| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Prvi kontakt s Borgom... vremenski paradoks?
Evo po meni jedne zanimljive stvari o kojoj bi se dalo raspravljat. Prvi ljudski kontakt s Borgom. Dali bi se dogodio da se Borgovska sfera nije vratila kroz vrijeme kako bi spriječila Prvi kontakt s Vulkancima i nastanak Federacije i na taj način lakše asimilirala Zemlju? No ukratko ajmo pogledati kako su se stvari odvijale: 1.) Borg nakon što je pobjeđen od strane Enterprisea E i ostatka flote odlazi nazad kroz vrijeme u 2053. godinu kako bi spriječio ljudski prvi warp let, a samim time prvi kontakt s Vulkancima i nastanak Federacije... 2.) Enterprise slijedi Borg sferu nazad u prošlost, uništava ju i ostaci te sfere padaju na Artik. 3.) 100 godina kasnije istraživački tim pronalazi ostatke Borg sfere... bivaju asimilirani od strane Borga, te Borg pokušava se vratit nazad u svoj teritorij u delta kvadrantu. 4.) Enterprise NX-01 uništava teretni brod kojeg je Borg modificirao... no ne prije nego što je Borg poslao subspace poruku o kordinatama Zemlje nazad u Delta kvadrant. 5.) 200 godina kasnije Q teleportira Enterprose D na putanju Borgove kocke kako bi upozorio Federaciju na opasnost koja ide prema njima (iako je moguće da je sam vrh Federacije i Section 31) da su već znali za takvu rasu... samo joj nisu znali ime). 6.) Neslavna borba s Borgom kod Wolfa 359. 7.) Vračamo se nazad na broj 1. gdje Borg biva pobjeđen i gdje se ponovo vrača u prošlost gdje se opet sve ponavlja... Ovo bi moglo objasnit zašto je Borg kako vidimo kasnije bio toliko opsjednut s asimilacijom čovječanstva... no dali bi do toga došlo samo da je Enterprise E uništio sferu, prije nego se vratila u prošlost? Što vi mislite?
| čet 12 ožu, 2009 3:45 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
 Re: Prvi kontakt s Borgom... vremenski paradoks?
Hmmm pa kolko ja znam to se stalno ponavljai to je kružni proces zapravo, a i vjerujem da s našom prošlošću i budućnošću nije ništa puno drugačije, tako da bi to objašnjalo i life after death.
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 12 ožu, 2009 11:46 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Bi, samo malo kasnije jer bi borgu trebalo nesto duze da dođe u kontakt sa federacijom , opet tu je i voyager koji se izgubio u delti 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 12 ožu, 2009 12:50 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
captain je napisao/la: Bi, samo malo kasnije jer bi borgu trebalo nesto duze da dođe u kontakt sa federacijom , opet tu je i voyager koji se izgubio u delti  Da na Voyager sam totalno zaboravio... No zanimljivo je dali bi se onda Voyageru putovanje isto odvijalo kako je sad? Dali bi onda Voyager sklopio savez s Borgom u borbi protiv vrste 8472? Isto tako moguće da bi tek onda Federacija nebi bila spremna za Borgov napad. Ovako su barem znali da neka kibernetička rasa želi asimilirat Zemlju... iako nisu nešto pretjerano znali o njoj.
| čet 12 ožu, 2009 1:02 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Mozda bi onda borg uletio usred dominijskog rata i asimilirao i dominij i federaciju 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 12 ožu, 2009 4:50 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
captain je napisao/la: Mozda bi onda borg uletio usred dominijskog rata i asimilirao i dominij i federaciju   A mislim da to Borgu nebi bilo najpametnije. Nebi imao šanse protiv Dominiona i Federacije zajedno. A pogotovo Dominion. Ti fanatični Jem'Hadari pojeli bi Borga za doručak! 
| čet 12 ožu, 2009 5:22 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
captain je napisao/la: Mozda bi onda borg uletio usred dominijskog rata i asimilirao i dominij i federaciju  Mozda, ali mozda ne bi ni bio zainteresiran za Zemljane, cak ni preko upoznavanja Vojager-a. Pitanje je da li bi slabasni i lomnjivi ljudi sa svojom vojagerskom tehnologijom bili Borgu zanimljivi za postizanje savrsenstva, ili bi ih zaobisli kao i Nelix-ovu rasu. U tom slucaju bi ih vrsta 8472 ( Borga ) uspjesno ocistila, a u tom slucaju bi mozda usput ocistila i cijelu nasu galaksiju, kako je i namjeravala. Onda bi od svih trek likova prezivio samo Harry Kim i to kao 8472 Kim posto je bio zarazen i prozdiralo ga je njihovo tkivo.  Edit: Ali najgore od svega je to , da nebismo ni vidli lik 7/9 
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| čet 12 ožu, 2009 5:29 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Znači prema tome Borg je odgovoran za spas naše galaksije. A ovo da ljudi i Voyager nebi bili zanimljivi... hmm pa moguće. Naposljetku čovječanstvo je Borgu zanimljivo upravo zbog toga što su se vratili u prošlost i tamo nakon neuspjelog pokušaja saznali za Zemlju. Malo zbunjujuće.. nije li! Uglavnom, zacijelo ih je zanimala civilizacija koja se u 22. stoljeću mogla obraniti od Borga... kao neka razvijena... a kad ono to bili ljudi. Al se Borg zeznuo! 
| čet 12 ožu, 2009 5:35 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Suikotreki je napisao/la: Znači prema tome Borg je odgovoran za spas naše galaksije. A ovo da ljudi i Voyager nebi bili zanimljivi... hmm pa moguće. Naposljetku čovječanstvo je Borgu zanimljivo upravo zbog toga što su se vratili u prošlost i tamo nakon neuspjelog pokušaja saznali za Zemlju. Malo zbunjujuće.. nije li! Uglavnom, zacijelo ih je zanimala civilizacija koja se u 22. stoljeću mogla obraniti od Borga... kao neka razvijena... a kad ono to bili ljudi. Al se Borg zeznuo!  Da ali se spasio samo privremeno, dok ih Kata iz buducnosti nije skurila. 
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| čet 12 ožu, 2009 6:00 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
nenadg je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: Znači prema tome Borg je odgovoran za spas naše galaksije. A ovo da ljudi i Voyager nebi bili zanimljivi... hmm pa moguće. Naposljetku čovječanstvo je Borgu zanimljivo upravo zbog toga što su se vratili u prošlost i tamo nakon neuspjelog pokušaja saznali za Zemlju. Malo zbunjujuće.. nije li! Uglavnom, zacijelo ih je zanimala civilizacija koja se u 22. stoljeću mogla obraniti od Borga... kao neka razvijena... a kad ono to bili ljudi. Al se Borg zeznuo!  Da ali se spasio samo privremeno, dok ih Kata iz buducnosti nije skurila.  A ipak je Kata Borg slayer! A ironično... putovanjem kroz vrijeme su htjeli asimilirat Zemlju... a nakraju je isto to putovanje bilo odgovorno za njihovo uništenje! 
| čet 12 ožu, 2009 7:51 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Suikotreki je napisao/la: 1.) Borg nakon što je pobjeđen od strane Enterprisea E i ostatka flote odlazi nazad kroz vrijeme u 2053. godinu kako bi spriječio ljudski prvi warp let, a samim time prvi kontakt s Vulkancima i nastanak Federacije...
Zanimljivo si ti to prezentirao, svaka čast. Po meni bi sve to tako štimalo da se već u prvom koraku ne događa totalni apsurt, koji smo x puta pripomenuli, "scenaristička nedoslijednost". Borg je jedno tijelo, jedan um i čim je napadnuta jedna kocka (bilo gdje) čitav je kolektiv to znao u tome i je ta nelogičnost. A snjom počine sve ono što si nabrajao. Ne mislim da si ti tu nešto krivo nabrajao ali.. ako se nešto bazira na antilogici nije vrijedno analize. Slažem se s onima koji su govorili kao u ENT nije trebalo uvoditi Borga i za mene je prvi susret Zemljana s Borgom bio u TNG-u (kad ih je Q kaznija i bacija pred kocku iz same epizode je upadljivo vidljivokako oni prvi put vide tako što). Filmove nisam komentirao niti gledao, jer misim da nisu vrijedni gledanja, dio su samo dodnog prihoda kompanije na već viđeno u serijalu ili malo modificirano. (Mogao sam ih imat i gledat na DVD ili SCIFI/FANTAZY kanalu). Pozdrav Kockastog 16

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 13 ožu, 2009 5:36 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
buco je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: 1.) Borg nakon što je pobjeđen od strane Enterprisea E i ostatka flote odlazi nazad kroz vrijeme u 2053. godinu kako bi spriječio ljudski prvi warp let, a samim time prvi kontakt s Vulkancima i nastanak Federacije...
Zanimljivo si ti to prezentirao, svaka čast. Po meni bi sve to tako štimalo da se već u prvom koraku ne događa totalni apsurt, koji smo x puta pripomenuli, "scenaristička nedoslijednost". Borg je jedno tijelo, jedan um i čim je napadnuta jedna kocka (bilo gdje) čitav je kolektiv to znao u tome i je ta nelogičnost. A snjom počine sve ono što si nabrajao. Ne mislim da si ti tu nešto krivo nabrajao ali.. ako se nešto bazira na antilogici nije vrijedno analize. Slažem se s onima koji su govorili kao u ENT nije trebalo uvoditi Borga i za mene je prvi susret Zemljana s Borgom bio u TNG-u (kad ih je Q kaznija i bacija pred kocku iz same epizode je upadljivo vidljivokako oni prvi put vide tako što).Filmove nisam komentirao niti gledao, jer misim da nisu vrijedni gledanja, dio su samo dodnog prihoda kompanije na već viđeno u serijalu ili malo modificirano. (Mogao sam ih imat i gledat na DVD ili SCIFI/FANTAZY kanalu). Pozdrav Kockastog 16 Ne baš. Razmisli malo. Da, sve Borg kocke u 24. stoljeću su kolektivno povezane... ali kako bi Borg sfera koja je zapela u 21. stoljeće bila povezana s Borgom u 24. stoljeću? To znači da je ta Borg sfera zaseban kolektiv sam za sebe i kao takav je funkcionirao. A sad bi se postavilo pitanje kako onda ta sfera nije postavila "vezu" s Borgom iz 21. st. Tko zna? No moja je prepostavka da se putovanjem kroz vrijeme ta "veza" prekida, ili možda Borg u 21. stoljeću nije imao toliko razvijenu tehnologiju. I zato Borg u 21. stoljeću možda nije imao pojma što je radila neka sfera kod Zemlje niti je znala da je ona tamo... a samim time Borg u 22. st. isto tako. A sad što se tiče prvog kontatka s Zemljanima a ne Federacijom... to je dan prije prvog kontakta s Vulkancima, tj. prvog warp leta... Jer koliko sam puta rekao Zemlja i Federacija nisu isto... A osim toga to što su Picard i ostali čobani na njegovom Enterprise-u po prvi put vidjeli Borga ne znači da za njih nisu znali ljudi iz najvišeg vrha Federacije i Section 31. Naposljetku po čemu je Picard u ono vrijeme bio toliko poseban da bi trebao znati sve pojedinosti i sve tajne? Pa bio je običan federacijski kapetan... kao i na tisuće drugih... ništa više. To je druga stvar što smo mi kroz TNG gledali njegove pustolovine... a ne od nekog drugog kapetana... ali samim time on nije ništa važniji kapetan od npr. kapetana Nartha koji je zapovjedao USS Ajax-om.
| pet 13 ožu, 2009 6:16 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Suikotreki je napisao/la: Da, sve Borg kocke u 24. stoljeću su kolektivno povezane... ali kako bi Borg sfera koja je zapela u 21. stoljeće bila povezana s Borgom u 24. stoljeću? To znači da je ta Borg sfera zaseban kolektiv sam za sebe i kao takav je funkcionirao. A sad bi se postavilo pitanje kako onda ta sfera nije postavila "vezu" s Borgom iz 21. st. Tko zna? No moja je prepostavka da se putovanjem kroz vrijeme ta "veza" prekida, ili možda Borg u 21. stoljeću nije imao toliko razvijenu tehnologiju.
A što je onda s pričom o Guinaninoj vrsti ako nisu imali razvijenu tehnologiju do 21. stoljeća to je malo zeznuto eh, da su scenaristi razmslili dvaput, ne bi bilo rušenja kanona...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 13 ožu, 2009 10:04 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Suikotreki je napisao/la: No moja je prepostavka da se putovanjem kroz vrijeme ta "veza" prekida, ili možda Borg u 21. stoljeću nije imao toliko razvijenu tehnologiju.
Uredu ako je to tvoja pretpostavka. Sad, rekoh ti mislim da su ipak u ENT-u trebali "preskočit " to s Borgom. Nije mi ni danas jasno čemu je uoće trebala poslužiti ta priča oko sfere, vjerojatno da samo popune kvotu za broj epizoda. Sad svako ima pravo da stvari gleda kako misli da bi mogle biti. Pošto je Borg jedan um, jedno tijelo, teško da nisu znali "njihovi" gdje idu, pa makar u prošlost. To je moja teza. Pozdrav Muppet show 2

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 13 ožu, 2009 10:20 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
To je zapravo time loop paradoks. Odnosno vremenska petlja. Proces koji se vrti u krug non stop.
Federacija je znala za Borga puno prije 24. st, ali za nju nije predstavljao neku prijetnju, pa su se podaci nalazili zagubljeni u arhivima. Obitelj Hansen je iskopala te podatke jer su im bili zanimljivi, pa su krenuli u potragu za Borgom.
|
| pet 13 ožu, 2009 10:21 pm |
|
 |
|