|
Sada je: pet 04 ruj, 2026 1:16 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Nontopic pričaonica
baš naletih na nešto zanimljivo: Citat: Posebne dokazne radnje se ne mogu provoditi prema osobama koje 'skidaju' i za vlastite potrebe pohranjuju muziku, filmove, fotografije i druga djela zaštićena autorskim pravima. Naime u cijeni koštanja svih elektroničkih medija (CD-a, DVD-a, USB stickova, eksternih hard diskova) ugrađena je i naknada za zaštitu autorskih prava, te se snimanje i reprodukcija za vlastite potrebe ne smatra kaznenim djelom", ističe policija u priopćenju. (službeno priopćenje MUP-a) Ne kužim, oni žele reći da je u onih pišljivih 2.50 Kn koliko ja plaćam TDK DVD-R diskove uračunata naknada za autorska prava? 
|
| pon 16 svi, 2011 7:40 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Znači li to da plačaju i stranim bandovima poput Bad Religiona i sl? Ili sve ide bandovima koje bi neki stavili u kategoriju male debilane za široki puk?
Inače...
Ajme...
Ovo je bilo nekoliko dana tootalne gužve... tek sam sada prvi put od srijede uspio sjesti za komp, pustiti si neku mjuzu i otvoriti si sajtove vidjeti statse kak spada... nadam se da mi neće trebati više od dan-dva da se skroz vratim u rutinu....
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 16 svi, 2011 8:25 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
_Oz je napisao/la: baš naletih na nešto zanimljivo: Citat: Posebne dokazne radnje se ne mogu provoditi prema osobama koje 'skidaju' i za vlastite potrebe pohranjuju muziku, filmove, fotografije i druga djela zaštićena autorskim pravima. Naime u cijeni koštanja svih elektroničkih medija (CD-a, DVD-a, USB stickova, eksternih hard diskova) ugrađena je i naknada za zaštitu autorskih prava, te se snimanje i reprodukcija za vlastite potrebe ne smatra kaznenim djelom", ističe policija u priopćenju. (službeno priopćenje MUP-a) Ne kužim, oni žele reći da je u onih pišljivih 2.50 Kn koliko ja plaćam TDK DVD-R diskove uračunata naknada za autorska prava?  Lol. Mislim da se to odnosi na već tiskane medije... one koji već sadrže... sadržaj... Prazni mediji sadrže samo maržu i pdv. Pretpostavljam da postoje i nekakva veleprodajna zarada i uvozne takse... Dakle, 2.50x18.699187% zaokružimo na 2.03, da je marža i 35% to je nabavna cijena približno 1.5, s tim da je tu i veleprodajna ukalkulirana u nabavnu cijenu, plus obvezni rabati, dakle može se računat da je cijena duplo manja... i think...  0.5% ti je razlika u uvoznoj cijeni. I tako... dakle, čisto sumnjam da su oni tu išta obračunali autorske naknade. A autorske naknade su oko 100kn, u Hrvatskoj se za to brine hrvatsko društvo skladatelja... a za strane su vjerojatno već sadržane u cijeni. Možda se na to mislilo? 
| uto 17 svi, 2011 9:29 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
da, ovoga... koji to usb stickovi i eksterni diskovi dolaze sa nasnimljenim filmovima i mjuzom?
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 17 svi, 2011 11:20 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Pretpostavljam da Oz misli na staru vijest o tome, sjećam se da se prije više godina ekipu iz ZAMPa zbog takvih inicijativa proglasilo zampirima I bilo je puno komentara na to, jer ispada da je svatko tko kupuje prazne medije kriminalac, jer nakraju svi plačaju taj harač a samo neki će te medije zaista i upotrijebiti za pohranu nelegalnih kopija... Mene smeta to što to ide, kako sam komentirao post prije, hrvatskim "muzikantima" a ne svima koje bi presnimavanje moglo zakinuti (npr. strani bandovi) Ja sam na audio CDe uglavnom snimao kompilacije Bad Religiona i Hladnog piva čije orginalne CDe posjedujem, a koliko znam u Svijetu je praksa da IMAŠ pravo napraviti za svoje potrebe kopiju kako bi sačuvao orginal od trošenja. Ja sam se tako zeznuo pa sam u svoj šrotni CD player u autu gurao oriđiđi CDe i uništio ih nakon nekog vremena 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 17 svi, 2011 12:30 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Cvicek je napisao/la: Ja sam se tako zeznuo pa sam u svoj šrotni CD player u autu gurao oriđiđi CDe i uništio ih nakon nekog vremena  I ZATO se rade kopije. 
| sri 18 svi, 2011 9:04 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Naravno da se zato rade kopije, to sam upravo i konstatirao  Mislim da u nekim državama čak i u zakonu piše da se upravo iz tog razloga smiju raditi kopije...
|
| sri 18 svi, 2011 10:56 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Kako super ime : Primarni dodatak Kako se ja nisam sjetio toga ....
| pet 20 svi, 2011 5:46 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
4 od 1 je napisao/la: Kako super ime : Primarni dodatak Kako se ja nisam sjetio toga .... pa što ti bi taj dan kada si se odlučio registrirati 
| pet 20 svi, 2011 10:40 pm |
|
 |
|
Number One
|
4 od 1 je napisao/la: Kako super ime : Primarni dodatak Kako se ja nisam sjetio toga .... Jep... i meni se isto sviđa... Al uvijek ga možeš stavit za naziv ranka. @pahulja... možda zato što je Primarni dodatak registriran prije 4/1? 
| sub 21 svi, 2011 2:39 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
pa dobro, nisam mislila da se sjeti baš tog imena 
| sub 21 svi, 2011 4:01 pm |
|
 |
|
fluffy
|
 Re: ST knjige
jao, frendica mi bila sada u Irskoj i kaže da je bio neki sajam knjiga i da je bilo brdo star trek knjiga...rekla mi je čak da bi mi koju i kupila no previše je kupila knjiga za sebe ...kaže da su sve bile po 1 euro 
| pon 23 svi, 2011 11:24 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Dobra neka frendica.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| uto 24 svi, 2011 12:55 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
The Boz je napisao/la: Dobra neka frendica. Fakat, to je i meni odmah prošlo kroz glavu. Bokte, tri knjige za 22 Kn... Neš ti troška.
|
| uto 24 svi, 2011 10:00 am |
|
 |
|
fluffy
|
a čuj, ja nisam takva da sada očekujem da mi netko nešto kupi pa makar to koštalo samo jedan euro...frendica ne frendica. Rađe bi da se ja tamo nađem 
| uto 24 svi, 2011 2:18 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|