Sada je: ned 09 kol, 2026 3:08 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 108 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
 Scenaristicke nedoslijednosti 
Autor/ica Poruka
So Say We All

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post Re: Scenaristicke nedoslijednosti
captain je napisao/la:
E onda je to stvarno malo cudno :?
Koliko ja kuzim prvi kontakt s dominijem je bio kad je jake isao s ocem u gama kvadrant radi skolskog zadatka , no ne sjecam se kad se zbila ona epizoda u kojoj se jem haddarov brod zabija u federacijski
Zapravo u cijelom voyageru nije spomenulo nijednom dominij a u cijelom Ds9 nije nijednom spomenulo voyager :|

U gornjem postu sam naveo stardate kada Sisko, Jake, Nog i Quark odlaze u Gamu, u to vrijeme Voyager još nije izašao iz garaže.

Oko ostatka tvog posta se potpuno slažem sa tobom.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

ned 03 vel, 2008 1:36 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

BrickTop je napisao/la:

Kako nije kada Voyager nestaje 48315.6 (2371), a kontakt sa Dominijom se dešava ranije 47987.5 (2370).

pa ni ds9 prilikom prvog kontakta sa dominijem nije znao sto ga ceka... pa nema ni razloga da voyager zna tko je dominij... fedsi svako malo dodju u kionakt sa nekom novo rasom

a to sto se voyager ne spominje u ds9-u je vec bilo raspravljeno prije tjedan dva... voyger je prije svog nestanka bio samo jedan od federacijskih brodova koji su bili dockani... nista specijalno nema u vezi voyagera (ne zna ekipa ds9-a da se snima serija o voyageru :mrgreen: )

ned 03 vel, 2008 1:52 am
Profil Web stranica
So Say We All

OK, Voyager ne zna za Dominij u trenutku odlaska, no ima epizoda u kojima je Voyager u kontaktu sa Federacijom, čak šalju i The Doktora, a ipak nemaju pojma o Dominiju i stanju u Alfi.

To jest nelogičnost.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

ned 03 vel, 2008 2:00 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

BrickTop je napisao/la:
OK, Voyager ne zna za Dominij u trenutku odlaska, no ima epizoda u kojima je Voyager u kontaktu sa Federacijom, čak šalju i The Doktora, a ipak nemaju pojma o Dominiju i stanju u Alfi.

To jest nelogičnost.

kako znas da ne znaju? Zato sto ne pricaju o tome?
Pa saznali su da su svi makiji nestali... i vrlo vjerojatno su saznali kako je doslo do toga (kardasijanci su dobili pomoc dominiona)... tak da je moja pretpostavka da su znali o dominionu ali nisu imali razloga pricati o njemu... imali su dovoljno svojih problema

ned 03 vel, 2008 2:14 am
Profil Web stranica
So Say We All

Koliko god imali svojih problema, ipak su trebali znati o stanju u Alfi, jer na kraju krajeva i teže da se vrate nazad u Alfu.

[Prikaz] Spoiler:

ned 03 vel, 2008 2:25 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

BrickTop je napisao/la:
Koliko god imali svojih problema, ipak su trebali znati o stanju u Alfi, jer na kraju krajeva i teže da se vrate nazad u Alfu.

ja nisam rekao da zbog svojih problema nisu znali o stanju u alfi nego da nisu imali razloga pricati o tome

i dalje stoji moje pitanje zasto mislis da nisu znali za dominij?

ned 03 vel, 2008 2:36 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Meni je cudno bilo zasto je bellana rekla da su cardassianci pobili makije a nije spomenula dominij :?
Ako se sjecate one epizode kad je postala ultimativni mazohist i ubijala se redovito , dok nije chakotay reagirao

ned 03 vel, 2008 2:38 am
So Say We All

Chaky je napisao/la:

Vrlo jednostavno, Sedam godina lutanja Deltom a da ni jedan jedini put ne spomenu Doninij, bar u kontekstu najobičnijeg razgovora, za mene je dovoljno da znam da je to Scenaristička nelogičnost.

[Prikaz] Spoiler:

ned 03 vel, 2008 2:39 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

BrickTop je napisao/la:
Chaky je napisao/la:

Vrlo jednostavno, Sedam godina lutanja Deltom a da ni jedan jedini put ne spomenu Doninij, bar u kontekstu najobičnijeg razgovora, za mene je dovoljno da znam da je to Scenaristička nelogičnost.

ja tebe nikad nisam cuo da pricas o hrani... kako ti prezivljavas bez da jedes?
:)

ako se ne pojavi na ekranu ne znaci da ne postoji ... samo znaci da nije bilo dovoljno zanimljivo za pokazati

ned 03 vel, 2008 2:44 am
Profil Web stranica
So Say We All

Čudne usporedbe radiš, priznaj da je to promašaj scenarista, bit će ti lakše.

[Prikaz] Spoiler:

ned 03 vel, 2008 2:49 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

BrickTop je napisao/la:
Čudne usporedbe radiš, priznaj da je to promašaj scenarista, bit će ti lakše.

nebi ja bio trekkie kad nebi nasao neko objasnjenje unutar trek svemira... :) ali u ovom slucaju se ne moram ni truditi objasniti...
ne spominjanje necega po meni nije promasaj... da su rekli u voyageru da je u federaciji mir onda bi rekao... je promasaj je... ali oni jednostavno nisu pricali o tome
a i voyager je vecih kontakata sa federacijom imao pred kraj serije... u zadnjih nekoliko sezona... a tada je situacija sa dominije vec bila rijesena (ds9 je zavrsio kad je zavrsila voyagerova 5. sezona i tek tada je voyager poceo cesce komunicirati sa zemljom...) vjerojatno su saznali da je bio rat sa dominijem i da su fedsi pobjedili... za njih je to bilo sve kaj su trebali znati i dalje ih to nije zamaralo... osim nekih makija koji su tesko primili vijest da njihovih suboraca vise nema

i za kraj .... sa memory alphe... iz zanimljivosti o epizodi "message in the bottle"
- Although the Dominion is referenced in several other episodes, this is the only one to reference the Dominion War and the only direct mention of the Dominion on the series. This makes sense, since Voyager was stranded in the Delta Quadrant long before the start of the Dominion war, remained there for its duration, and did not return until after it was ended.

ned 03 vel, 2008 3:02 am
Profil Web stranica
Njegova Debela Eminencija
Njegova Debela Eminencija

Je istina je, nova verija EMH-a spominje Dominij u razgovoru sa Docom.

ned 03 vel, 2008 3:13 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Koliko treba da se od federacije dođe do centra galaxije?
onako sad citam nesto o cha ka re planetu pa pitam ?

ned 03 vel, 2008 3:23 am
The Traveler
The Traveler

Evo nešto što sam ja primijetio....

DS9

1) Par puta je spomenuto da je Nog prvi ferengi na akademiji, a ako se ne varam u jednoj tng epizodi (first duty mislim) vidimo nekog ferengija na akademiji.
2) U 2x26 epizodi je Quark rekao Sisku da ropstvo nikad nije postojalo na Ferenginaru, a u 3x23 prijete Quarkovoj majci da će je prodati u roblje ako ne plati dug.
3) 3x22: Sisko i Jake upravljaju brodom do kardasije kojeg je sagradio sisko osobno. I u jednom trenutku ulete u warp, a oni mirno stoje na mjestu, niti se za što drže ni ništ... a brod je napravljen od metala i drveta, ni nema inercijske prigušnike. Ta epizoda ima dosta nelogičnosti. Ako se ne varam, warp je skok u potprostor i prirodna sila ne može uzrokovati warp, jer se u prirodi ništa ne giba brže od svjetlosti. Da bi se postigla warp brzina potrebno je djelovanje mehaničke sile. Još jedna nelogičnost u toj epizodi je što se tiče bestežinskog stanja. Sisko kaže da su u u bestežinskom stanju, čak i jedu hranu za bestežinsko stanje, a u brodu se kreću bez problema kao da je gravitacija 8,9 ili 10.
4) Što se tiče trilova. Prvo njihovo pojavljivanje je u tng - the host. Neću spominjati njihov izgled jer to manje više svi znaju. Koliko se sjećam u tngu se reklo da se trilovi ne mogu teleportirati. Onaj tril je rekao da bi ga teleportacija ubila. A u DS9-u vidimo Jadziju jako puno puta kako se teleportira.

U Voyager epizodi Omega Directive, 7of9 na početku epizode kaže Stardate 15xxx.x a trebao bi biti 51xxx.x.

Općenito ima puno grešaka u treku što se tiče stardate kad spominju neke godišnjice. Neda mi se sad tražiti točne stardateove, ali znam da sam prije provjeravao i da ne štimaju. Npr kad Sisko spomene četvrtu godišnjicu bitke kod wolfa 359 ili kad je alexandar iz budućnosti spomenuo da su mu ubili majku kad je imao 3 godine......

slika

sub 19 srp, 2008 11:47 am
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Lore je napisao/la:
Evo nešto što sam ja primijetio....
4) Što se tiče trilova. Prvo njihovo pojavljivanje je u tng - the host. Neću spominjati njihov izgled jer to manje više svi znaju. Koliko se sjećam u tngu se reklo da se trilovi ne mogu teleportirati. Onaj tril je rekao da bi ga teleportacija ubila. A u DS9-u vidimo Jadziju jako puno puta kako se teleportira.

E mislim da imam objašnjenje za ovo s trilovima. Onaj tril u TNG se nije mogao teleportirat zato što je bio ranjen, tj. njegov domačin je bio ranjen... i zato se nebi preživio teleportaciju. Inače trilovi zajedno s domačinom se mogu sasvim normalno teleportirat... jer naposljetku svaka molekula se vrati na svoje mjesto nakon teleportacije...

sub 19 srp, 2008 8:26 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 108 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: