Sada je: pet 07 kol, 2026 4:35 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
 "Trekizam" i Trekkiji 
Autor/ica Poruka
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Spol: Muški
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Post Re: "Trekizam" i Trekkiji
RAI'TARA je napisao/la:
A čekaj malo Dašo što sam ja to rekla suprotno od ovoga što si ti napiso.
Taj tvoj napad sad uopće nije treki. :roll: :thumbs3:

Ideologija federacije je ta liberalna ideologija koju trekiji slijede.
Ta ideologija jednakosti svih i jednakih prava za svih, pa kojoj god rasi, vjeri ili bilo kojoj skupini pripadali. Nasilje samo u samoobrani i slično.

Trekiji nisu oni koji samo vole gledati star trek.

to nije bio napad... gledaj na to kao na izljev 21. stoljeća... :zubo:
nema samo federacija idealizam... npr... i kod klingonaca se može nešto naučiti...to je vrsta bogata običajima i kulturom...gdje se čast jako visoko drži... i čak i od jemhadara se može primjetiti ta žica...
nisu samo idealna fed. ideologija nego ima njih još iz kojih se može nešto anučit...

i gdje sam ja reko da je trekiji onaj koji samo gleda trek...
dašo je napisao/la:
... oni koji to ne žele... oni nisu trekiji... oni samo vole gledati star trek...ali ga ne žive.... pravi trekiji ga ŽIVE!!!

sub 07 stu, 2009 2:40 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
Ja ocito nisan treki... :smrc: :smrc: :smrc:

sub 07 stu, 2009 4:32 pm
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
mislim...fora je pokušat to živit...malo tko može živjeti kao u federaciji...jer primjetimo još smo u 21. st.-u

sub 07 stu, 2009 6:10 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: manipulative and psychotic
Mr.Good je napisao/la:
Ja ocito nisan treki... :smrc: :smrc: :smrc:

Nisam ni ja :hvalahvala:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

sub 07 stu, 2009 6:14 pm
Cadet 4th year
Cadet 4th year

Spol: Ženski
dašo je napisao/la:
i layla i ostali, trekie nije netko tko voli star trek, treki je onaj koji ima ljubavi prema toj seriji i

daj molim te pročitaj sta si napisao.
upravo si negirao nesto,pa onda opet potvrdio :)

You know it's just your foolish pride.

I tried to give you consolation
When your old man had let you down.
Like a fool, I fell in love with you,
Turned my whole world upside down.

sub 07 stu, 2009 7:25 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: manipulative and psychotic
Layla je napisao/la:
dašo je napisao/la:
i layla i ostali, trekie nije netko tko voli star trek, treki je onaj koji ima ljubavi prema toj seriji i

daj molim te pročitaj sta si napisao.
upravo si negirao nesto,pa onda opet potvrdio :)

:lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

ajme predobro :lolsmjeh:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

sub 07 stu, 2009 7:57 pm
dr.med.
dr.med.

nisam negirao...to što si ti layla napravila... se zove vađenje riječi iz konteksta... i dobro je poznato lošim novinarima i još gorim polemičarima... :hallo:

aj pročitaj ostatak...

sub 07 stu, 2009 8:08 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Koje si vrste?: Wraith
Mr.bobo je napisao/la:
...onda se ja smatram trekkijem...
...because it is my way of living...

...sviđa mi se ta otvorenost uma... prema situacijama...
...nema predrasuda oko bizarnih sitnica...
...kapital i bogatstvo ne upravlja više ljudima...
...ima hrane za sve...

...to je ideologija kojoj treba težiti...

...u današnjem svijetu nažalost sve navedene stvari nije moguće ostvariti... ali najmanje što možeš učiniti a to je portuditi se biti otvorena uma i predrasude baciti sa strane...

Slažem se s ovim. Čovjek uvijek treba biti otvorenog uma (ali i otvorenog srca), jer je to jedini način da se nešto nauči i napreduje.
Mislim da su Trekiji ljudi koji vole Star Trek. Za razliku od onih koji idu uokolo u ST odjelima - to su fanatici. A kako tko živi to je stvar osobnog izbora. Osobno, mislim da je glupo podrediti način života filozofiji neke serije ili knjige. Treba biti svjestan da je to ipak samo knjiga i serija. Ali je isto tako divno kad u seriji ili knjizi pronađeš nešto što te uistinu zanima i fascinira... kao što to čini ST.

sub 07 stu, 2009 8:59 pm
Goddess in green
Goddess in green

Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Spet je napisao/la:
Mr.bobo je napisao/la:

...ima hrane za sve...

...u današnjem svijetu nažalost sve navedene stvari nije moguće ostvariti... ali najmanje što možeš učiniti a to je portuditi se biti otvorena uma i predrasude baciti sa strane...

Slažem se s ovim. Čovjek uvijek treba biti otvorenog uma (ali i otvorenog srca), jer je to jedini način da se nešto nauči i napreduje.
Mislim da su Trekiji ljudi koji vole Star Trek. Za razliku od onih koji idu uokolo u ST odjelima - to su fanatici. A kako tko živi to je stvar osobnog izbora. Osobno, mislim da je glupo podrediti način života filozofiji neke serije ili knjige. Treba biti svjestan da je to ipak samo knjiga i serija. Ali je isto tako divno kad u seriji ili knjizi pronađeš nešto što te uistinu zanima i fascinira... kao što to čini ST.

Trekiji su oni koji slijede ideologiju federacije u tome je cijela poanta. Oni koji samo vole star trek su fanovi, a ne trekiji.

Kako je Dašo rekao trekiji žive star trek, a fanovi ga samo vole gledati, ali ne i živjeti.

I tu se ne govori o nošenju uniformi, frizura i sličnih stvari iz star treka u javnosti. Nego jednostavno življenje te liberalne ideologije, koju star trek promovira. :sesir2:

sub 07 stu, 2009 11:29 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
RAI'TARA, jesi li ti treki?

ned 08 stu, 2009 2:20 am
Founder

Koje si vrste?: er
Mr.Good je napisao/la:
RAI'TARA, jesi li ti treki?

A Ines je liberalna .... :zubo:

ned 08 stu, 2009 3:02 am
Cadet 4th year
Cadet 4th year

RAI'TARA je napisao/la:
Spet je napisao/la:
Mr.bobo je napisao/la:

...ima hrane za sve...

[color=#80FF40][b]Trekiji su oni koji slijede ideologiju federacije u tome je cijela poanta. Oni koji samo vole star trek su fanovi, a ne trekiji.

da tocno tako trekiji zive star trek i zive ideologiju utopije koju roddenberry pretstavlja.
No ja smatram ako je netko odlucio zivijeti,stilom vulkanaca npr.
taj se isto moze nazvati trekkijem.
Jer htijeli mi to priznati ii ne svaki trekkie ima svoju omiljenu rasu i zivijeti po tim nacelima ne cini ga manjim trekkijem

You know it's just your foolish pride.

I tried to give you consolation
When your old man had let you down.
Like a fool, I fell in love with you,
Turned my whole world upside down.

ned 08 stu, 2009 6:25 pm
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Ok, sad imam ja nešto za napisat da demantiram ovu nebulozu da oni koji ne slijede načela Federacije nisu Trekkiji :P
Kao prvo u Treku ima raznih ideologija i svaka od njih ima svoje loše i dobre strane pa tako i Federacija.
Ova utopija i sve je to ok, divno i krasno. Ali pitanje je da li se možemo ravnat po tim utopijskim načelima, ako svijet u kojem živimo nije ni približno utopistički nastrojen. Ja mislim da je onda gotovo nemoguće se vladat prema Federacijskim načelima.
Što se tiče slobodnog uma ja jesam takav. Imam slobodan um, radim što hoću, mislim što hoću i živim svoj život kako ja hoću. I to mi nitko nemože niti neće oduzeti.
Al pričat da nisam Trekki, ak ne slijedim Federacijsku ideologiju je teški bullsh*t :thumbs3:
Ja najviše volim Kardasijance (pod tim ne mislim na njihove loše strane [-X , iako su ponekad i njihove metode impresivne :twisted: :mrgreen: ) i zašto ja sad zbog toga nebi bio Trekki.
Pogotovo ak još ak idem u ST udrugu, ak sam pogledao sve od Treka i to više puta, ak sam čitao Trek knjige, ak sam bio na raznim konvencijama, ak imam makete brodova, phasera, ak imam uniformu, komunikator, i ak posvećujem puno vremena Treku i stvari vezano uz njega...mislim da to dovoljno govori o meni da sam Trekki i da ja dalje ništa više nemoram objašnjavat :vulcan: A i što se tiče ovoga da su jedino sljedbenici Federacijske ideologije Trekkiji, onda slobodno ove sve druge rase možemo izbacit iz ST-a i promatrat kako se Federacija sama snalazi u svemiru =;
A sad, oni koji misle da ja nisam Trekki, neka se odu propucat ili nek se bace u Savu, jer nemaju pojma što znači bit to Trekki =;

@RAI'TARA: BTW šta ti imaš u posjedu od Trek stvari, da li si pogledala sve filmove i epizode, jel si učlanjena u udrugu i jel si bila na nekoj konvenciji???
Ja bih rekao da je odgovor ne, što automatski znači da nemožeš solit meni i ostalima pamet :wink:

slika

ST battles audio/video tribute!

ned 08 stu, 2009 10:41 pm
Profil YIM Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
Potpisujem Roanldov post i slažem se 100% .... :thumbs2: :thumbs2:

pon 09 stu, 2009 12:00 am
Goddess in green
Goddess in green

Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Sovereign je napisao/la:
Ok, sad imam ja nešto za napisat da demantiram ovu nebulozu da oni koji ne slijede načela Federacije nisu Trekkiji :P
Kao prvo u Treku ima raznih ideologija i svaka od njih ima svoje loše i dobre strane pa tako i Federacija.
Ova utopija i sve je to ok, divno i krasno. Ali pitanje je da li se možemo ravnat po tim utopijskim načelima, ako svijet u kojem živimo nije ni približno utopistički nastrojen. Ja mislim da je onda gotovo nemoguće se vladat prema Federacijskim načelima.
Što se tiče slobodnog uma ja jesam takav. Imam slobodan um, radim što hoću, mislim što hoću i živim svoj život kako ja hoću. I to mi nitko nemože niti neće oduzeti.
Al pričat da nisam Trekki, ak ne slijedim Federacijsku ideologiju je teški bullsh*t :thumbs3:
Ja najviše volim Kardasijance (pod tim ne mislim na njihove loše strane [-X , iako su ponekad i njihove metode impresivne :twisted: :mrgreen: ) i zašto ja sad zbog toga nebi bio Trekki.
Pogotovo ak još ak idem u ST udrugu, ak sam pogledao sve od Treka i to više puta, ak sam čitao Trek knjige, ak sam bio na raznim konvencijama, ak imam makete brodova, phasera, ak imam uniformu, komunikator, i ak posvećujem puno vremena Treku i stvari vezano uz njega...mislim da to dovoljno govori o meni da sam Trekki i da ja dalje ništa više nemoram objašnjavat :vulcan: A i što se tiče ovoga da su jedino sljedbenici Federacijske ideologije Trekkiji, onda slobodno ove sve druge rase možemo izbacit iz ST-a i promatrat kako se Federacija sama snalazi u svemiru =;
A sad, oni koji misle da ja nisam Trekki, neka se odu propucat ili nek se bace u Savu, jer nemaju pojma što znači bit to Trekki =;

@RAI'TARA: BTW šta ti imaš u posjedu od Trek stvari, da li si pogledala sve filmove i epizode, jel si učlanjena u udrugu i jel si bila na nekoj konvenciji???
Ja bih rekao da je odgovor ne, što automatski znači da nemožeš solit meni i ostalima pamet :wink:

Prvo u star treku se posjeduju stvari.

Trekiji se drže načela federacije, civilizacije oko koje se vrti star trek. To je poanta. Nitko vas ne sili da budete treki, ja samo govorim da to znači bit treki.

Ako volite samo gledati star trek, ali ne slažete se sa tom ideologijom, onda ste samo fanovi, i to je uredu, ako ste zadovoljni sa tim.

Federacija se sastoji od mnogo vrsta. Uključujući i Vulkanaca. Stoga sljediti njihovu ideologiju je također u trek duhu.

Neznam zašto nekima ovdje smeta što nisu treki, ako se ne slažu sa stavovima trekija.
To je kao da na sve sile želiš bit vegetarijanac, ali ne slažeš se sa tim da se ne smije jesti meso da bi bio vegetarijanac.
:sesir2:

pon 09 stu, 2009 12:29 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: