Sada je: ned 09 kol, 2026 3:11 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 122 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
 Najbolje oružje 
Autor/ica Poruka
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Možda se varam, ali mislim da sam vidio teleportiranje i kroz štitove, ali ne dok rade punom snagom. Možda borgovska teleporterska zraka sadrži i nekakvo disperzijsko polje koje na određenom mjestu razbije polje štita ili sam krivo vidio. (jesam nabacao techno babblea k'o veliki, još ću sam pomislit da se kužim u to) :)

sub 10 lip, 2006 1:00 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Zato i velim. Mislim da sam vido transport kroz štitove, ali su bili prilično oslabljeni, a ne na 100%.

sub 10 lip, 2006 1:10 pm
Profil ICQ Web stranica
Njegova Debela Eminencija
Njegova Debela Eminencija

Slazem se da su teleporteri jedno od mocnijih oruzja, zajedno sa dobrim skenerima su nezaustavljivi. Otkrijes frekvu stitova i bok. Ne, ne treba oslabljivati stitove da bi teleporteri mogli proci. Ako su mogli u Voyageru proci Kazoncima kroz stitove i teleportirati njihove vodje sebi na brod, ne vidim zasto ne bi i drugima. Otkrijes frekvu stitova i posaljes torpedo na most. Ajme veselja. Koliko se sjecam i Borgu su prodali slicnu foru :)
Jos kad se sjetim one rase reptila koji su potekli sa zemlje i njihove teleportacije cijelog Voya :)

sub 10 lip, 2006 2:11 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Otkrijes frekvu stitova i posaljes torpedo na most.

buduci da i onako moras oslabiti stitove prije teleportacije meni se kao elegantnije (a i razornije) rijesenje cini par standardno ispaljeni torpeda. tak da likovi u tom brodu vide torpeda kako dolaze, a znaju da nemogu nista poduzet. heh.

ali kad vec razgovaramo o teleportaciji, kako vam se cini ideja da se brod opremi teleportaciskim stitovima. naime, nije li moguce (uz manje izmjene) teleportirati nadolazece torpedo? koliko znam torpeda nemaju neke stitove. jedini problem (koji ja vidim) bilo bi naciljati torpedo, ali sustav nemora biti 100% tocan. mogli bi teleportirati sve sa malo vece udaljenosti od torpeda tako da ga sigorno "ulove". takav sustav nebi bio ucinkovit protiv fazora ili disraptora, ali protiv torpeda mi se cini ok.

sub 10 lip, 2006 6:52 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

ali kad vec razgovaramo o teleportaciji, kako vam se cini ideja da se brod opremi teleportaciskim stitovima. naime, nije li moguce (uz manje izmjene) teleportirati nadolazece torpedo? koliko znam torpeda nemaju neke stitove. jedini problem (koji ja vidim) bilo bi naciljati torpedo, ali sustav nemora biti 100% tocan. mogli bi teleportirati sve sa malo vece udaljenosti od torpeda tako da ga sigorno "ulove". takav sustav nebi bio ucinkovit protiv fazora ili disraptora, ali protiv torpeda mi se cini ok.

Zanimljivo, ali da bi se pokrio veliki prostor teleporterska zraka bi morala biti jako široka što bi je prilično oslabilo tako da je po meni jedino rješenje preusmjeravanje zrake kroz deflektor da bi se pojačala snega.
Problem je i brzina torpeda koji se ne kreće jednoliko nego ispaljen sa broda koji stoji ubrzava do pune impulsne brzine (75% brzine svjetlosti) što je oko 220000 km/s i jako bi ga bilo teško uhvatit tako da bi teleporterom morao upravljati nepogrješivi majstor. A pitanje je kako bi teleportacija djelovala na vrlo nestabilnu antimateriju u torpedu.

sub 10 lip, 2006 9:33 pm
Profil ICQ Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Zanimljiva teorija. Dakle, da se torpedo teleportira da ne udari o brod?

sub 10 lip, 2006 11:35 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Zanimljivo, ali da bi se pokrio veliki prostor teleporterska zraka bi morala biti jako široka što bi je prilično oslabilo tako da je po meni jedino rješenje preusmjeravanje zrake kroz deflektor da bi se pojačala snega.

nemora zraka obuhvacati cijelo podrucje oko broda. dovoljno je da nacilja torpedo i usmjeri se samo prema njemu. a torpeda misu pre velika.
TerNek je napisao/la:
Problem je i brzina torpeda koji se ne kreće jednoliko nego ispaljen sa broda koji stoji ubrzava do pune impulsne brzine (75% brzine svjetlosti) što je oko 220000 km/s i jako bi ga bilo teško uhvatit tako da bi teleporterom morao upravljati nepogrješivi majstor.

ja bi osobno ulogu teleportiranja prepustio racumalu. pa nek ono malo misli. :lol:
preciznost bi bila nesto manja ukoliko je torpedo ispaljeno sa manje udaljenosti, ali ako je neprijateljski brod dovoljno daleko cini mi se moguce da racumalo izracuna putanju torpeda i teleportira ga.

sub 10 lip, 2006 11:41 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Izgleda da je takva ideja. Šta ti misliš jel to moguće? Ako bi bilo, ja bih ga teleportirao oko 12 metara od strojarnice broda koji napada pa da vidimo kako bi se onda snašli.

sub 10 lip, 2006 11:41 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Odlično tehničko objašnjenje. Uz one teškoće što sam ih ja naveo, teleportacija torpeda ispada nemoguća, a i kad bi se nekako uspjeli prevariti zakoni fizike, bila bi totalno kontraproduktivna. A vjerujem da je stručna ekipa Treka i razmišljala o nečem sličnom jer bi borba sa sekundama dok se približava jureći torpedo izgledala spektakularno, ali su stručnjaci rekli da to :nebuislo: baš samo tako.

ned 11 lip, 2006 1:18 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

A kaj sa idejom da se nas torpedo koji mi ispaljujemo na protivnika prvo teleportira sto blize neprijatelju , pa da onda nastavi kratki let do pogotka.
Brr, tesko obranjivo , pogotovo ak teleportiras torpedo da vec leti velikom brzinom, i jos tako odjednom nekoliko torpeda.
Nesto slicno kao Pikardov manevar ali bez warp skokova i samo torpeda. :x

samo kada mu pomaže da se pridigne.”

ned 11 lip, 2006 11:31 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 122 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: