| Autor/ica |
Poruka |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
 Re: Nontopic pricaonica
"...Poslala sam ti privatnu poruku.." Hmm.. ja volim sve public...osin o kolacima ..!? Pozdrav Ausvic 33

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 29 ruj, 2007 4:15 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco ti ganja postcount... zato ti on voli public 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 01 lis, 2007 12:20 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Chaky je napisao/la: buco ti ganja postcount... zato ti on voli public  I dobro napreduje u potjeri. No, čudim se kako Buco trpi ono "uber" u činu i nikad nije zatražio da mu se to promijeni. Sad je kao uber trekkie i on "ubermoralan". 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 01 lis, 2007 11:57 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"..Sad je kao uber trekkie i on "ubermoralan". .." hmm to ti je pitanje reference .. moral more bit , "zemljackog" , "ferengijskog" , "kardasijskog" , "klingonskog" ili vec kojeg drugog..tipa kad je u pitanju ST...! Ja mislin da je moj vezan na lik i djelo po meni jednog od zanimljivijih likova ST serijala , a ne nuzno na Picadovsko-zemljacki tip "morala" znanog jos i ka "ubermoral"...! Pozdrav Nemoralnog 11

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 01 lis, 2007 1:31 pm |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
moral je vrlo subjektivan pojam
| uto 02 lis, 2007 11:06 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Nightshoot je napisao/la: moral je vrlo subjektivan pojam Some examples maybe?
_________________ It's me. Dax !
|
| uto 02 lis, 2007 11:10 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
u nasoj kulturi je nemoralno imati 2 zene a u nekim drugim kulturama (arapska npr. ... ako se ne varam) je to normalno... ako ih mozes uzdrzavati, mozes imati do 4 zene (opet nisam siguran... idem po sjecanju koje je mozda krivo)
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 03 lis, 2007 12:18 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...onda dolazimo do zaključka da je moral objektivan pojam 
| sri 03 lis, 2007 9:44 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mislis valjda subjektivan pojam?
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 03 lis, 2007 9:49 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...zapravo , svejedno je... ...to sve ovisi o državi gdje živiš i načinu života kakav je ondje...
| sri 03 lis, 2007 10:13 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
".....to sve ovisi o državi gdje živiš i načinu života kakav je ondje... " Hmmm ...zanimljiva hipoteza ..to o drzavi .i moralu..ka uzrocnoj vezi ...drzava==moral , znaci ko dolazi iz Pakistana je manje moralan ili. iz.Austrije je moralan ..hmm...! Pa ima si tu "ORF" banku ..koja je opeljesila i narod i drzavu i osla ....[izgleda i opet dosla ] ..jeli to znaci da su svi Austrijanci nemoralni ..ili...valjda ne ...?! Pored svih moralnih "klasa" , krscanski , nekrscanski , nas ipak odredjuje osobni kodeks ponasanja a ne kodeks grupe u koju nas svrstavaju ili se sami svrstavamo... To je malo previse kompeksno i za puno pametnije od nas paaa bolje da ne "moraliziramo" o moralu ... Pozdrav Ubermoralna 88

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 03 lis, 2007 3:23 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ne znam kaj mi je... cijeli dan bi samo tipkao tipkao tipkao... mislim da sam upravo napisao jedan od najduzih najduzi postova u zivotu (viewtopic.php?p=50963#p50963)Cijeli dan s prsticima malo po gitari (ne jos nisam poceu uciti Balasevica, i nikako da naucim dobro F H h i b akorde ) pa onda malo po forumu... pa odem negdje pa se vratim doma..... Svaki put kad se probudim izmedju 4 i 6 ujutro sam takav, ne znam zasto  a sad sam se bez konkretnog razloga tak probudio vec 2 dana zaredom.... obicno u takvih par dana godisnje imam hrpu super i hrpu losih ideja (te lose skuzim tek kasnije  ... da sam jos i u briji da vise aktivno radim opet bih smislio neki novi 'sistem' od kojeg bi dobro zivio iducih par mjeseci ili godina  Mrvicu sam pospan, ali i ubrzan i kreativan i neki miks koncentracije i dekoncentracije (tesko za objasniti  ) Eh... zovu me sestre da idemo negdje a ja svaki put kazem "cekaj, jos 5 minuta..."  ... evo evo idem... pricekajte me da zavrsim jos ovu recenicu 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 03 lis, 2007 6:50 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
buco je napisao/la: ".....to sve ovisi o državi gdje živiš i načinu života kakav je ondje... " Hmmm ...zanimljiva hipoteza ..to o drzavi .i moralu..ka uzrocnoj vezi ...drzava==moral , znaci ko dolazi iz Pakistana je manje moralan ili. iz.Austrije je moralan ..hmm...!  pa mislim da se rasprave nebi trebale voditi o tome tko je moralniji... nego o raznim tipovima morala skup morala nije totalno uredjen skup... pa sad tko kuzi malo teroije skupova ce shvatiti sto zelim reci 

|
| sri 03 lis, 2007 10:01 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Pa neznam bas @chaky meni osobno se nikako ne mogu podvest kulturoloske navade i moral pod istu kapu , da imaju utjecaja kurtuloroske navade na moral tj [ stvranje licnosti] vijerojatno imaju ali nista manje ni vise od mnogih drugih utjecaja u ljudskoj zajednici . No ja ipak mislim da sve to nije presudno na moralnost osobe ..ka pojedinca .. moral grupe ..eh to je ono ca vole politicari i religije ..al on je na njihovu opcu zalost samo skup morala pojedinaca koji je "varijabla" ..! A to sto netko zeli cesto npr. religije , politike , filozofske struje moralom ili amoralom proglasavt sve ono ca ni po njihovoj zelji to je druga pisma ..tj pojedonstavit stvari po nekoj nepostojecoj moralnosti ...pocesto izmisljenih lika/ova....gotovo u pravilu ...! Ali svako ima pravo da dozivljava moral kako misli da je "najmoralnije" , uostalom tako i je u stvarnom zivotu 100 ljudi 100 moralnih principa ! Toliko o uredjenim skupovima ! Pozdrav Filozofskog naklapanja 55

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 04 lis, 2007 12:24 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Mislim da nema univerzalnog morala, i ne moze se reci da je jedna "vrsta" morala bolja od druge...
|
| čet 04 lis, 2007 9:18 am |
|
 |
|