Sada je: sri 19 kol, 2026 8:32 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 359 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Sljedeća
 Trek pitanja 
Autor/ica Poruka
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Post Re: Trek pitanja
Miki je napisao/la:
I u VOYu je u par navrata Kim kao glavni u noćnoj smjeni bio gazda, no nije imao prigušena svjetla na mostu. Valjda se boji mraka.

:lolsmjeh:

Znam da je spam... al sam se morala nasmijat... :lol:

čet 02 ruj, 2010 9:30 am
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Marcijan je napisao/la:
Mr.bobo je napisao/la:
@JEAN-LUC

...da napravio je taj manevar...
...vjerojatno je to propust scenarista ili onih koji su radili specijalne efekte... jer u pravilu se ne može opaliti ako si u warpu...
...nije ni TNG bez mana... ;)

Ako je tako, imali su više propusta. U VOY-u se Prometheus rastavio u warpu, i izrešetao Nebula class brod fazorima.

Nisam mogao nać bolji filmić.

Ant je napisao/la:
PrincMatias je napisao/la:
Kako se napravi da možeš izgovarati neke riječi svojeg jezika a nećeš da UP prevodi? Kao npr. Klingonci kad citiraju Kahlessa ili sl.

UP ne prevodi psovke.

Ali kako ne prevodi Klingonske pjesme, molitve itd.

U svim st serijama viđeni su brodovi koji pucaju fazorima dok putuju warpom. Tako da se jednostavno mora prihvatit da je to u tom svemiru moguće.

A i rastavljanje dok se putuje warpom je isto u tom svemiru moguće, pa i u TNG-u, se Enterprise-D rastavio u warpu.

ned 10 lis, 2010 11:57 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ako je Voyager napredniji od Enterprisea D ... a on nije mogao opalit u warpu...
...imaš manu u svojoj logici...

...scenaristi su zeznuli Picarda... pokušavajući dizati ga u nebesa, pridodaju mu posebne vještine... da bi na kraju to ispao FAIL... :vrazicak1: :mrgreen:

pon 11 lis, 2010 11:00 am
Profil ICQ Web stranica
Overlord
Overlord

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Post Re: Star Trek početnik
Welcome Spock :hallo: Što god želiš znati o Treku samo pitaj bilo koga s ovog foruma (pogotovo nas starosjedioce :mrgreen: ), a ako nešto ne znamo uvijek su tu Memory Alpha i drugi siteovi s Trek tematikom :thumbs2:

Što se tiče samog kanona, on i nije najbitniji, jer Trek ima i puno dobrih nekanonskih fanfiction sadržaja. Između ostalog, neke od njih pišemo čak i mi s foruma :mrgreen:

BTW ja ti se najviše razumijem u ST brodove i njihovu tehnologiju za koje postoji i poseban podforum, pa ako te nešto zanima u vezi toga slobodno me pitaš ;)

slika

ST battles audio/video tribute!

sub 30 lis, 2010 9:16 pm
Profil YIM Web stranica
Trekker

Sovereign X je napisao/la:
Welcome Spock :hallo: Što god želiš znati o Treku samo pitaj bilo koga s ovog foruma (pogotovo nas starosjedioce :mrgreen: ), a ako nešto ne znamo uvijek su tu Memory Alpha i drugi siteovi s Trek tematikom :thumbs2:

Što se tiče samog kanona, on i nije najbitniji, jer Trek ima i puno dobrih nekanonskih fanfiction sadržaja. Između ostalog, neke od njih pišemo čak i mi s foruma :mrgreen:

BTW ja ti se najviše razumijem u ST brodove i njihovu tehnologiju za koje postoji i poseban podforum, pa ako te nešto zanima u vezi toga slobodno me pitaš ;)

Bok i hvala :D Evo npr. zanima me je li kod putovanja warpom potrebno detaljno izračunavanje kursa (da se ne zabiju u planetu, zvijezdu ili slično) kao što je to u Star Warsu i hyperdriveu? :mrgreen:

ned 31 lis, 2010 11:05 am
Overlord
Overlord

Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Spock je napisao/la:
Bok i hvala :D Evo npr. zanima me je li kod putovanja warpom potrebno detaljno izračunavanje kursa (da se ne zabiju u planetu, zvijezdu ili slično) kao što je to u Star Warsu i hyperdriveu? :mrgreen:

Pa, iako mi to i nismo vidjeli, tj. vidjeli smo kada izračunavaju na koje koordinate moraju doć (u koji sektor, za kolko vremena...) ja vjerujem da kad se unosi kurs da se to mora detaljno isplanirat baš zbog tih razloga koje si naveo ;)

No kad moraju prijeć neko asteroidno polje, maglicu ili nekakvu drugu zapreku, onda obavezno moraju usporit iz warpa na impulsnu, jer baš u warpu i nije moguće tako dobro manevrirat brodom kao u impulsnoj i manjim brzinama (npr. samo potisnicima).

Evo ja se nadam da sam ti bar donekle pomogao :)

slika

ST battles audio/video tribute!

ned 31 lis, 2010 11:45 am
Profil YIM Web stranica
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Da, prije ulaska u warp je potrebno programirati točan kurs. Ako se dobro sjećam, jednom je Jadziji Dax (DS9) bilo naređeno da ide u warp bez da prethodno unese kurs, a ona je na to pitala nešto u stilu "Do you want us to warp ourselves to death?"

Inače, sva pitanja vezana za Trek ubuduće postavi u ovoj, za to predviđenoj temi. :sesir2:

ned 31 lis, 2010 12:08 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
_Oz je napisao/la:
Da, prije ulaska u warp je potrebno programirati točan kurs. Ako se dobro sjećam, jednom je Jadziji Dax (DS9) bilo naređeno da ide u warp bez da prethodno unese kurs, a ona je na to pitala nešto u stilu "Do you want us to warp ourselves to death?"

Ne, to je bilo onda kad su išli za shapeshiftanim Bashirom, pa su trebali letit warpom unutar bajoranskog sustava, pa se Jadzia brinula da će se tako zabit u neki planet ili planetoid.

Nego...

U.S.S. je United States Ship; skraćenica za mornaricu.

Što to znači u Trek svemiru? Malo sam dezinformiran po tom pitanju.

pon 08 stu, 2010 3:46 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Miki je napisao/la:
U.S.S. je United States Ship; skraćenica za mornaricu.

Što to znači u Trek svemiru? Malo sam dezinformiran po tom pitanju.

Memory Alpha kaže:
Citat:
The Star Trek pitch by Gene Roddenberry refers to a "United Space Ship".

Brod ujedinjenog svemira... :joj:

pon 08 stu, 2010 3:54 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

_Oz je napisao/la:
Memory Alpha kaže:
Citat:

A tipčno Geneove ideje, poput one kako Deanna mora imati tri sise. :zubo:

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

sri 10 stu, 2010 1:55 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Miroslav je napisao/la:
_Oz je napisao/la:
Memory Alpha kaže:
Citat:

A tipčno Geneove ideje, poput one kako Deanna mora imati tri sise. :zubo:

Hehehe... možda Spock ima tri... khm... ok. 8-[

Nego... ne znam kamo da ovo svrstam, čini mi se da je već bila otvorena negdje tema, zanima me što se zbilo s ovim projektom?

Citat:
Blood and Fire coming in December
Star Trek Phase II has a Christmas present for fans in the form of “Blood and Fire: part One”, which will be released on December 20, 2008. This is actually the first episode to be released under the name Phase II and the fourth episode from the New Voyages team. The episode features guest stars Denise Crosby (“Tasha Yar” from TNG), Bill Blair and Evan Fowler; and reintroduces the character of Captain Kirk’s nephew, Peter, played by Bobby Rice. "Blood and Fire" was written by Carlos Pedraza and David Gerrold, based on an original TNG script by David Gerrold.

In an official release from Phase II, the episode is described thusly:
The horrific story finds a battle damaged Enterprise caught between an incurable contagion that threatens to overrun the galaxy, the pull of a dying star, and Klingons poised to attack. Like all of the best Star Trek episodes, “Blood and Fire” finds the Enterprise crew facing their own human fears and failings as they have to weigh the costs and decide how much personal risk to take in order to save the people around them.

http://trekmovie.com/2008/11/18/fanmade ... new-spock/

:-k

ned 19 pro, 2010 6:26 pm
Goddess in green
Goddess in green

Mr.bobo je napisao/la:
...ako je Voyager napredniji od Enterprisea D ... a on nije mogao opalit u warpu...
...imaš manu u svojoj logici...

...scenaristi su zeznuli Picarda... pokušavajući dizati ga u nebesa, pridodaju mu posebne vještine... da bi na kraju to ispao FAIL... :vrazicak1: :mrgreen:

I Voyager je više puta viđen u serijama da ispaljiva fazorske zrake u warpu. Zapravo u većini serija se to događa u više navrata. Zapravo uopće ni ne znam odkud teorija da se to kao ne može, to je više mislim fandom.

sub 22 sij, 2011 1:48 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Ako je u epizodi brod u warpu i lovi neprijatelja, dogoditi će se jedna od dvije stvari:
1. Brod će pucati fazorima
2. Netko na brodu će reći da u warpu fazori ne rade
Mislim da se efektima ne treba vjerovati pošto uvijek borbe prikazuju kao da su na dometima od 1000m, često koriste stare snimke, te ispaljuju torpeda iz deflektora i fazore iz nacela.

sub 22 sij, 2011 1:46 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
The Boz je napisao/la:
Ako je u epizodi brod u warpu i lovi neprijatelja, dogoditi će se jedna od dvije stvari:
1. Brod će pucati fazorima
2. Netko na brodu će reći da u warpu fazori ne rade
Mislim da se efektima ne treba vjerovati pošto uvijek borbe prikazuju kao da su na dometima od 1000m, često koriste stare snimke, te ispaljuju torpeda iz deflektora i fazore iz nacela.

Da, smiješno je da eto fanovi nekim takvim pojedinostima davaju preveliku pozornost, dok su sami scenaristi u mnogo puta sami sebe znali proturiječit upravo zato što im takve pojedinosti nisu važne.

sub 22 sij, 2011 1:52 pm
Goddess in green
Goddess in green

Mene zanima u kojoj se epizodi spominje da to kao nije moguće.

sub 22 sij, 2011 5:17 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 359 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: