Sada je: sri 10 lip, 2026 5:03 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 406 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Sljedeća
 Stargate SG1 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Stargate SG1
Sa cijim su se jaffama ..borili u epizodi s reolom ..onaj znak na celu sta su imali ..nije nit od sokara ..nit od apophisa a bome nit od heru-ura :-k

pet 19 vel, 2010 8:50 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Vid ovdje dal prepoznaješ... http://www.zianet.com/jsager/SG-gods.html

pet 19 vel, 2010 9:30 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Ne bas ..iako ares i baal imaju nesto slicno :-k

pet 19 vel, 2010 10:34 pm
Make it so
Make it so

Nije losa epizoda di prvi put vidimo asgardsko vijece ..to jest jack je bia smisan kad je primjetia da svi izgledaju isto :mrgreen: ....uglavnom sve je okey ispalo a zanimljivo kako se uvik nađe jedan religijski fanatik kao onaj sta je unistia raketu :|

Epizda kasnije ..isto okey ..nirrti zeli stvorit super domacina a cassandra zbog tog pokusa od prije moze umrit ...no ipak su nekako na kraju sklopili dogovor da u zamjenu za nirrtinu slobodu ..cassandra bude izlijecena ...na kraju je nirrti ostala sokirana kad su je pustili :zubo:

sub 20 vel, 2010 11:49 am
Make it so
Make it so

Glumac koji je bio prisutan u epizodi di je chaka otet je isti onaj koji je glumio u proslotjednoj voyager epizodi critical care ..inace epizoda s chakom je dobra :mrgreen:

Kasnije u sljedecoj epizodi je spomenuta yuga ..to jest puska iz kragujevca :zubo:
Marduk mi je totalno bolestan goauld..cak su ga njegovi sluge pokusali ubit..onda je gori i od sokara a kako li je samo uspia bit unutar nekog ljudozderskog bica i prezivit puno godina u njemu dok je domacin ..ljudski domacin umra :|
Inace ide mi na zivce jack-ovo preseravanje ..kao da je amerika (USA) jedini legitiman tauri predstavnik ..pa rusi imaju pravo na stargate koristenje kao i ameri ..jer glupo je da jedni imaju pravo a drugi nemaju ..malo mi je bezveze bilo to americko preseravanje ..di oni kao trebaju odlucivat o sudbini svijeta a ne neko drugi ..smisno je bilo kad su rusi pricali boze moj ..bia mi je osjecaj ko da govore na hrvatskom :zubo:

Stvarno nije fer da samo ameri imaju stargate program ..zapravo postenije bi bilo nesto kao na atlantisu ..di su svi prisutni pa i cesi ili australci ..steta sta nisu hrvate staviili isto :(

ned 21 vel, 2010 2:24 pm
Kingslayer
Kingslayer

Hehehe, a čuj, mnogo to ga danas u svijetu nije pošteno. Bogati i moćni drže vlast, vladaju i rade sa sirotinjom i ostatkom svijeta šta ih je volja. Pa evo ti dan danas, Amerika je glavni i dežurni žandar za sva događanja u svijetu jer su moćni, imaju tehnologiju, vojsku, novce i sve to.

E sad, jel se tu radi o Stargateu, ili o nafti ili bilo čemu drugom u čemu oni vide osobni interes i veliku zaradu, nadmoć nad drugima... to su samo sitnice koje su nebitne.

Uostalom, serija je njihova, naravno da će veličati svoje. Sve ili većina serija filmova veličaju Amere kao spasitelje svijeta ili tako nešto. To nije čudno kad većina tih serija i filmova koje gledamo potiču iz te Amerike.

Mislim da trenutno i ne bi bilo da kažem prihvatljivo. Ne znam koliko bi Američka vlada/vojska/whatever naklono gledala na seriju ili film koji bi ih prikazivao u lošem svijetlu.

Jasno da će uvijek Ameri biti ti junaci i oni koji imaju pravo na sve... Tako to nažalost je... :mrgreen:

ned 21 vel, 2010 2:38 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
Zato treba Avatar gledat, to je pravi film sa pravom poukom i on ne velica Amerikance [-X

:lolsmjeh:

A sad ozbiljno... Ustvari potpisujem sve sto je Trap napisao... A u drugu ruku... Recimo da sam ja otkrila stargate i da imam dobre uhodane timove koji odlicno rade svoj posao i da ja sama godinama dobro vodim taj SG program... Ne bi ni meni vjerojatno bilo drago da mi sad dođu neki rusi, amerikanci, francuzi i pametuju i petljaju mi se u posao... :?

