| Autor/ica |
Poruka |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
O tome i govorim kad je riječ o holoemiteru. Lako je radilici poslat nanosonde kad su one programirane da izvrše standardni zadatak, odnosno asimilaciju, i sve ih šalje kroz cjevčice. Frka nastaje kad se one "rastrče" po organizmu ili nekoj napravi jer ih je nemoguće okupit. Iako su tehnološko čudo, mislim da su ograničenog kapaciteta pa ih se ne može nafilat informacijama kao račualo, nego su predviđene vjerojatno da izvrše samo jednu instrukciju.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 10 lip, 2006 12:29 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Dakle vrijedi da bi doc-ov mobilni holoemiter ostao neupotrebljiv/ opasan nakon epizode s 'One' dronom.
Jel se neko sjetio jos koje epizode s vremenskim ostacima artefaktima?
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| ned 11 lip, 2006 11:21 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Koliko se meni čini, tebao bi biti neupotrebljiv nakon što je kontaminiran nanosondama.
A ima zanimljiva epizoda Voyagera 7x11 - Shattered kad brod prolazi kraj nekakve maglice i pogodi ga, čini mi se kronitonski izboj. Uslijed udara diljem broda nastale su temporalne barijere koje brod dijele na 37 dijelova, a svaki dio broda je u drugom vremenskom razdoblju; most je na početku putovanja još u Alfa kvadrantu, strojarnica u vrijeme kazonskog zauzimanja brodda itd., uglavnom opći kaos. Temporalne barijere onemogućuju prijelaz u dio broda koji je u drugom vremenu, osim Chakotayu kojeg je doktor cijepio da mu to omogući. Uglavnom, Chakotay mora ubrizgati isto cjepivo u sve biogelove da bi se svi dijelovi broda vratili u sadašnjost. Budući da su u strojarnici Kazonci na čelu sa Seskom, Chakotay je cijepio i organizirao posadu (više časnike) i time totalno kontaminirao prošlost jer su svi bili iz prošlosti u odnosu na njega. Janewayicu je prvo morao uvjeriti da nije makijski terorist koji je došao uništiti brod, a kad mu je povjerovala, napričao joj je svašta iz budućnosti o Delta kvadrantu i toliko puta prekršio Prvu temporalnu zapovijed da je Katica gotovo promijenila povijest i nije otišla na zadatak u Badlands.
I kaj je bilo na kraju? Objašnjenje je bilo da će se svi vremenski fragmenti broda spojit i vratit u vrijeme neposredno prije udara kako bi Chakotay skemijao deflektor da djeluje kao gromobran i skrene udar (lol. kako su mogli znat da će se vratit baš u to vrijeme), a sva kršenja Prve temporalne zapovijedi "popravili" su forom da se ostali članovi posade vrate svaki u dio broda gdje je bio, da će se timeline stopit i nitko se ničega neće sjećati.
Nije baš primjer da je nešto ostalo negdje u vremenu, ali meni je to sve tako presavršeno i neuvjerljivo djelovalo. Posebno da je Katica pristala ići na zadatak kad je znala kakvve će je sve neprilike snaći, gdje će završiti i koliko će ljudi izginuti zbog njrnog uništavanja Skrbnikove mreže, mo'š si mislit.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 12 lip, 2006 12:07 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
No dobra epizoda , bez obzira kaj nema materijalnih dokaza
Inace te fore s setnjama kroz vrijeme i zaboravljanje svega mi bas i ne leze,
iako je npr. Year of hell jedna od boljih Voj epizoda.(dupla dapace  )
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| pon 12 lip, 2006 12:14 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Dobra je Year of hell, niš ne velim. Stvarno su ta objašnjenja "nitko se neće ničega sjećati lovačka. To scenaristi zapletu radnju previše da bi se i sami snašli, a onda riješe sve na brzinu i tako jednostavno, a ni ne kuže da su time ubili kvalitetu epizode.
|
| pon 12 lip, 2006 12:41 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
A i kak bi mi znali za te dogadjaje ak su ih akteri zaboravili?
Mislim tko je narator u seriji , tj . dogadjaji koji su se resetirali nisu se ni dogodili , pa ih nitko ni nemoze znati.
|
| uto 13 lip, 2006 2:56 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Na kraju glupno ispadne. Kemijaju kroz vrijeme ili upadnu u vremensku petlju i sve se stalno ponavlja, satima, danima. Kad konačno pronađu rješenje, sve se stopi sa njihovim stvarnim vremenom i ništa od tih događaja u biti ne postoji i nema zabilješki, kako bi se netko i mogao sjećati i pričati o tome, čisti paradoks.
A nekoliko puta je samo jedan član posade spašavao brod i vraćao sve u normalu i on se jedini sječao svega (kao što je u Shattered Chakotay). Kako nitko nikad o tome ne progovori, bar kad se povjerava najboljem frendu? Čudno da takve stvari uvijek uspiju zataškat, a Voyager je poznat kao tračerski brod gdje se i najbeznačajnija glasina proširi brzinom svjetlosti.
|
| pet 16 lip, 2006 10:12 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Blah, te epizode s vremenskih paradoksima mi nikad nisu prolazile...imam osjecaj da svaki put kad ostanu bez maste, scenaristi se sjete "E ajmo ubacit epku sa time-travekom, to dugo nismo...".
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 16 lip, 2006 10:44 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Gul Remal je napisao/la: imam osjecaj da svaki put kad ostanu bez maste, scenaristi se sjete "E ajmo ubacit epku sa time-travekom, to dugo nismo...".
cini mi se da se tako odlucuju za bilo koju temu.
bilo bi dosadno kad bi islo 10-ak epki sa borgom pa 10-ak epki sa time travelom pa 10-ak epki sa ...
enivej, evo jos jedna stvar za kolege iz temporalne policije:
u First Contactu ona borgovska sfera se vrati u proslost i pocne gađati Cochraneov brod. onda dođe Enterprise i lijepo raznese sferu jer su joj stitovi bili spusteni. i sad imas milijune i milijune nanosonda koje tako kruze u orbiti oko Zemlje. kako to da se nijedna od njih (a i jedna je dovoljna) nije nekako nasla dolje na Zemlji i dospjela u kontakt sa nekim covijekom?
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 16 lip, 2006 10:55 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Ant je napisao/la: enivej, evo jos jedna stvar za kolege iz temporalne policije: u First Contactu ona borgovska sfera se vrati u proslost i pocne gađati Cochraneov brod. onda dođe Enterprise i lijepo raznese sferu jer su joj stitovi bili spusteni. i sad imas milijune i milijune nanosonda koje tako kruze u orbiti oko Zemlje. kako to da se nijedna od njih (a i jedna je dovoljna) nije nekako nasla dolje na Zemlji i dospjela u kontakt sa nekim covijekom?
Erm, mislim da imas epku u Entu koja se bavi time
Sori na spojlanju.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 16 lip, 2006 11:04 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Te "šta bi bilo kad bi bilo" šeme nekad rezultiraju svačime kad se scenaristi zaigraju. 
|
| sub 17 lip, 2006 1:35 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
To kad se scenaristi zaigraju jos i moze proci ako zavrse smisleno,
ali kad se zapetljaju pa to proglase mirror universom ili sl.
onda znamo da su se izgubili i ne znaju kako se izvuci. 
|
| pon 19 lip, 2006 11:59 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
nenadg je napisao/la: To kad se scenaristi zaigraju jos i moze proci ako zavrse smisleno, ali kad se zapetljaju pa to proglase mirror universom ili sl. onda znamo da su se izgubili i ne znaju kako se izvuci. 
ja bih rekao da su mirror epke od pocetka pisane za mirror universe, a ne da su naknadno proglasene takvima, ali ro je samo moje misljenje.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 20 lip, 2006 12:24 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Sve epke su takve kakve jesu jer su pametnjakovići mislili da su dobre baš takve, ali bi dali sve da u nam mogli pročitat misli i složit ih nama po volji, ali nisu. Zato neke epke malo ruše ugled serijala, ali ne može ni sve bit savršeno, o čemu bi mi onda raspravljali 
|
| uto 20 lip, 2006 2:41 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Vjerojatno bi se previse uzivjeli u radnju i mislili da je stvarnost, te kritizirali likove , da zakaj su napravili u onoj situaciji ovo a ne nekaj drugo.
Ovak i onak nas 'normalni' ljudi smatraju cudacima. 
|
| sri 21 lip, 2006 10:42 pm |
|
 |
|