| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 brodski djelovi na hrvatskom
ajmo pokusati prevesti imena sto vise dijelova prosjecnog ST broda na hrvatski (da pocistimo forum od zlog zlog engleskog tako da svi mogu razumjeti sto pricamo (eto vidis buco... trudimo se )
nacelle - gondola
bridge - most
tactical console - taktička konzola (ili mozda nesto cisto hrvatski, kao zrakomlat i sl. - bojnopozicijska upravljacka stanica  )
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 23 lip, 2007 2:11 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
Nije li nacelle oplata motora?
I postaja umjesto konzole?
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| sub 23 lip, 2007 3:09 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
kralj svemira je napisao/la: Nije li nacelle oplata motora?
mislim da nije kralj svemira je napisao/la: I postaja umjesto konzole?
moze biti
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 23 lip, 2007 3:28 pm |
|
 |
|
Admiral
|
Chaky je napisao/la: kralj svemira je napisao/la: Nije li nacelle oplata motora?
mislim da nije
http://www.google.com
define:nacelle
Definicija pojma nacelle na webu, na jeziku - engleski:
The body/shell/casing of a propeller-type wind turbine, covering the gearbox, generator, blade hub, and other parts.
http://www.smallwindenergy.ca/en/Resour ... ssary.html
The protective covering over a generator or motor.
http://www.otherpower.com/glossary.html
A body accommodating crew, load or engines of an aeroplane, glider or airship.
http://www.aeroplanemonthly.com/glossary/glossary_N.htm
a streamlined enclosure for an aircraft engine
wordnet.princeton.edu/perl/webwn
The word Nacelle is derived from the Old French nacele, which means a small boat or dinghy, and was in turn derived from the Latin navicella. The term is commonly used in the worlds of aviation, nautical and spacecraft design, in order to refer to a covered housing, separate from the fuselage, which usually holds engines, fuel, or equipment. In some cases—most notably the WW2-era P-38 Lightning airplane—the cockpit may also be housed in a nacelle. ...
en.wikipedia.org/wiki/Nacelle
pozdrav
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
I like your flowers...
|
| sub 23 lip, 2007 3:38 pm |
|
 |
|
Captain
|
 Re: brodski djelovi na hrvatskom
Chaky je napisao/la: nacelle - gondola
Nosač motora.
Ne znam je li u Enterpriseu ova smotana prevoditeljica uvela nesto novo, no Mirel je prevodio ovako.
Ne mogu se sad sjetiti nekih presmijesnih prijevoda sa DVD izdanja filmova, hvala bogu bilo ih je...
_________________ I had a life once, but I lost URL.
|
| sub 23 lip, 2007 4:07 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
ok ok... prizanjem pogresku...
ima li netko neki drugi svoj cistohrvatski prijevod ili ce se ovo svesti samo na komentiranje mojeg prijevoda... ajde malo kreativnosti

|
| sub 23 lip, 2007 5:19 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"tactical console - taktička konzola .." E pa ovo je prijevod stoljeca..ki bi reka da je to to ..hmm.. Pozdrav Lorda Carrringtona 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 05 srp, 2007 12:18 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ajde ovako, u izradi ankete sam se, u nastojanju da croatiziram anketu, suocio sa nekoliko stvari koje nisam uspio prevesti na nacin koji bi me usrecio (e, jesam zahtjevan  ) pa evo, sve vas (posebno bucu, zbog njega sam i prevodio anketu na "opcenarodni"  ) pozivam da mi pomognete svojim prijevodom, ili da se prisjetite HRTovog: pojam 1: fazor array (fazorski niz mi se nekako neuklapa) pojam 2: particle beam weapons (čestične zrake zvuci totalno nezgrapno!) pojam 3: raider - as in spaceship (pljackas mi je nekako neadekvatan izraz) za onoga tko mi pomogne s ovim sljedi nagrada: jos par pojmova! 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 05 srp, 2007 12:46 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
buco je napisao/la: "tactical console - taktička konzola .." E pa ovo je prijevod stoljeca..ki bi reka da je to to ..hmm.. hehe... zato imas cisto hrvatski prijevod  @ant ... fazor array... fazorski snop, fazorsko polje  ili jednostavno fazori  ovo drugo stvarno ne znam 

|
| čet 05 srp, 2007 3:32 am |
|
 |
|
Admiral
|
Fazorska mreža ili mreža fazora, zrake čestica, čestično oružje, a raider nemam pojma... Dao bih se kladiti da je to bilo prevedno kao lovac  . pozdrav
I like your flowers...
|
| čet 05 srp, 2007 2:24 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
kralj svemira je napisao/la: Fazorska mreža ili mreža fazora da da da da da.... to mi je falilo... mrezaaaa

|
| čet 05 srp, 2007 2:32 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Ant je napisao/la: pojam 3: raider - as in spaceship (pljackas mi je nekako neadekvatan izraz)
Hmda ali to i jest svrha takvih brodova...naletnik, uletac, upadac (presretac nije, za to vec postoji izraz).
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| čet 05 srp, 2007 6:05 pm |
|
 |
|
Captain
|
Ant je napisao/la: pojam 3: raider - as in spaceship (pljackas mi je nekako neadekvatan izraz) Da, bilo je prevedeno kao lovac. A i ks je u pravu oko ostalog 
_________________ I had a life once, but I lost URL.
|
| čet 05 srp, 2007 10:51 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"Raiders on the storm".. jel se sijecate te pjesme !? raider [moze bit i jahac ak se ne varam ] , smisao ovisi o ostalin rijecima u recenici, ka kod engleskog nista posebno novo .... Ja san za H5400 prijevod radia tako da san tehnicke izraze uglavnom ostavila "live" jer ih puk ionako takve i koristi ostalo bi samo uvelo pomutnju . Ka onaj prijevod za digi reciver samsung9500 kad se pojavija poli nas ... pa je za kodirani program pisalo "knal ispremijesan"..[tak nekako]. Ja san ,a cuh i mnogi drugi , gleda sta nije uredu s antenskin kablom ...pa san da bi skonta stavija na neopcenarodni i vidija o cemu je rijec , sta je biser od prevodioca tija rec..tako je to kad tehnicke izraze 'oce lingvisti na silu croatizirat..... .. Savijet , bolje ostavi orginal izraze [ tehnicke] jer ih puk koji voli ST ionako najbolje razumije , ostalo bi samo uvelo pomutnju ili od prijevoda ucinilo "smijuriju"......... @ant pa za dobru nagradu iman ja to bi ti to moga "prevest" ... jedan email i prijevod je tu..samo sta ti poli nas svaki dan vrijedi neka druga rijec ..vise neznas tko pije , zna se jedino tko placa .... Pozdrav Zrakomlatova 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 06 srp, 2007 1:35 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
buco je napisao/la: "Raiders on the storm".. jel se sijecate te pjesme !?
raider [moze bit i jahac ak se ne varam ] , smisao ovisi o ostalin rijecima u recenici, ka kod engleskog nista posebno novo ....
eh... raider i rider nisu iste rijeci 

|
| pet 06 srp, 2007 1:58 am |
|
 |
|