Sada je: ned 02 kol, 2026 6:55 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 223 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeća
 Cure fanovi Star Treka, ima li vas? 
Autor/ica Poruka
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Post Re: Cure fanovi Star Treka, ima li vas?
Da. Ako se nakon treće godine prebacim u Zagreb, onda bi od toga sigurno bilo nešto.

sri 22 kol, 2012 6:31 pm
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
captain je napisao/la:
Moran jednom klingonski naucit :zubo:

Aj prvo apsolviraj Hrvatski. :zubo:

sri 22 kol, 2012 7:48 pm
Profil Web stranica
Fire and Blood

_Oz je napisao/la:
captain je napisao/la:

:lolsmjeh:

Oz, evo mene upisujem treću godinu hrvatskog. Iz mog primjera vidiš da nema neke koristi... :mrgreen:

sri 22 kol, 2012 7:57 pm
Make it so
Make it so

Naj Film: First Contact
_Oz je napisao/la:
captain je napisao/la:

Uistinu se nadam kako misliš na interpunkcije i slične stvari jer, koliko znam, razlike između lijep/lip/lep, zapravo, nema u smislu kako nešto nije hrvatski. Dijalektalni govor je čak simpatičniji.

S te strane mi na živce idu oni koji govore književno i pišu ga isto (u neformalnom razgovoru) samo kako ne bi ispali seljaci ili nepismeni, iako to nisu.

Uostalom, sve je to hrvatski jezik. Književni jezik mogu bez problema koristiti, ali odlučio sam da neću, dok me za interpunkciju i č i ć odavno treba biti sram. No, sad činim najgluplju moguću stvar - opravdavam se. :whatever:

sri 22 kol, 2012 9:22 pm
Ensign
Ensign

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: II
Opis Stanja: komplicirano
Koje si vrste?: Klingonac
captain je napisao/la:
_Oz je napisao/la:
captain je napisao/la:

Uistinu se nadam kako misliš na interpunkcije i slične stvari jer, koliko znam, razlike između lijep/lip/lep, zapravo, nema u smislu kako nešto nije hrvatski. Dijalektalni govor je čak simpatičniji.

S te strane mi na živce idu oni koji govore književno i pišu ga isto (u neformalnom razgovoru) samo kako ne bi ispali seljaci ili nepismeni, iako to nisu.

Uostalom, sve je to hrvatski jezik. Književni jezik mogu bez problema koristiti, ali odlučio sam da neću, dok me za interpunkciju i č i ć odavno treba biti sram. No, sad činim najgluplju moguću stvar - opravdavam se. :whatever:

Problem je da vama to prolazi, a nama zagorcima svi zamjeraju kad se spominamo po dijalektu.

Bitka je smisao života, uvijek ima bitaka za borbu, bitno je samo boriti se časno...samo tako možemo pobijediti kao ono što jesmo, čim izdamo sami sebe bolje da ni ne pobijedimo jer dokazujemo da smo gori od onih koje preziremo.

sri 22 kol, 2012 9:33 pm
Profil YIM
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
captain je napisao/la:
Pa i jesi lijevicar :roll:

Hrvatski lijevicari su doza anacionalizma plus totalno niski vid komunikacije znaci stalni izrazi ruganja su prisutni .. "tupson ..vranjo ..kamenjarac" stalno su u opticaju" a ekipa uvik toboze zeli se izdignit iznad mase ko napredna a zapravo koriste poprilicno primitivan i nekulturan nacin govora ..plus sta se tebe tice s tobon se o nekim temama posebno politickim uopce neda diskutirat ..misljenje ti je ko sablona ili kalup ..nepromijenjivo i stalno , imas i onaj vid kolektivnog nacionalnog nesamopostovanja to jest maniru da neke hrvatske uspijehe ili posebnosti jednostavno ne prihvacas ko stvari koje nesto vride , plus tvoj vid komunikacije i je pomalo provokacija sta u biti uopce nije zanimljivo bas uvik ..a slicnost s lijevicarima je i to da oni svoje gluposti isto cesto prikazuju ko "aktivisticke provokacije" ili ono kao oni su tili nesto rec pa su malo osli na provokaciju ..u biti "tupsona" nisu izgradili desnicari sami po sebi nego i oni koji se doslovce stalno istom rugaju i podmecu mu i kad triba i kad netriba "iako je neke stvari zasluzija" pa jednostavno masa ljudi onako za inat slusa istog ..plus istini za volju neke su mu pisme dobre i zasto se ko takve nebi slusale ?

