Sada je: pon 27 srp, 2026 7:03 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
 O odlasku u Flotu i ne odlasku :D 
Autor/ica Poruka
PARTIJA

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
 O odlasku u Flotu i ne odlasku :D
Danas sam gledao epizodu kad Jake prvi put kaže da ne želi u Starfleet...Pa si malo razmišljam ono o čemu se već jednom raspravljalo na forumu.

Ako je na Zemlji (i desecima drugih planeta) raj, čovjek se može opušteno baviti bilo čime bez brige za hranu, odjeću, potrepštine itd. Zašto bi itko htio ići riskirati svoj život u Floti na drugom kraju kvadranta? Zašto bi itko iz svijeta mira i uživanja išao u nepredvidivi svijet novih aliena?

Ok, razumijem da ima pustolovnih ljudi kojima bi običan život na Zemlji bio dosadan i neispunjavajući, ali takvi su ipak u manjini. U svakom Treku se ističe kako na Akademiji uspijevaju samo najbolji i najsposobniji, kao ogromna je konkurencija. Nekako mi je to preteško za povjerovati, da ljudi baš toliko hrle u Flotu...

sri 23 ožu, 2011 3:23 pm
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Post Re: DS9
pogledaš najprije stanovnike Zemlje... dakle, što se tiče Flote, sigurno će se skupiti ono kojima je životna želja da budu u floti i neće ih biti mali broj. I ne zaboravi da Federacija ima planeta dovoljno da se stvori još veća konkurencija.

usput... u federaciju se ide zbog pustolovnog duha...

mđutim, da sam u tom svijetu, mislim da bih napravila isti izbor kao i Jake... imala bih cijeli svemir pri ruci, a mogla bih pisati koliko god hoću...

sri 23 ožu, 2011 3:31 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Pa netko triba i cuvat taj raj na zemlji a i koliko bi se zemlja nakrcala ljudima kad nitko od njih nebi odlazia s nje zivit negdi drugdi ..normalno ako racunamo da su demografski u plusu :-k

sri 23 ožu, 2011 5:09 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
shirajzl je napisao/la:
Ako je na Zemlji (i desecima drugih planeta) raj, čovjek se može opušteno baviti bilo čime bez brige za hranu, odjeću, potrepštine itd. Zašto bi itko htio ići riskirati svoj život u Floti na drugom kraju kvadranta? Zašto bi itko iz svijeta mira i uživanja išao u nepredvidivi svijet novih aliena?

Ok, razumijem da ima pustolovnih ljudi kojima bi običan život na Zemlji bio dosadan i neispunjavajući, ali takvi su ipak u manjini. U svakom Treku se ističe kako na Akademiji uspijevaju samo najbolji i najsposobniji, kao ogromna je konkurencija. Nekako mi je to preteško za povjerovati, da ljudi baš toliko hrle u Flotu...

Predviđam da će ovu raspravu moderatori splitat, al what the heck. :D

Ali slažem se apsolutno Širajzl s tobom. Flota je vojska, htjeli to priznati ili ne. To je vojna organizacija, koliko god se skrivali iza istraživanja i miroljubivih kontakata.

Zemlja je kakti političko središte Federacije; savršen svijet bez gladi i siromaštva, i kad se bolje razmisli, ispada da svi oni koji su išli u Flotu (vojsku), idu zato jer im je dosadno :scratch: . Išli bi ćelavo gdje nitko još nije išao. Kao da to ne mogu ići na (primjerice) vulkanskom istraživačkom brodiću bez naoružanja, jer ipak oni su saveznici.

Inače ne znam o kojoj epizodi DS9 je riječ, ne sjećam se svakog dijaloga, na kraju krajeva Jake će postati novinar/pisac, i pitanje je koja je svrha spisateljske karijere, za džabe? :lol:

sri 23 ožu, 2011 5:32 pm
PARTIJA

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
@captain: 1. naravno da netko mora čuvati taj mir, ali zašto bi to baš bio ja? Ja mogu čačkat po vrtu cijeli život i uzgajat maslačke...o tom je riječ, što nekoga natjera da se izlaže riziku? štoviše, prema onom što vidimo u epizodama, jako puno ljudi želi u flotu...
2. kao što sam rekao, nije zemlja jedini raj na zemlji ( :lolsmjeh: ), već ima i drugih planeta koji su tako miroljubivi i bezbrižni, ali ista stvar se primjenjuje: zašto bi stavljao kitu na panj kad ne moram?

@Miki: to što se tiče pisaca i ostalih zanimanja...ljudi to valjda rade da se osjećaju korisnima, zbog slave i ugleda :neznam:
možda nam je to teško osobno shvatiti iz današnje perspektive i mentaliteta...ja bi sigurno bio prvi koji bi dane provodio s pivom u ruci u hladovini :zubo:
Pretpostavljam da u to vrijeme lokalni kroneri ne stoje pred trgovinom, već pred replikatorom? :zbunj:

sri 23 ožu, 2011 5:52 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Zašto ima ljudi koji se izlažu opasnostima u nekom extremnom sportu ..ronjenje na dah ili padobranstvo ..planinarenje , kad lipo mogu ostat doma i ne riskirat ništa :-k

Znan da mi je primjer ne baš dobar ali mislin da se neki ljudi osjećaju živi tek kad su u opasnosti ..za ljude je monotonost ponekad jednako loša kao i rizik ..s druge strane ko kaže da se u milijunskim planetima dosta ljudi javlja u starfleet ..pa zamisli da sa svakog planeta ide u flotu 200 tisuća ljudi ..to je onda jaka sila u ljudstvu ..amerika danas sa milijun ljudi drz cili svit ..a to je na 300 milijuna stanovnika sjedinjenih drzava ,mali postotak :-k

sri 23 ožu, 2011 7:33 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: