Sada je: sri 29 srp, 2026 5:18 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
 do cega cemo najteze doci? 
Autor/ica Poruka
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Spol: Muški
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Post Re: do cega cemo najteze doci?
Imas pravo,u fizici, Hajzenbergov princip kaže da ne možemo znati i poziciju i moment subatomske čestice dovoljno precizno u isto vrijeme.. Što više znamo o jednom, manje znamo o drugom. Dakle, da bi spriječili da se materijalni snop raziđe (jer svaka čestica u trenutku materijalizacije ide svojim smjerom), morali bi znati i moment i poziciju svake čestice i da proračunavamo gde će ona biti za 5 sekundi, kada se završi proces ponovne materijalizacije. To je nemoguće jer bi nam trebao kompjuter još ne viđenih razmjera da zapamti tolike podatke za svaku pojedinačnu česticu. Ovaj problem rješava Hajzenbergov kompenzator. pretpostavlja se da on zamrzne sve atome i subatomske čestice i drži ih u nekoj vrsti suspenzije dok se ne završi proces materijalizacije, kada ih ponovo pusti da idu svojim putem.Sami princip je nemoguce ostvariti a + nikad nije objasnjeno kako on tocno radi

sub 21 srp, 2007 12:56 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
hmm... sad bas ta pricica o "kompenzatoru " ..., meni se inace osobno sama teorija neodredjenosti nikad nije bas svidjala ....mislin is sveg procitanog u vesi s FK [ili KM , al smo kemicari, pa je FK ] da nije bas sve tomu tako....no slazen se da je idelana "teorija" za izvlacenje iz "neznaja" , ak si primjetia , sve sto se nemoze rec , dokazat , pokazat , ucinit ..za sve je "kriv" Hajzenbergov princip.... mislin da nam fali novi Njutn , u svakom slicaju netko mnogo bistrijeg i nesputanog uma od ovih dosadasnijh "briljantina" koji ka papagaji samo "lupaju" ono sto je receno jos pocetkom 20 stoljeca ..

Pozdrav
Predodredjena 33

Tehnika Pucanstvu !

sub 21 srp, 2007 1:15 pm
Über Trekker
Über Trekker

buco jos mi nisi odgovorio (dolično).

Kakve veze ljudi koji lete omaju s umjetnom gravitacijom...

sub 21 srp, 2007 1:26 pm
Profil ICQ
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Ja mislim da su warp motori bliska budučnost (nekih 100-150 godina), možda ne bas kao iz treka ali nesto slično uglavnom brže od svjetlosti (he, he zvuk smo probili kaj nam je još preostalo)
..kad gledas čovječanstvo do prije 100 godina sanjalo o letenju...sad smo u svemiru...i bili na mjesecu
Kaj se tiče naoružanja to ce se još brže razvit radi ratovanja ...kaj češ takvi smo mi ljudi...sva veča dostignuča su prvo iskorištena u ratovima od primitivnog katapulta do nuklearnih bojnih glava....to je "industrija" koja se najbolje širi.
Šta se tiče ostalog mislim da transporteri nikad nečeju postojat, a polja sile i takve gluposti vjerojatno hoće.

čet 09 kol, 2007 11:49 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
Jogi6 je napisao/la:
Ja mislim da su warp motori bliska budučnost (nekih 100-150 godina), možda ne bas kao iz treka ali nesto slično uglavnom brže od svjetlosti (he, he zvuk smo probili kaj nam je još preostalo)
..kad gledas čovječanstvo do prije 100 godina sanjalo o letenju...sad smo u svemiru...i bili na mjesecu
Kaj se tiče naoružanja to ce se još brže razvit radi ratovanja ...kaj češ takvi smo mi ljudi...sva veča dostignuča su prvo iskorištena u ratovima od primitivnog katapulta do nuklearnih bojnih glava....to je "industrija" koja se najbolje širi.
Šta se tiče ostalog mislim da transporteri nikad nečeju postojat, a polja sile i takve gluposti vjerojatno hoće.

Slažem se sa svim, samo ne sa brzinom bržom od svjetlosti. Jest da čemo joj se daleko približiti no putovati brže od svjetlosti još če ostati SF :) .
Za alternativne načine putovanja koji izgledaju kao FTL (faster then light) danas možemo samo sanjati :D

čet 09 kol, 2007 11:59 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Über Trekker
Über Trekker

najteze cemo doci do antimaterije :lol: :lol:

pet 10 kol, 2007 2:48 pm
Profil ICQ
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Nightshoot je napisao/la:
najteze cemo doci do antimaterije :lol: :lol:

mozda ti.
ali stricekima sa akceleratorima to nije problem.

(kolicina i isplativost da, ali u teoriji...)

sub 18 kol, 2007 2:01 pm
Profil ICQ Web stranica
Cadet 1st year
Cadet 1st year

ah od svega toga smo daleko... ali ako bi se dočepali replikatora mislim da bi mogli proizvesti većinu onoga za čega bi nam trebalo puuuuuno svjetlosnih godina.

čet 06 ruj, 2007 1:31 pm
Admiral
Admiral

deanna_troy je napisao/la:
ah od svega toga smo daleko... ali ako bi se dočepali replikatora mislim da bi mogli proizvesti većinu onoga za čega bi nam trebalo puuuuuno svjetlosnih godina.

Erm, ali ne mozes reci "napravi mi hipersvjetlosni pogon ruzicaste boje". Netko to prvo mora uprogramirati nekako, sto bi znacilo da to prvo netko mora izmisliti.

pozdrav

Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.

Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her

I like your flowers...

čet 06 ruj, 2007 1:33 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.