Re: Star trek realne nocne more
BrickTop je napisao/la:
A kakve tek nočne more imaju združeni Trilovi. Ipak se ne sjećam nijedne epizode da Jadzija ili Ezri imaju more.
Mislim da je imala loša iskustva s nekim od domaćina koji je bio ubojica ili tako nešto, i onda ga je pokušala postisnuti iz sjećanja.... ne sjećam se najbolje
A od drugih koje niste spomenuli...
Guinan je isto imala strah od Borga jer su joj gotovo uništili rasu, dok je Sisko u sebi svako malo proživljavao gubitak žene na Wolf359, a ni 7/9 nije samo tako zaboravila svoje djetinjstvo u velikoj Borg obitelji...
Troi je imala strahove da ne može funkcionirati bez svojih empatskih sposobnosti (bilo joj je gadno kad joj se to u nekoj epizodi dogodilo, cijelu epku je dramazizirala)
Barcalay je imao strahove od svakoječega
Worf je imao strahove da radi snage ne povrijedi bližnje (zbog nesreće u školi)
McCoy je imao strah od korištenja teleportera.
Uhura se bojala starosti (s tim su je neki elijeni mindf***ali)
Christine Chapel je Spock bio tiha patnja...
Tovok je često bio u unutrašnjem konfliktu između logike i agresivnosti...
Tom je imao neraščišćenu situaciju s ocem... čak mu je i pisma pisao dok je bio "30 days" u pritvoru...
Doktor je upao u nekakvu petlju zbog gubitka pacijentice, pa su mu pobrisali sjećanja, no opet je saznao o čemu se radi i onda je sam sa sobom rješavao taj paradoks i to je po meni bio trenutak kada je postao više od holograma... i postao osoba...
Malcolm je imao neku vrstu straha od bliskosti, bilo osobne bilo distance u časničkoj hijerarhiji... i bio je malo posesivan za svoje mjesto glavnog sigurnosnjaka nakon dolaska MACOa...
T'Pol je jedan od razloga što je ostala na Enterpriseu bilo i to što je imala probleme u obitelji, dogovoreno vjenčanje i sl...
Travisa je kopkala savijest jer je napustio familiju na teretnjaku i otišao u službu Starfleeta...
E sad, ne znam koliko bi se što od toga moglo svrstati u "noćne more" ali eto, da nadopunim temu