suborce. Braća ga ne htjedoše ubiti nego lagano zatrpaju jedini izlaz iz tunela. I legeda kaže da se njegovo kvrcanje čekiča po hladnom ledu još i danas može čuti ako se pažljivo osluhne na tome mjestu.Nemojte mi reći da sam izmislio ovu legendu.  To je magična pojava!? Puckanje leda od dvjesto metara i petsto kilometara!?
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| pon 14 pro, 2009 2:07 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: ASOIAF Asocijacije
Ja sam lijepo rekao da se može nazvati magičnom pojavom. A kako bi ti nazvao zvuk koji dopire iz zida od nekoga tko je unutra zakopan pun q vremena, da čujem?
| pon 14 pro, 2009 2:09 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
To nije zvuk koji dopire iz zida od nekoga tko je unutra zakopan pun q vremena. To je zvuk koji dopire iz pet stotina kilometara dugačkog, dvije stotine i trideset metara visokog, kilometar širokog komada leda. Prirodna pojava za koju postoji legenda stara između 8000 i 300 godina.
|
| pon 14 pro, 2009 2:13 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Ne bih se složio, spomenuto je da se taj zvuk može čuti na samo jednom mjestu gdje je po legendi ta budala ostala unutra.
| pon 14 pro, 2009 2:14 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Kao i za mnogo, mnogo stvari u knjigama, to je još jedna posve prirodna pojava koja je na zakon način opisana i prevedena u legendu. Ili si ti jedan od onih koji vjeruju da Varys zaista baca protutežne čarolije? :p
|
| pon 14 pro, 2009 2:17 am |
|
 |
|
So Say We All
|
Bilo kako bilo, vi se niste uspjeli sjetiti jedne legende, da ne spamam previše, Dejanira, daj sutra neku lakšu.
| pon 14 pro, 2009 2:20 am |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
 Re: Magične legende i budala u zidu
evo, imate novi topic, pa slobodno raspravljajte 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pon 14 pro, 2009 2:21 am |
|
 |
|
So Say We All
|
Nemam se šta raspravljati, već je kasno, a noć je hladna. Laku noć.
| pon 14 pro, 2009 2:22 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Al ja se i dalje nemrem sjetit odakle je to... Daj, Brick, nađi pa javi.
|
| pon 14 pro, 2009 2:23 am |
|
 |
|
So Say We All
|
A jel ti bar zvuči poznato?
A ja čim naletio, odmah postam.
| pon 14 pro, 2009 2:24 am |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
ni ja isto... zvuci mi poznato... ovaj dio s cekicem i tim zvukom... al nemam pojma iz koje je knjige, niti tko je pricao o tome 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pon 14 pro, 2009 2:24 am |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
zona sumraka...
sijećam se te epizode s FTV-a...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pon 14 pro, 2009 3:16 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
BrickTop je napisao/la: Braća ga ne htjedoše ubiti nego lagano zatrpaju jedini izlaz iz tunela. I legeda kaže da se njegovo kvrcanje čekiča po hladnom ledu još i danas može čuti ako se pažljivo osluhne na tome mjestu.[/b] Blah.... priča smišljena na klasičan način - "netko je nešto pokušavao, umro je pokušavajući, još dan danas ga se čuje njegova jeka kako nastavlja to raditi (a kakti ne vjetar/led/voda/whatevr)" .... baka mi je nekada prepričavala stare legende iz Zagorja koje imaju takvu šablonu kao podlogu.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 14 pro, 2009 8:05 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
 Re: Najljepši citati i legende iz ASOIAF-a.
Knjiga, stranica.
|
| pet 15 sij, 2010 1:53 am |
|
 |
|
So Say We All
|
Našao sam legendu ono o divljaku u zidu. viewtopic.php?p=188897#p188897350 stranica u 3. knjizi na Hrvatskom.
| pet 15 sij, 2010 1:56 am |
|
 |
|