Sada je: uto 15 ruj, 2026 8:02 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 8735 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 583  Sljedeća
 Nontopic pričaonica 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Post Re: Nontopic pricaonica
...mislim da bi ga mogao istjerati alo paštašutom premažeš monitor... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

uto 08 sij, 2008 6:34 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Opis Stanja: Sranje
Prvi glas.!.da je pastasuta i za to korisna...vis vraga .....kako si ti to otkrija...!?.. :?

Pozdrav

Strukli 88

Tehnika Pucanstvu !

uto 08 sij, 2008 7:44 pm
Inquisitor
Inquisitor

buco... moze neki link na izvor te informacije da je alexa bot virus...
alexa bot dodje sa instalacijom phpbb3-a (zajedno sa jos 50-tak botova) pa mi je cudno da je "bad stuff" dosao ukljucen u instalaciju

uto 08 sij, 2008 9:03 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Uredu... nekad san koristio jedan AV , NAV 2002 mislim , program i on je "Aleksu" svaki put oznacio ka virus ..eto ...odatle....ako se jos dobro sjecam.. .. :?

Srecon vise ne koristim AV programe !

Inace gledao san na skripti koji koristi nasa stranica NP-DreamTeam board ..i nema bootova ..skripta nije ka vasa i placaju je...sad ...

Pozdrav

Warmova 4

Tehnika Pucanstvu !

uto 08 sij, 2008 9:19 pm
Inquisitor
Inquisitor

a koliko ja kuzim to sa botovima... oni sluze tome da yahoo, google i drugi pretrazivaci imaju najnovije podatke sa foruma kada prikazuju rezultate

uto 08 sij, 2008 10:00 pm
Profil Web stranica
Trill symbiont
Trill symbiont

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
buco je napisao/la:
Srecon vise ne koristim AV programe !

I kako rješavaš viruse?

uto 08 sij, 2008 10:12 pm
Profil ICQ
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Koliko sam ja upoznat, Alexa nema veze s virusima... meni je to fora tool za vidjeti koliko je neka stranica otprilike popularna naprema nekoj drugoj...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 08 sij, 2008 10:14 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Pa sve ono sto van neovlasteno ulazi u racunalo je pocesto zaticeno primitivnijon ili mnje primitivnom mehanizmom kojim se stiti da ga ne istjra bas tako lako van....

@cvicek ... nemoj da ti je normalo da ti je u racunalo nesto sto zapravo i neznas kako djeluje ....neki naiszgled "dobrocudni" programcici ubaceni u siustav imaju koji put i drugu stranu medalje.. uzmi trojane ... dobar dio trojana je zasticen od primitivnijh metoda brisanja ... oni ce rijetko kad nanijet ozbiljniju stetu sustavu jer i nisu dizajnirani da ti rasture sustav vec da prikuplaju informacije o tebi i salju ih na odredjenu adresu onima koji su ih i poslai..
Sad ako volis da te spijaju..uredu ..to je tvoja stvar... meni so ta bas i nesvidja ....
@Ezri imas puno bolji modela zastite racunala nego ovi polukomercijalni AV programi ...
Npr koristi se mocnim administrativnim modom koje ti XP pruza ...
Ionako je nasatao na podlozi Win NTa ... pa sto mislis da su se serveri stiliti nortonima od 5 U$$ i slicno..nravno da nisu ...
Vec je to najbolje ucinit kako san upucen , kombinacijom firewalla i admin moda , susatav zastite filova , dozvola za upotrebu i pristup istima, kao i op sistemu ..itd...

Meni su tako savjetovali i ... izgleda da je uredu ... iako cak nisan postavio bas sve opcije zastite u samom WinXp sustavu kao administrator... itd..

Kod linuxa je to joj detaljnije rijeseno ali treba daleko vise toga znat da se pravilno iskonfigurira npr . firewall koji se usput tamo uopce tako i ne zove vec je dio mocnog NAT konfiguracionog modela ....ak se sjecan dobro...

U svakom slucaju pokusaj prvo iskoristit oni mocno oruzje sto imas u samamo administrativno orijentiranom sustavu kakv je npr WinXP pro - server , za Vistu neznam ali sumljam da je losija....po tom pitanju ...

Pozdrav

Korisnicka 22

Tehnika Pucanstvu !

sri 09 sij, 2008 12:23 am
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@frenky ..Sve je to uredu sto kazes ....

Administrativno orjentirani ustavi dozvoljavaju stupnjevanje u koristenju i instalirnju fileova odredjenog korisnika na/iz sustava u tome je stvar...

Znaci koristenjem pravilnog nacina zabrana i dozvola korisniku od strane administratora sustava mogu se sprijecit instalacije mnogih nepozeljnih programa u sustav kao i promjena aplikacije ili nekog njenog djela kao ...dll, ocx itd filea ..odnosno linkane baze koju koristi ....

Za rad s portovima nije lose koritit firewall u ruteru a ne u PCu iako i onaj u PCu kad se uskladi s pravilnom konfiguracijom administativnog nacina rada daje sasvim dobu zastitu "obicnom" korisniku ....

Virus ili trojan koji se nemoze instalirat u sustav jer , ako kao korisnik nemas dovoljno ovlati za bilo kakvu instalaciju [cesce su parcijalne blokade], jednostavno se nece naljepit .

A vecina ih tako i radi..
Kvalitetno odradjeni virusi , warmovi , trojani.. nazalost vecina low cost AV programa ne otkriva , tek retroaktivno ..i to je upitno...

Znaci ako van pruzatelj usluge nije to postavio u bazu da prepozna tog "nametnika" kao da AV program ni nemate....samo van okupira ram i vrijeme processora...i to morate znat.

I jos nesto neki od njih su ka virus gripe mjenjaju sami sebe ..pa ih AV programi tesko detektiraju ..
Necu tu sad pricat o testu s 5 razlicitih AV programa najpoznatijih ponudjaca u low cost klasi [20--50US$$] ...jer je test bio porazavajuci...

To mu je super mana i to zna svaki poluobuceni hacker i uz "smijesno male" modifikacije warma , virusa ...dobije "novi" ....
Meni su bar tako rekli decki iz pay-tva kojima je to bija "hobi" sad....!?.. :?
Jer se tamo dosta bas na to pazilo, radi aplikacija koji su stvarane za clanstvo i mnogi su ih dileri bar tad htjeli "popalit" iz koristi naravno...

Inace nema tog racunala koje ce bit sposobno blokirat bas sve prilaze , pokusavalo se to i HWskin firewalima , vrlo sofisticiranim NAT sustavon u xNIXima [UNIX , LINUX..isl..] ali nije bas drzalo vodu dugo...

Ali to su zaista posebni uvjeti i vjestine od onoga tko napada sustav da van se prodje u tako branjeni sustav ...ako je sve dobro dizajnirano u NATu i HW-firewallu..ka dodatku
Ali tesko da ce netko gubit vrijeme napatajuci vas sustav ako nema "koristi" ...a uglavnom nema ...
Vecina kradje informacija i programa se , kazu , vrsi na samom serveru vaseg ISPa ionako ..

No svatko nek si bira ono sto misli da ce ga zastitit najbolje ....od raznoraznih pokusaja upada s mereza ili tko zna vec....

Pozdrav

Andol 300

Tehnika Pucanstvu !

sri 09 sij, 2008 3:50 pm
Captain
Captain

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Biti će bolje!!!
Eeee ljudovi moji; "Kad cu ja nauciti ovoliko o informatici???"

sri 09 sij, 2008 10:18 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

tuzno i smjesno u isto vrijeme... ali ipak vise smjesno (jbga... bezosjecajno sam djubre :) )
http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/cla ... ,104677.jl

pet 11 sij, 2008 7:53 pm
Profil Web stranica
Counselor
Counselor

jadna žena :shock: :shock:

pet 11 sij, 2008 8:54 pm
Captain
Captain

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Biti će bolje!!!
:twisted: Pa moramo i mi lopovi živjeti od necega....
A što da mjenja kladionicu kad mu u ovoj dobro ide (išlo)...

pet 11 sij, 2008 11:11 pm
Profil Web stranica
luda baba
luda baba

ČAROBNJAK je napisao/la:
A što da mjenja kladionicu kad mu u ovoj dobro ide (išlo)...

a mozda mu se i zena koja radi tamo svidila pa je skupljao hrabrosti da je pozove van i bas 5. put kad je odlucio to napravit je**na policija mu pokvari plan! :mrgreen:

pet 11 sij, 2008 11:40 pm
Profil ICQ
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8735 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 583  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: