|
Sada je: pet 07 kol, 2026 3:14 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Kad ste se "zaljubili" u Star Trek?
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pon 24 tra, 2006 10:17 am Postovi: 288 Lokacija: Gama quadrant
|
_________________ Live long and prosper!
HUSMOP member
|
| pon 26 vel, 2007 1:10 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
 sa Usscroatiom u srcu. 
| pon 26 vel, 2007 4:51 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: sri 28 vel, 2007 9:29 pm Postovi: 474 Lokacija: Pula Spol: Ženski Naj Serija: TOS Opis Stanja: ludi vulkansko betazoidni zec Koje si vrste?: vulcan/betazoid
|
Prvi puta sam gledala ST kada sam bila mala mala mala.. a onda u osnovnoj, a kasnije i u srednjoj kada su ga ponovno prikazivali.. privuklo me to sto je dosta realistican sto se tice kakvi bi ljudni mogli biti u buducnosti, a i price su zanimljive.. jesam li spomenula vulkance? te njihove usi su tako zanimljive.. Spock je faca..
ST me podsjeca na sretne dane kada brige nicu postojale. Navecer kada bi bile reprize znam da bi mi stari napravio rajcicu u bucinom ulju i da bi se prezderavala pred TV-om i bez daha gledala ST.. Picard, Voyager, Enterprise.. Cak sam i sobu obljepila posterima, a comp sam cijeli napunila ST programima. A sada u sobi na zidu stoje dva postera, jedan AVP a drugi ST Ent, oboje uokvireni.. ostale djelove zida ukrasavaju moji crtezi (anime), a na njima obicno Anime u ST odorama..
St je pozitivno utjecao na moj zivot, ucio me o svemu, cak je zasluzan za pra petica u skoli jer sam citirala likove.. npr.. za pojam arbitraze sam prvi puta cula od ST.. i tri godine poslije mi je to znanje osiguralo 5-icu..
sta da kazem, voljela bi da i moja djeca odrastu uz ST.. (ima vremena..)
_________________ Bunnyema
ST heart beats in this bunny..  .(\_/). = '-' = (")-(")
|
| sri 21 ožu, 2007 5:05 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 16 srp, 2007 7:35 pm Postovi: 692 Lokacija: BiH
|
 Re: Kad ste se "zaljubili" u Star Trek?
Sve je pochelo prije par mjeseci. Chudno, ali je tako.
Kao mala sam "bjezhala" od ovakvih serijala, jer sam u to vrijeme malo mijeshala ST i SW i mislila da se sve svodi na nekakvo ratovanje i medjusobno unishtavanje u svemiru. Jedino chega, ili bolje recheno koga se sjecham iz tog perioda je nekakav chelavi kapetan koji je bio u centru pazhnje.
Onda se sasvim spontano pochelo okupljati jedno drushtvance u kojem se razgovaralo o svemu, pa i o SF-u. Osjechala sam se malko zapostavljenom kad dodju te teme, ali sam slushala i zbunjeno posmatrala moje prijatelje dok razmjenjuju mishljenja. Da ne bih bila totalno neupuchena i bar ponekad se mogla ukljuchiti u razgovor, odluchila sam pogledati neshto vezano za ST. Nisam znala odakle pocheti, pa mi je prijatelj (@Nermin) za pochetak preporuchio film "Prvi kontakt". Odmah je nastala pometnja u mojoj glavi. (To sam negdje vech pisala.) Film sam pogledala dva puta za jedan dan, a onda nakon par dana josh jednom. Sve je bilo tako konfuzno , a ja sam zheljela shto prije odgovore i objashnjenja na sva moja pitanja. Pozheljela sam pogledati josh neshto iz ST-a, pa je uslijedilo gledanje "Nemesisa", a u isto vrijeme (zahvaljujuchi mom prijatelju Nerminu) dobijam kompletan VOY i 9 filmova. Tad nastaje ludnica. Nedavno sam uspjela kolekciju upotpuniti serijom TNG (zahvaljujuchi @Nightshootu), a sinoch dobih i ENT. Sad vech mogu da se pohvalim da i ja preporuchujem ST prijateljima i pozajmljujem im svoju (skromnu) kolekciju.
| ned 09 ruj, 2007 12:29 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
Ovako jos u mladosti ja sam bio opsjednut svemirom i uvijek bih se igrao svemirskih brodova.... U davna vremena, ne znam koliko mi je godina bilo, mislim manje od 9 na televiziji su isli TOS, TNG i Voy a ja sam ih sa zanimanjem pratio i redovito cekao novu epizodu.... Malo po malo poceo sam shvacati seriju, prihvacati njene ideale i uzimati ih za moto u svom zivotu... Njihova ustrajnost i nesebicnost a nadsve osijecaj za dobrim su me nekako ocarali i zaljubio sam se u tu seriju...preko usiju i sad ne mogu zamisliti zivot bez star treka, mislim mogu ali bi svakako bio i isprazan i dosadan, jer nedostajalo bi nesto vrlo vazno... jedan veliki dio mog srca...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| ned 09 ruj, 2007 12:46 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
Uh, bilo je to davno, dok je večina ovdje bila samo primisao u glavama svojih (budućih) roditelja.... 1970 godine tadašnji je JRT u terminu Nedjelja u 12 prikazivao Star Trek... Kako sam rano počeo čitat, a SF čitam od 5. godine (da dobro ste pročitali), ST mi je bio prvi prozor u "realni SF" (hm, kaj god bi to trebalo značiti... valjda da sam nešto mogao vidjet a ne samo zamišljati....) I tako, epizoda po epizoda, na zgražanje moje gospođe majke, ja sam lagano utonuo u svijet ST-a, kojeg smo cijeli ostatak tjedna mi klinci iz zgrade oživljavali u brodovima nacrtanim kredom na betonu.... Eh....bezbrižna vremena.... Kad se početkom '80-ih počeo prikazivati TNG, bio sam ispočetka čak i malo razočaran, ali sam se ubrzo ponovno navukao '90-ih, zahvaljujuči SKY TV, na kojem sam pratio TNG, DS9 i VOY, te reprize TOS-a.... Je, to je to. Navukao sam se, i dobro mi je!
| čet 29 stu, 2007 4:54 pm |
|
 |
|
Cadet 3rd year
|
pocela sam sa tng-om.. lagano me pocela hvatati ovisnost.. zaljubila sam se u datu, picarda, ma sve likove.. i vise nije proso dan da ne propustim epizodu. a onda su poceli ds9. mislila sam da mi se nista nece svidjeti ko tng. ali je! ma sve su mi se serije svidjele, i najgore moguc mucenje mi je bilo kada mi je stara zabranila da ih gledam na mjesec dana.. hehee... a kako sam sretna bial kad sam vidjela da ih opet pustaju!! aauu...
_________________ "You're dead, this is the afterlife -- and I'm God" -- Q
|
| uto 15 sij, 2008 7:50 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...meni se sve to sviđalo o početku... ...gledalo se ko dosjei X... ...no "zaljubio sam se" s Entom... to je bilo onda to...
| sri 16 sij, 2008 10:53 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Kira je napisao/la: ma sve su mi se serije svidjele, i najgore moguc mucenje mi je bilo kada mi je stara zabranila da ih gledam na mjesec dana.. hehee... a kako sam sretna bial kad sam vidjela da ih opet pustaju!! aauu... stara ti je zabranila gledanje treka?! joj, ak ti se to ikad vise ponovi samo zovi, Udruga ce ti doc u pomoc! 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 17 sij, 2008 1:52 am |
|
 |
|
Cadet 3rd year
|
Ant je napisao/la: stara ti je zabranila gledanje treka?! joj, ak ti se to ikad vise ponovi samo zovi, Udruga ce ti doc u pomoc!  hehe jeah hvala hvala 
_________________ "You're dead, this is the afterlife -- and I'm God" -- Q
|
| čet 17 sij, 2008 3:43 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
odgovor kroz stih
Kad sam imao šesnaest Kad sam imao šesnaest
| čet 17 sij, 2008 3:56 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
hmmm...da bilo je to dosta davno...sjecam se da sam prvo na HRT-u gledao neke epizode Voyagera...tada se rodila ljubav(valda)...bile su to epizode sa Hirogencima...uglavnom od negdi 12-13 godina... kad sam nabavio prvi NE-voyager komad star treka, sa 14 godina...bio je to film First Contact, na nekom Benq cd-u, al film je bio dobre kvalitete, to je bilo ono WOW  ....od tada sam poludio za trekom, borgom(sad malo manje nego tada)...uso mi je valda u krv...hehe... A zasto star trek? nekako mi se cini realan za buducnost, od samog pocetka, tek sad kad sam ga "upoznao" shvatio sam da je stvarno tako...moguce, puno vise od nekih drugih SF komada...bilo je pokusaja sa Star Gateom i Star Warsom, ali mi nikada nije sjeo kao Trek...nesto izuzetno dobro, šteta što to ljudi ne vide
| čet 17 sij, 2008 6:19 pm |
|
 |
|
Cadet 1st year
|
Ne sjecam se tocno ali negdje dok sam bila u osnovnoj, Star Trek Voyager je bio na TV-u i stara je gledala svaki dan, pa sam i ja onako iz dosade, no ubrzo sam se jako zaljubila u ST, a kad sam vidjela TNG sam bila oduševljena 
|
| čet 17 sij, 2008 9:54 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: uto 20 stu, 2007 11:02 pm Postovi: 56 Lokacija: Vila Magic
|
Prvi put sam ih ugledala na tv-u,mislim da mi je bilo oko 6 godina. vec onda sam znala sto mi se svidja,mislim da su tada bile crno-bijele epizode.(mozda je tv bio crno-bijeli  ) to je bila ljubav na prvi pogled 
|
| pet 25 sij, 2008 1:10 am |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 10:21 am Postovi: 333 Lokacija: Zagreb, Sesv. Kraljevec
|
Bila je to ljubav na prvi pogled, a i Spock me oduševio  "Faszinierend" i "Beschläunigen" (gledao TOS na njemačkom) su mi postale dvije najčešće riječi u konverzaciji 
_________________ Pročitajte intervju sa Eugeneom Roddenberryjem ovdje http://www.ufpcroatia.com - Hrvatski Star Trek portal
http://forum.ufpcroatia.com - SciFi forum
|
| pet 25 sij, 2008 2:49 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|