Poanta je... Ako ja pronađem rudnik zlata... Zasto bi ga djelila s nekim tamo rusom? Isto i za SG... Ja sam ga otkrila, ja sam skuzila kak funkcionira, ja sam ta koja je slala svoje ljude u opasnost... Zasto bi ja dobit od toga djelila okolo?

Mislim, je sebicno razmisljanje, ali tako svijet danas funkcionira... Mozda jednog dana stvarno sve bude i divno i krasno kao u Treku... :) Ali mi se cini da je taj dan daleko u buducnosti :|

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

ned 21 vel, 2010 2:48 pm
Kingslayer
Kingslayer

E upravo to, baš sam htio još dodati kako je ovo Stargate, ne Star Trek. Godina je cca 2000. ne cca 2350. Dakle, u Stargateu vidimo sadašnjost, tj. sad je već pomalo i prošlost i trenutno stanje na Zemlji i odnose.

Da su Rusi otkrili kako rade Vrata, sigurno bi podijelili sa Amerima prvo... moš mislit. Takva je jednostavno situacija i to je to. Neće se to tako skoro promijeniti. Nema svi su dobri, svi sve dijelimo, nema utopije...

Svaka nacija želi steći prednost i tu prednost nekako i zadržati. Kako je Dejanira napisala, oni su to pronašli, oni su uložili novce, oni su riskirali... zašto bi sada dijelili sa svima? Danas to tako ne funkcionira.

Osim toga tu je i ta isprika da bi mogla nastati globalna panika kada bi tako nešto izašlo u javnost. Ali to i nije baš ova tema, već jedna druga...

ned 21 vel, 2010 2:56 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Trap u jednoj stvari grijesis ..stargate je koliko ja znam kanadska serija a redatelj originalnog stargate-a je njemac ..meni uopce nesmeta stav da su ameri junaci ili najmocniji ali me smeta to misljenje koje su ubacili u lik jack-a u ovoj epizodi di ispada da su samo oni sposobni i relevantni ..jer bolje bi bilo da su to spojili ovako ..ameri su junaci ali rusi isto znaju sta rade ..nasi su ..sa zemlje su ..tauri i po toj prilici u politici prema vanzemaljskom svijetu su ipak saveznici ...poslije su to sve ispravili u atlantisu di imamo najboljeg lika serije iz kanade a jedan od boljih likova je iz ceske ..poanta je ako su ameri najmocniji ..rusi su najveci ..kinezi su najmogoljudniji a europske su drzave najstarije i najraznolikije ..to jest izvor danasnje ljudske kulture ..znaci u toj vanzemaljskoj politici bi trebali bit svi zajedno ..to jest UN-a je jedini relevantan glasnik za cijelu zemlju.. a i ono sa sporazumom o zasticenim planetima s goauldima su potpisali samo ameri ..a sto da su shvatili oni (goauldi).. to i jednostavno rekli ..mi s vama jesmo potpisali ali s EU ili kinezima nismo ..znaci mozemo napast kineze a nemozemo amere ? :-k
Inace zanimljivo je i kako na orlinovu planetu i na planetu martina lloyda ekipa zakljucuje da je civilizacija unistena ..po jednom razrusenom gradu ..sto je nemoguce da na nekom planetu ima vise naselja i samo je jedno unisteno ..naprimjer u jednoj maloj HR ili Sloveniji ima priko stotinu naselja a na nekim ljudskim stargate planetima samo jedno :-k

ned 21 vel, 2010 4:14 pm
Kingslayer
Kingslayer

Pa sad, serija je snimana u Kanadi, jel zato i kanadska serija... ne znam. Ne bi rekao. To što je redatelj originalnog Stargatea, opet ne mijenja puno. On je osmislio koncept, on je snimio taj film. Nema neke veze sa serijom. Mnogi slavni redatelji su neameri, pa opet većina filmova što se prikazuju se snimaju u Hollywoodu ili ih financiraju američki studiji... sve se svodi na lovu i tko financira određeni film/seriju.

ned 21 vel, 2010 4:38 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Pocelo je sa show programom novog neprijatelja ..tollane je stajala puno njihova bahatost koja je dovela do toga da ih tanith ucijeni i da za njega pocnu izrađivat oruzje koje moze probit iris i napast zemlju i sve ostale goauld neprijatelje ..cudno je bilo kad je travell pokusala dijelit oruzje sa zemljom ali tad jos nije nikome bilo jasno kako je to oruzje postalo beskorisno kao oruzje kontra goaulda ..sva sreca je to da je sg1 istrazivao sve pomno i da su otkrili tko stoji iza tog (mozda najbolja tanith epizoda) a to je bio tanith ..barem djelomicno jer to nije cijela istina .. zbog toga jer iza tanitha stoji netko jos mocniji i misticniji nego bilo koji goauld do sada :bbyg: :bbyg: ..zao mi je narrima jer je morao izdat svoje ljude radi pravednosti .. isto neobicno je koliko su lako tollani popustili pod ucijenom ... no oni su uvijek nekako bili presamouvjereni a premalo strateski razmisljali ..kao sta je tealc jednom rekao :indeed:

sri 24 vel, 2010 7:59 pm
Make it so
Make it so

Maybourne i Simmons u istoj epizodi ..e pa to mora bit dobro ..carter je oteta zato sta je bila domacin jolinar ..da bi adrian conrad doznao kako izvadit goaulda nakon sta se on implantira u domacina ..a trebao mu je goauld jer je bio tesko bolestan ..na kraju su carter spasili ali conrad je postao domacin goauldu i jednako kao hebron zatocenik koji se sam uveo u svoj problem sa goauldom ..no najzanimljivije je to sta je goauld pobjegao zahvaljujuci simmonsu i njegovu pucanju u jack-a ..a za to su kasnije okrivili maybourna koji nije nista kriv :|

Inace nikad mi nije jasno dal su goauldi inteligentni i dok su samo simbionti ..kako uopce te zmijice vide svijet :-k

...............

Wormhole X :lolsmjeh: ...inace ova teza je dosta logicna

Citat:
The series paralled several aspects of Stargate, and its mysteries as to such things as aliens speaking English, alien planets carrying Earth fruit, the SG-1 producers' thinking that three shots from a Zat'nik'tel would disintegrate a victim as "stupid", and why a phase shifted person who could walk through walls didn't fall through the floor.

Dobar mi je martinov brod ali smisno je kako je on smislio kopiju stargate-a i glumce koji glume u biti likove iz sg1-a ..a lik je i popia tablete za zaboravljanje da sve zaboravi pa se ovaj put jack nasao u ulozi koju je martin imao prije ..to jest morao je on njega uvjerit da je vanzemaljac

čet 25 vel, 2010 8:54 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

odgledao sam SG1 i odmah krenuo na atlantis... u principu serija je ok ali ima nekoliko stvari koji su mi narusile dobar utisak.
mislim da je sg1 tim bio vise puta zarobljen od ekipe otpisanih... mislim da nisu u svakoj drugoj epizodi morali da padnu saka neprijatelju.
druga stvar koja mi je upadala u oci je predstavljanje dzeka o'nila u svetlu homera simsona... potrebna je doza humora ali oni jega prikazase kao da je debilic.
takodje mi nije leglo i njegovo sklanjanje iz tima i kasnije iz serije :thumbs3:
replikatori su mi presmesno predstavljeni, dok valu ne bih komentarisao posto vidim da se ljudima generalno svidja a ja sam proklinjao dan kad su je uveli u seriju.
micel mi je takodje visak... trebali su da vrate jonasa.

a sad ono zbog cega vredi gledati:

prvo cela ta mistika oko zvezdanih kapija i drevnih mi je predobra... asgardi su interesantno uvedeni u pricu, dok su goauldi odlicni negativci... inace i meni je kao i kapetanu nejasno da li oni poseduju inteligenciju i kao samo simbionti.
orici :biggrinlove:

generalno mislim da su jos malo trebali da razrade celu pricu oko saveza 4 rasa i jos malo da odviju pricu oko drevnih... furlingse nismo videli i ocekujem ih u atlantisu :)
toliko o prvim utiscima :indeed:

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

pet 26 vel, 2010 2:00 am
Make it so
Make it so

Goauld u svojoj prirodnoj formi ne izgleda kao nesto extra napredno i inteligentno ali opet tko kaze da i jesu ..mozda instinkt postane svijest ..tek kad se goauld implantira u domacina :-k

pet 26 vel, 2010 2:21 am
Kingslayer
Kingslayer

@ captain - da, Tollanci su bili malo preumišljeni i platili su to, skupo...

Wormhole X-Treme! - stota epka SG-1, zakon epizoda... prepresmiješna. :mrgreen:

@ OGamer - ne tako o Jacku i Vali... [-X

pet 26 vel, 2010 2:25 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 406 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 28  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: