|
Sada je: sri 29 srp, 2026 8:47 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: Rat Entovaca i TNG-ovaca
Suikotreki je napisao/la: 4 od 1 je napisao/la: Da zaboravili su zivjeti zivot ,nije mi jasno kako vecini ljudi prode dan tamo ? Bas sve umijetno ,ako takva bude buducnost ,stavarno jadni ljudi koji zive tamo ! A ono što je fascinantno je to da je takvu viziju budućnosti Gene Roddenberry imao. Ok, neću ništa govorit protiv čovjeka... ali što je toliko privlačno u takvoj budućnosti? Meni se sviđa ta njegova budućnost bez novca. Gdje možeš imati skoro sve što želiš.
|
| ned 01 ožu, 2009 3:20 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
RAI'TARA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: 4 od 1 je napisao/la: Da zaboravili su zivjeti zivot ,nije mi jasno kako vecini ljudi prode dan tamo ? Bas sve umijetno ,ako takva bude buducnost ,stavarno jadni ljudi koji zive tamo ! A ono što je fascinantno je to da je takvu viziju budućnosti Gene Roddenberry imao. Ok, neću ništa govorit protiv čovjeka... ali što je toliko privlačno u takvoj budućnosti? Meni se sviđa ta [b]njegova budućnost bez novca. Gdje možeš imati skoro sve što želiš.[/b]e vidis malo lekcije iz povijesti . On je tu ideju jednosvatno prepiso od Ernesta Chegevare ili Che ,Che je umro u borbi za pobijedu komuzima ,a da je pobijedio prva reforma koji bi napravio ukinio bi novac ,ili uveo razmjeski sustav (da neidem dalje ) Uglavno to podupere moje teze za Tos kako je napredan od Tng-a ,Tng nije nista drugo vec amercika hladno ratovska propaganda !
| ned 01 ožu, 2009 4:10 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Trek utopija
4 od 1 je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: A ono što je fascinantno je to da je takvu viziju budućnosti Gene Roddenberry imao. Ok, neću ništa govorit protiv čovjeka... ali što je toliko privlačno u takvoj budućnosti? Meni se sviđa ta [b]njegova budućnost bez novca. Gdje možeš imati skoro sve što želiš.[/b]e vidis malo lekcije iz povijesti . On je tu ideju jednosvatno prepiso od Ernesta Chegevare ili Che ,Che je umro u borbi za pobijedu komuzima ,a da je pobijedio prva reforma koji bi napravio ukinio bi novac ,ili uveo razmjeski sustav (da neidem dalje ) Uglavno to podupere moje teze za Tos kako je napredan od Tng-a ,Tng nije nista drugo vec amercika hladno ratovska propaganda ! Ma, kakav komunizam to je glupost.Star trek je demokracija. A budućnost takva mi se sviđa.
Da odgovorim ostalima. Ja najviše volim Voyager, ali moram naglasiti da prije svega volim star trek. Tako te podjele na TNG-ovce, ENT-ovce i DS9-ovce itd. meni baš ni ne štimaju nešto.
Dalje Archer ne umanjuje ništa što je napravio/la Kirk, Picard, Sisko ili Janeway.
|
| ned 01 ožu, 2009 5:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Nisam ja reko da komunizam super ,nego nije to od toga lika orginal ideja vec ju je prepiso od Che . To znaci da je dobro znao povijest ili se mozda divio Che -u .
| ned 01 ožu, 2009 5:29 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
RAI'TARA je napisao/la: Ma, kakav komunizam to je glupost. [color=#80FF00][b]Star trek je demokracija. A budućnost takva mi se sviđa.
E vidiš tu si baš pogriješila. U Star Treku... točnije u Federaciji ti čisti komunizam (da ne pobrkamo s socijalizmom i Sovijetskim komunizmom... jer su to dva različita pojma). Pravi komunizam je ta utopija o koju je Gene Roddenberry zamišljao. U tom pravom komunizmu su svi ljudi jednaki, svi imaju jednako, nema nasilja, ratova, gladi, nepravde... uglavnom čista utopija... I to ti je originalni komunizam. Ne ovo što su Lenjin i Staljin uveli. T'Grel ti se predstavljaš kao povjesničar... pa bi valjda mogao potvrditi da ovo što govorim da je to istina.
| ned 01 ožu, 2009 5:37 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ma, kakav komunizam to je glupost. [color=#80FF00][b]Star trek je demokracija. A budućnost takva mi se sviđa.
E vidiš tu si baš pogriješila. U Star Treku... točnije u Federaciji ti čisti komunizam (da ne pobrkamo s socijalizmom i Sovijetskim komunizmom... jer su to dva različita pojma). Pravi komunizam je ta utopija o koju je Gene Roddenberry zamišljao. U tom pravom komunizmu su svi ljudi jednaki, svi imaju jednako, nema nasilja, ratova, gladi, nepravde... uglavnom čista utopija... I to ti je originalni komunizam. Ne ovo što su Lenjin i Staljin uveli. T'Grel ti se predstavljaš kao povjesničar... pa bi valjda mogao potvrditi da ovo što govorim da je to istina. da ovo je istina . Moras gledat jos cinjenicu da taj covijek zivio u hipi eri koja utjecala jako na Sad-e ,toliko da su da je danas ovaj Sad-e s Obamo na celu ti je posljedica toga sto se dogadalo u 60-tima .
| ned 01 ožu, 2009 5:42 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
4 od 1 je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Ma, kakav komunizam to je glupost. [color=#80FF00][b]Star trek je demokracija. A budućnost takva mi se sviđa.
E vidiš tu si baš pogriješila. U Star Treku... točnije u Federaciji ti čisti komunizam (da ne pobrkamo s socijalizmom i Sovijetskim komunizmom... jer su to dva različita pojma). Pravi komunizam je ta utopija o koju je Gene Roddenberry zamišljao. U tom pravom komunizmu su svi ljudi jednaki, svi imaju jednako, nema nasilja, ratova, gladi, nepravde... uglavnom čista utopija... I to ti je originalni komunizam. Ne ovo što su Lenjin i Staljin uveli. T'Grel ti se predstavljaš kao povjesničar... pa bi valjda mogao potvrditi da ovo što govorim da je to istina. da ovo je istina . Moras gledat jos cinjenicu da taj covijek zivio u hipi eri koja utjecala jako na Sad-e ,toliko da su da je danas ovaj Sad-e s Obamo na celu ti je posljedica toga sto se dogadalo u 60-tima . Da. Ova uska liberelna strana Amerike proizlazi upravo iz tog hipi doba 60-ih godina. Što i je čudo da se održalo, a samim time je čudno što je Star Trek američka serija... s obzirom da je Amerika kao društvo konzervativno i tradicionalno što je potpuna suprostnost od duha Star Treka.
| ned 01 ožu, 2009 5:55 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
To nije istina, u komunizmu nema demokracije i nema slobodnih izbora. Star trek je demokratska utopija.
|
| ned 01 ožu, 2009 5:58 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
RAI'TARA je napisao/la: To nije istina, u komunizmu nema demokracije i nema slobodnih izbora. Star trek je demokratska utopija. Opet kažem ti brkaš dva pojma. Postoji Sovjetski komunizam ili bolje rečeno socijalizam koji je diktatura... i utopijski komunizam koji je mnogo napredniji od demokracije. Taj utopijski komunizam... to je bila vizija Gene Roddenberrya. Nepostoji utopijska demokracija.
| ned 01 ožu, 2009 6:02 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: To nije istina, u komunizmu nema demokracije i nema slobodnih izbora. Star trek je demokratska utopija. Opet kažem ti brkaš dva pojma. Postoji Sovjetski komunizam ili bolje rečeno socijalizam koji je diktatura... i utopijski komunizam koji je mnogo napredniji od demokracije. Taj utopijski komunizam... to je bila vizija Gene Roddenberrya. Nepostoji utopijska demokracija. Nebi se složila. Ako postoje izbori, onda je to demokracija.
|
| ned 01 ožu, 2009 6:11 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Prozvaše mene kao stručnjaka za povijest, hvala, hvala, pa da se i ja javim. Da, ST je u utopijskom komunizmu, a očito je to najbolje društveno uređenje, najviše za gospodarstvo. Da, u ST-u su većinom elementi i demokracije ali prevladava komunizam. Kako je rekao Suikotreki, trekovski komunizam se razlikuje od sovjetskog, jugoslavenskog i sl. komunizama i socijalizama. Npr. socijalizam nije puristički komunizam već miješavina demokracije i komunizma. Takva socijalistička demokracija je bila u Jugoslaviji. @Raitara, a ko kaže da nema VOYageraca?? Naravno da uz TOSovce, TNGovce, DSovce i ENTovce (mada su oni sasvim drugačiji od trekera jer ENTovci nisu trekeri kad ENT nije Trek) postoje i VOYagerci. Cmd Data je napisao/la: ...eh šta se uopce mucite? dvoje ljudi na ovom forumu tvrde da ENT nije trek i ja to postujem, a svi ostali tvrde da jest i to postujem...u prijasnjim postovima smo iznijeli svoje argumente i vidjeli da antiEntovci nemaju neke predobre argumente tak da me zaboli ona stvar...totalno bezveze se dalje prepirete kada ovi ne mogu iznijet prave argumente.. Znači, tih dvoje, troje ljudi (TDA, TerNek, ja i još poneki) se ne bi trebalo slušat i poštivat njihovo mišljenje?? Znači, zato što više ljudi smatra ENT Trekom zato se mi koji smo u manjini moramo pokorit mišljenju većine. E, ne bu išlo... dok sam živ neću priznat ENT pod Trek i točka!RAI'TARA je napisao/la: Nebi se složila. Ako postoje izbori, onda je to demokracija.
Ne nužno jer i u komunizmu/socijalizmu su postojali izbori. I u Sovjetskom Savezu i u SFRJ su postojali izbori. Npr. kod nas se glasalo između Radničke partije (plave kuglice su se ubacivale u glasačke kutije) i Komunističke parije (crvene kuglice). Mada su svi ti glasovi odlazili KP.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 01 ožu, 2009 6:16 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
RAI'TARA je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: To nije istina, u komunizmu nema demokracije i nema slobodnih izbora. Star trek je demokratska utopija. Opet kažem ti brkaš dva pojma. Postoji Sovjetski komunizam ili bolje rečeno socijalizam koji je diktatura... i utopijski komunizam koji je mnogo napredniji od demokracije. Taj utopijski komunizam... to je bila vizija Gene Roddenberrya. Nepostoji utopijska demokracija. Nebi se složila. Ako postoje izbori, onda je to demokracija.Ok... možemo onda reći da je neki spoj demokracije i utopijskog komunizma. Hočemo se oko toga složit? 
| ned 01 ožu, 2009 6:23 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Za mene ako postoje izbori, i ako narod glasuje to je demokracija.
U komunizmu nema slobode, nema posjeda, sve je zajedničko. S tim se ne slažem i u star treku nije tako.
ENT jest star trek, i da te su podjele glupaste pomalo, osobito ako svi izmeđuostalog volite star trek.
|
| ned 01 ožu, 2009 6:26 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
RAI'TARA je napisao/la: Za mene ako postoje izbori, i ako narod glasuje to je demokracija. Za tebe, da, ali to ne znači da je to tako.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 01 ožu, 2009 6:27 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
T'Grel je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: Za mene ako postoje izbori, i ako narod glasuje to je demokracija. Za tebe, da, ali to ne znači da je to tako. Ja mislim da jest tako. Stvari u st-u nisu zajedničke. Ljudi imaju svoju imovinu. Glasuju, biraju predsjednike itd.. Tako da bi ja taj sustav u st nazvala demokratskom utopijom.
|
| ned 01 ožu, 2009 6:31 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|