| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Nightshoot je napisao/la: A sto posto u bazi podataka za sva jela imaju 20-ak recepata, ali se na brod ne loadaju bas svi
ja bi rekao da ipak imaju malo veci izbor, ja bi se ubio da 7 godina jedem istih 20 jela.
a sto se tice namjestavanja po mjeri, neznam koliko je to bas moguce. mislim salinitet jos nekako, ali sastojke sumljam da mozes samo tako mjenjati po zelji.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 26 lip, 2006 2:39 pm |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
Ant je napisao/la: Nightshoot je napisao/la: A sto posto u bazi podataka za sva jela imaju 20-ak recepata, ali se na brod ne loadaju bas svi ja bi rekao da ipak imaju malo veci izbor, ja bi se ubio da 7 godina jedem istih 20 jela. a sto se tice namjestavanja po mjeri, neznam koliko je to bas moguce. mislim salinitet jos nekako, ali sastojke sumljam da mozes samo tako mjenjati po zelji.
Krivo si shavtio...
20 recepata za SVAKO jelo!
Misli zasto bi netko je recimo omlet sa svjezim sirom, ako ga bas hoce sa mozzarelom!?
Ziher mozes mjenjat recept.
A u seriji se u par navrata bilo davalo replikatoru recept za nova jela i pica
|
| pon 26 lip, 2006 2:59 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ma cak i da mozes mjenjati recepte, sastojci su uvijek isti.
dakle, stavis li ti u jelo papriku to je podpuno ista paprika kao i prije, stavis li snitu kruha uz jelo to ce biti ista snita kruha i vjerojatno ce se materijalizirati svaki put sa iste strane tanjura.
dakle, ponovno, nemas onaj stupanj nasumicnosti koji imas u kuhinji.
|
| pon 26 lip, 2006 3:23 pm |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
i upravo je to razlog zasto siskov pajac ima restoran i zasto je O'Brienova mama uvijek sama kuhala
|
| pon 26 lip, 2006 5:17 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Replikatori
...koliko razina imaju...? ...za što se sve koriste...?
...u DS9-u se spominju replikatori 4. razine koji se koriste u tvornicama... ...što se s njima radi, replicira...? ...koji dijelovi...? ...za što...?
...ja pitam , vi odgovarate...
| sri 04 ožu, 2009 3:56 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
 Re: Replikatori
Mr.bobo je napisao/la: ...koliko razina imaju...?
stun i kill  ma ti tvornicki replikatori se koriste za repliciranje nekih velikih komponenti za strojeve i takve stvari. tipa treba ti neka zavojnica dugacka 50 metara i teska sta ja znam kolko i onda ti to ti replikatori naprave.
|
| sri 04 ožu, 2009 9:38 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Oni služe za repliciranje komponenti recimo za izradu šatla ili broda.
|
| sri 04 ožu, 2009 2:57 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...kolika je energija porebna da se tako nešto replicira...?
| sri 04 ožu, 2009 5:21 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Pojma nemam, ali vjerojatno jako puno. Obični replikatori ne koriste ni izbliza toliko.
|
| sri 04 ožu, 2009 6:58 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Mr.bobo je napisao/la: ...kolika je energija porebna da se tako nešto replicira...? Ovisi o veličini i kompleksnosti sastava toga što repliciraš.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 04 ožu, 2009 7:15 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Ok... sad ja imam jedno pitanje. Kako replikator iz ničega stvori recimo željezna vrata... i kako "zna" gdje koji dio se treba nalazit?
| sri 04 ožu, 2009 8:13 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Suikotreki je napisao/la: kako "zna" gdje koji dio se treba nalazit? Pa specifikacije vrata su uprogramirane u replikator...
| sri 04 ožu, 2009 11:39 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Suikotreki je napisao/la: i kako "zna" gdje koji dio se treba nalazit? vektorska grafika, he, he, 
|
| čet 05 ožu, 2009 2:48 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...ok, kad replikator stvara hranu, troši energiju...
...a kad ponovo dematrijalizira tanjure, dal troši ili dobiva energiju...?
| čet 05 ožu, 2009 1:02 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ok, kad replikator stvara hranu, troši energiju...
...a kad ponovo dematrijalizira tanjure, dal troši ili dobiva energiju...? Prilikom dematerijalizacije se opet nešto energije potroši, ali se nešto i dobije od tanjura i stuffa pa se to stora.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| čet 05 ožu, 2009 1:12 pm |
|
 |
|