Btw ..isti koji nesto thompsonu zamiraju stalno ce naprimjer zaboravit da on iako je pomalo ekstrem ..nije ekstrem poput nekih likova ko "baja mali knindza i slicno" jer kad takve cujes marko perkovic odjednom djeluje ko mala umiljata maca

Hrvatski lijevicaru su vecinom sve samo ne liberalni ..tocnije selektivno su liberalni ..toboze nisu oni primitivni ..xenofobi ..homofobi a u biti kad su u pitanju neke skupine vlastitog naroda "posebno licani ..dalmatinci i hercegovci" ..onda se odjednom pretvaraju u napredne sovinjare kojih se nebi nit najgori xenofobi i homofobi posramili ili su cak ponekad skloni samopljuvanju u smislu "nista nevalja kod nas ..sve ukurcu ..tuđa trava zelenija i slicno"..s druge strane i desnicari imaju taj minus samo obrnuto ..desnicari nemaju fobiju naspram dijelova svog naroda ali imaju fobiju naspram manjinskih grupa u drustvu ..sta je opet idiotizam druge vrste ..uglavnom ni jedni nit drugi nisu napredni i liberalni da se ne zavaravamo ;)

No ti si po svemu sta pises lijevicar :whatever: :zubo:

No dobro ..to ja tako dozivljavan mozda i nije bas skroz tako ..ali najvise san nekulturne komunikacije procita u kolumnista i forumasa lijeve orijentacije ..naprimjer nedavno jedan text u novom listu od jedne splicanke di doslovce pljuje po svom gradu ..po dalmaciji , ko da je jedina moralna vertikala a bez da nudi rijesenje ..nesto u smislu "ja san iznad vas a vi ste amoralna i glupa stoka" :roll:

Daj se opismeni, piše se ljevičari. Ako su Hrvatski, zašto su anacionalni? Totalno niski vid komunikacije je svojstven bilo kome, ne samo ljevičarima. Tupson zato jer se rimuje i to nema veze s političkom orijentacijom beno. Za ostale izraze nisan čuja.Sva sreća pa su stadioni krcati ljudima koji se ne izdižu iznad svih, već svi zdušno koriste prilično kulturan način govora.Ekšli, mogao bi diskutirat ako bi tija. Al ovo je forum, a ne znanstveni kvorum. Dolazim se ovdje relaksirat i eventualno nasmijat, a neki to shvaćaju osobno.Kolektivno nacionalno nesamopoštovanje???? Objasni molim te i dobiješ diplomu. Kako individua može imati nešto kolektivno? I ajd objasni koje to nacionalne uspjehe ne prihvaćam kao stvari koje ''vride''? Gdje sam to rekao, daj mi citat.Moja komunikacija je provokacija uvijek prema onome koji zagrize provokaciju. Mogao bi sad ić provocirat Wildchilda i reć mu da Dimmu Borgir nije black metal, a Gaahl je najobičnija pederčina, i to ga neće dirat. :lol: Štos kod tog navedenog Tupsona je što ga svi poistovjećuju sa državom, pa tko po njemu sere, odmah je komunjara/''lijevićar''/provokator/izmisli naziv. I odmah i ti i Vjeko se hvatate za epitete da ste zaostali i glupi a da vam to nitko nije rekao. Doslovce sami sebi skačete u lijepa ustašca. Pa ko vas ne bi podjebavo?Ista stvar vrijedi i za desničare.Donekle se slažem. Medijsko seruckanje po njemu mu je pomoglo isto ko Marilynu Mansonu (ajde opali što njih dvoje uspoređujem. Što više dima, to više vatre.Plus istini za volju jel ITKO ovdje rekao da se njegove pjesme NE SMIJU slušati? Sheesh, al se zaletavaš pred rudo oooo oOOOOOOOOOOOO. I daj opali enter ponekad

Ne znam za Baju malog ninju nit me zanima. U biti čuo sam za njega al ko ga jebe. Opet se to svodi na ''ovaj je loš, al ovaj je lošiji zbog toga je ovaj loš bolji''

A ko su to hrvatski ''lijevićari''? I ne znam čemu ova kvazidiskusija. Ova Vlada? Oni su tzv. lijevi centar. Ni po čemu lijeva. I tu ćemo stat jer je politika fors.

Uglavnom da rekapituliram tvoje misli: ja sam ''lijevićar'' jer imam onaj vid kolektivnog anacionalnog nesamopoštovanja, mišljenje mi je ko šablona i kalup, komuniciram provokacijama i samoprozvanim aktivizmom, selektivno sam liberalan, posebno prema Ličanima, Dalmatincima i Hercegovcima iz čega se pretvaram u naprednog šovinjaru kojih se nebi nit najgori xenofobi i homofobi posramili ili sam čak sklon samopljuvanju. Tvoje nasumične misli sa kojima si me poistovjetio. Zamisli se nad ovime, hm? ;)

vjeko1701 je napisao/la:

Evo opet...ja nisam zatucan, naprotiv, imam dosta unaprijeđene stavove za razliku od večine ljudi. Ali glavno da po jednoj informaciji o meni ti znaš sad sve...da pogodim, vidiš me s 5 "=U=" tetovaža, da se kunem na Pavelića i da okolo samo tražim trekerice koje su i 'rvatice katolikinje...a ja samo govorim da vi koji ste u svom umu "liberalni" "prosvjetljeni" višestruko zatvorenijeg uma i zatucaniji u svoj pogled. Ovo pišem jer nisi prvi ovakav s kojim imam posla i jer su svi "liberali" s kojima sam dosad imal posla ispadali isti. I da ti olakšam...ne nisam ustaša i zanimljivo je to da sam ateist, znači ne vjerujem u boga...ali da volim svoj grad, kraj, zemlju - volim. Da smatram da su iznad samog mojeg ograničenog postojanja - smatram...dal bi svojim djelovanjem htel iz njih napravili nešto još veće i bolje - bi...

Ali treba imati časti braniti svoje stavove bez vrijeđanja i predrasuda, treba imati srca...inače vidiš samo jedan uzak kut promatranja i nikad nisi spreman razmotriti drugi "point of view". Ja recimo ne slušam Balaševića ili Riblju čorbu jer mi ne pašu...imaju i nešto političkih stavova/pjesama koje se ne slažu samnom...dal okolo nazivam navedene pogdrnim imenima? Dal stavljam sve ljude koji ih slušaju u isti koš? Ne, žašto? Jer vidim dalje od svog vlastitog ega, al to je moj, ograničen, zatucan, seljački mentalitet.

Moj si čovjek s ovakvim razmišljanjem jer odmah ideš u ekstreme i šovinizam i samopljuvanje, kao što reče el kapitan. Dobrodošao u klub ''lijevićara''Ali ja nisam rekao da sam liberalan i prosvijetljen :smrc: Opet ko Captain zalijećeš se pred rudo i koristiš izraze koji se nisu upotrebljavali u diskusiji i to prihvaćaš kao činjenicu. Doh. Ako će ti bit lakše, prozvat ću se neliberalnim, ili selektivno liberalnim; štoviše ajde da budem konzervativan i zamračen; možda ću tako biti višestruko otvorenijeg uma?Kako da se ogradim od ovoga? Da kažem da nisam liberalan? Lagao bih i otišao u hellhole. Ja sam ateist, nisam ustaša bok bok. I ja volim svoj grad, kraj, zemlju. Bok bok. U čemu je problem? Dirnuo sam ti u omiljenog pjevača i od toga je krenulo drvlje i kamenje, stavljanje izraza u usta (ili tipkovnicu) i sveopće forsanje.

Pneslušam ni ja Čorbu ni Balaša bok bok. Vidiš koliko smo si slični? Evo zamisli da sam ti sad pod prozorom i pjevam ti Kill the Christians od Deicide. Naravno da me nećeš otjerati ili polijati vodom jer ćeš uvidjeti dalje od svog vlastitog egoa i nećeš me prozvati pogrdnim imenom.

:slon:

sri 22 kol, 2012 9:35 pm
Fire and Blood

Miki, nisam čitala tu postčinu od marihuane. Što ti bi? :zgrožen:

sri 22 kol, 2012 9:39 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
:lolsmjeh: Ovo ide u TBO odma.

sri 22 kol, 2012 9:40 pm
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Ovaj Mikijev post je u Mamićevom stilu "sve vas nabijem na ku*ac". :zubo:

sri 22 kol, 2012 9:42 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
captain je napisao/la:
Uistinu se nadam da misliš na interpunkcije i slične stvari jer koliko znan razlike između lijep/lip/lep u biti nema u smislu da nešto nije hrvatski ..čak je dijalektalni govor simpatičniji 8)

Nisam na to mislio. Općenito ti pravopis nije jača strana (npr. naslov teme o rebootevima sam ti popravio - piše se uspjeh, a ne uspIjeh). Doduše nije to niš naspram jednog Bobe, al svejedno, čovjek uči dok je živ, a nema karakterne mane koju prezirem više od nevoljkosti da se uči na greškama.

captain je napisao/la:
S te strane mi i idu na živce oni koji govore književno i pišu ga isto (u neformalnom razgovoru) samo da nebi ispali seljaci ili nepismeni iako to nisu

Zašto ti to ide na živce? Pisanje književnim jezikom smatra se civiliziranim. Na taj način pokazuješ svojim sugovornicima da ih uvažavaš. Pisanje dijalektom šalje potpuno suprotnu poruku.

"Jebe mi se ko će me razumjet, a ko neće".

Ima razloga zbog kojeg je naš narod usvojio jedno standardno narječje.

vjeko1701 je napisao/la:
Problem je da vama to prolazi, a nama zagorcima svi zamjeraju kad se spominamo po dijalektu.

Prolazi im zato jer ih svi razumiju. Kajkavski zna bit teško razumljiv ljudima koji ne žive u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

miki je napisao/la:
Ako su Hrvatski, zašto su anacionalni?

Tipična predrasuda onih koji ne znaju ni objasnit što znači ljevičar, ni odakle je taj izraz uopće potekao.

sri 22 kol, 2012 9:45 pm
Profil Web stranica
Ensign
Ensign

Miki je napisao/la:

Moj si čovjek s ovakvim razmišljanjem jer odmah ideš u ekstreme i šovinizam i samopljuvanje, kao što reče el kapitan. Dobrodošao u klub ''lijevićara''Ali ja nisam rekao da sam liberalan i prosvijetljen :smrc: Opet ko Captain zalijećeš se pred rudo i koristiš izraze koji se nisu upotrebljavali u diskusiji i to prihvaćaš kao činjenicu. Doh. Ako će ti bit lakše, prozvat ću se neliberalnim, ili selektivno liberalnim; štoviše ajde da budem konzervativan i zamračen; možda ću tako biti višestruko otvorenijeg uma?Kako da se ogradim od ovoga? Da kažem da nisam liberalan? Lagao bih i otišao u hellhole. Ja sam ateist, nisam ustaša bok bok. I ja volim svoj grad, kraj, zemlju. Bok bok. U čemu je problem? Dirnuo sam ti u omiljenog pjevača i od toga je krenulo drvlje i kamenje, stavljanje izraza u usta (ili tipkovnicu) i sveopće forsanje.

Odkud tebi da mi je najdraži pjevač? Ja sam napisal da znam svega 5-6 pjesama, od toga 1-2 dobro...

Dobro...iskreno boli me k. ke jesi ke nisi...samo da ti velim iz jedne od dvije koje znam "Neka niko ne dira, u moj mali dio svemira"

Napisal bi iz druge al onda pošto sam zagorec bi trebal dići sve tri boje.

Bitka je smisao života, uvijek ima bitaka za borbu, bitno je samo boriti se časno...samo tako možemo pobijediti kao ono što jesmo, čim izdamo sami sebe bolje da ni ne pobijedimo jer dokazujemo da smo gori od onih koje preziremo.

sri 22 kol, 2012 9:45 pm
Profil YIM
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
_Oz je napisao/la:

captain je napisao/la:
S te strane mi i idu na živce oni koji govore književno i pišu ga isto (u neformalnom razgovoru) samo da nebi ispali seljaci ili nepismeni iako to nisu

Zašto ti to ide na živce? Pisanje književnim jezikom smatra se civiliziranim. Na taj način pokazuješ svojim sugovornicima da ih uvažavaš. Pisanje dijalektom šalje potpuno suprotnu poruku.

:hail: :hail: :hail: Baš sam počeo pisati gotovo isti odgovor koji je dao Oz.

sri 22 kol, 2012 9:47 pm
Ensign
Ensign

shirajzl je napisao/la:
_Oz je napisao/la:

captain je napisao/la:

:hail: :hail: :hail: Baš sam počeo pisati gotovo isti odgovor koji je dao Oz.

Zake bi to bilo tak? Kak ja morem razumeti sve dijalekte a ostali ne? Sve je to dio hrvatskog jezika i po meni svaki Hrvat bi trebal znati osnove svakog dijalekta.

sri 22 kol, 2012 10:04 pm
Profil YIM
Fire and Blood

Slažem se da bi trebali svi znati osnove. Ali, evo, čan ni nakon cijelog semestra Dijalektologije ne razumijem Gruntovčane.
Sigurna sam da bi Zagrebčani na forumu muku mučili s bodulskim - govorom moje bake s Hvara, čakavski s par čudnijih stvari.

Što se tiče osnova, ja sam tek na faksu shvatila da svi čakavci ne govore ikavski, štokavci (i)jekavski, a kajkavci ekavski. :neznam:

Što je velika sramota jer moj did govori ikavski, a mi štokavci.

sri 22 kol, 2012 10:10 pm
Ensign
Ensign

Mimi Sky je napisao/la:
Slažem se da bi trebali svi znati osnove. Ali, evo, čan ni nakon cijelog semestra Dijalektologije ne razumijem Gruntovčane.
Sigurna sam da bi Zagrebčani na forumu muku mučili s bodulskim - govorom moje bake s Hvara, čakavski s par čudnijih stvari.

Što se tiče osnova, ja sam tek na faksu shvatila da svi čakavci ne govore ikavski, štokavci (i)jekavski, a kajkavci ekavski. :neznam:

Što je velika sramota jer moj did govori ikavski, a mi štokavci.

A tak...ekavica al više onal ljekavica...jer je najčešće lj...mi nemamo ni č i ć nego neke između...a naglasak nam je jedinstven.

Ne velim ja da sad treba razmeti bednjance ili humčane jer njih nike ne razme...al nas Krapince koji imamo po meni osobno najljepši kajkavizam - bi trebalo.

sri 22 kol, 2012 10:12 pm
Profil YIM
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 223 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: