Sada je: pon 10 kol, 2026 1:43 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 53 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
 Brodovi i ratovi 
Autor/ica Poruka
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Post Re: Najgluplji događaj u svih 7. sezona
Chaky je napisao/la:
pa je... generalno pravilo je ... sto manji to manevrabilnij, sto veci imas veci "fire power"... samo defiant je specijalan po tome sto iako mali ima poprilican fire power a zadrzao je manevrabilnost malog broda... i to je ono sto njega cini posebno mocnim

Točno je ono što si naveo za Defiant, osim što bi, po generalnom pravilu koje si naveo (koje ima iznimaka), dominijski attack shipovi trebali biti nešto manevarbnilniji od Defianta jer su više nego dvostruko manji (po podacima koje sam našao na DITL-u, a oni ih prenose iz DS9 technical manuala).

sub 12 tra, 2008 6:39 pm
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Nije nužno sve u veličini.
(u biti nije uopće pitanje veličine :mrgreen: )
Možeš ti imati i velik i okretan brod ako se dovoljno potrudiš.
Isto tako čisto smanjivanjem samoga broda nekako mi se čini da možeš nešto postići samo do određene mjere. Nakon toga je sve više-manje isto.

sub 12 tra, 2008 7:05 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Ant je napisao/la:
Možeš ti imati i velik i okretan brod ako se dovoljno potrudiš.

Off course. Sovereign klasa je duža od Galaxya, ali je složena tako da je znatno okretnija.

sub 12 tra, 2008 7:33 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
(jeij..... konacno malo tipkam i o StarTreku :D )

Garak je napisao/la:
Meni je glupo i nerealistično to što Federacija ima Defiant. Užasno mi je glupo kad npr. Defiant uništi, ili bar ozbiljno ošteti Klingonski Negh'var (najjači Klingonski brod).
Mislis na Negh'Var iz mirror universea? Taj je zbilja bi oogroman, mnogo veci od 'pravog' Negh'Vara... djelovao je kao ISD iz StarWarsa... ima ogroman firepower ali je nemocan pred napadom malih letjelica slicno kao Zvijezda smrti...

Defiant je sluzbeno jedini federacijski ratni brod, ostali nisu napravljeni samo za borbu, nego multipurpose (istrazivanje, diplomaciju, konfor koji trosi resurse koji bi se iskoristili za osnazivanje broda)
On je napravljen kao mali mocni brod koji ce se boriti protiv Borga, cak koristi i romulansku tehnologiju, i novu vrstu naoruzanja... nesto kao battle bridge od EntaD (EntD minus saucer section) i jos ekstra nabrijan...
Dakle vrh suradnje izmedju Federacije, Romulanaca i mozda jos poneke sile (Klingonaca - prati njihov anti-konfornu doktrinu ratnih brodova)
S mocnim stitovima i oplatom, nabrijanim ganom i cloacking deviceom on moze biti prijetnja bilo kome u Galaksiji...

Garak je napisao/la:
Kako može biti da Dominion, Kardasija, Romulansko carstvo i Klingonsko carstvo koji su narodi ratnika i države im se temelje na ratu mogu imati slabije brodove od neke šugave Federacije.
Chaky je dobro objasnio... prednost federacije je sto ima mnogo razlicitih rasa s razlicitim nacinima razmisljanja (=brz i nelinearan znanstveni napredak... slicno kao sto npr. Indijci mogu rjesiti programerske probleme na drugaciji nacin od zapadnjaka, i kombiniranje razlicitih nacina razmisljanja doprinosi boljim rezultatima), Federacija ima saveznike i jos k tome im je glavna brija u zivotu self improvement i znanstveni napredak.... iskombiniraj to sa urodjenom ljudskom strascu za konflikte i agresiju koju treba samo malo razbuditi i dobijes snaznu silu.

Garak je napisao/la:
Ako se mene pita to je glup potez producenta zbog kojeg je Federacija opet ispala presavršena.
Kakva bi bila potencijalna iduca serija da su izgubili rat i da je Zemlja unistena? ;)

Garak je napisao/la:
Dukata, bez sumnje najboljeg negativca u povjesti Star Treka pretvore u nekog sotonističkog tupana.
Apsolutno se slazem.... za**ebali su jednog od najboljih sporednih likova lika u STu opcenito...

Garak je napisao/la:
Volio bih vidjeti zašto su Garaka protjerali iz Kardasije i više likova poput njega s mračnom poviješću
Pazljivije gledaj DS9 kad se za par mjeseci DS9 bude prikazivao na HRTu ;)
Sve je objasnjeno do kraja serije...

Garak je napisao/la:
DS9 je najbolja od svih Star Trek serija, ali presavršena Federacija ju kvari.
Donekle je istina, ali bas u DS9u ljudi nisu karakterizirani kao ubermoralisti, nego vise kao ljudi spremni na sve da prezive rat... vise po mom ukusu :)

captain je napisao/la:
Ljudi su krajem 22 stoljeca se oporavili od veoma nasilnog rata i taman kad su poceli sa istrazivanjima , bili su napadnuti od strane xinidija i romulanaac A na kraju su ih porazili
Nisu doslovno porazili Xindije.... pogledaj detaljnije 3. sezonu Enterprisea...
A rat s Romulancima ionako nije bio prikazan u nijednom serijalu (jos nije :) )
Lisa je napisao/la:
Ja mislim da je realisticno da imaju Defiant...ali mislim da je jako glupo sto Federacija nije postala saveznik s Dominionom...kad se vec nisu usudili unistiti wormhole.
I to sta su toliko brinuli o glupim Bajoranima umjesto da odu u savez s Kardasijom...
Da su usli u savez s Dominijem i Kardasijancima to bi bilo protivno svemu na cemu se ta federacija zasnima....
No bilo bi fora vidjeti takav scenarij u nekoj mirror universe ili timetravel epizodi =P~
Chaky je napisao/la:
ne znam sto ti je taj defiant tako zapeo za oci... ja ga bas i nisam dozivio tako mocnim
Ja sam ga dozivio kao najmocniji brod Federacije toga vremena, ako se usporede sve prednosti i mane svih brodova... Po meni bi Defiant bio ozbiljna prijetnja cak i Sovereignu..
Osim Voyagera nakon ugradnje transfaznih torpeda, ablativne oplate (ili kak se vec zove) i slicnih tehnologija ;)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 13 tra, 2008 10:46 am
Inquisitor
Inquisitor

Cvicek je napisao/la:
Lisa je napisao/la:
Ja mislim da je realisticno da imaju Defiant...ali mislim da je jako glupo sto Federacija nije postala saveznik s Dominionom...kad se vec nisu usudili unistiti wormhole.
I to sta su toliko brinuli o glupim Bajoranima umjesto da odu u savez s Kardasijom...
Da su usli u savez s Dominijem i Kardasijancima to bi bilo protivno svemu na cemu se ta federacija zasnima....

e to sam ja zaboravio prokomentirati... bar mislim :)
no uglavnom tu se slazem sa cvicekom (da ne izmisljam toplu vodu)
nije ti ST neka sapunica di svatko moze na kraju zavrsiti sa svakim :)

Cvicek je napisao/la:
Chaky je napisao/la:
ne znam sto ti je taj defiant tako zapeo za oci... ja ga bas i nisam dozivio tako mocnim
Ja sam ga dozivio kao najmocniji brod Federacije toga vremena, ako se usporede sve prednosti i mane svih brodova... Po meni bi Defiant bio ozbiljna prijetnja cak i Sovereignu..
Osim Voyagera nakon ugradnje transfaznih torpeda, ablativne oplate (ili kak se vec zove) i slicnih tehnologija ;)

pa on sam po sebi je jaki brod... ali ih ima tako malo da ne predstavljaju neku znacajnu vojnu silu... pa zato meni nije ostao dojam definatove jacine

ned 13 tra, 2008 11:55 am
Profil Web stranica
So Say We All

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post Re: Brodovi i ratovi
Uloga Defianta u Dominion Waru je zaista ogromna. On se provlači, okreće, manevrira i pritom neprijatelju zadaje bolne rane. To je njegova velika prednost. S druge pak strane, jedina njegova mana je ta što je samo jedan. Fedosi su trebali praviti više brodova tipa Defiant i to bi im bila velika prednost koja bi za posljedicu imala brže okončanje rata.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

ned 13 tra, 2008 12:23 pm
Profil ICQ
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...kod Defainta mi se jedino sviđa što je manji i okretniji... :wink:
...tu moje divljenje prestaje... :mrgreen:

pon 14 tra, 2008 10:10 am
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Mr.bobo je napisao/la:

A što je, recimo, s njegovim arsenalom?
Ili cloaking deviceom?
Moraš priznati da su mu i to definitivno jače strane.

pon 14 tra, 2008 10:16 am
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Ant je napisao/la:
Mr.bobo je napisao/la:

A što je, recimo, s njegovim arsenalom?
Ili cloaking deviceom?
Moraš priznati da su mu i to definitivno jače strane.

...priznajem, priznajem... ;)

pon 14 tra, 2008 10:28 am
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Mr.bobo je napisao/la:
...priznajem, priznajem... ;)

Eee, tako je već bolje.
A kad smo već kod priznavanja, daj još samo priznaj da je DS9 najtrek serija i to će onda biti to. :mrgreen:

pon 14 tra, 2008 10:31 am
Profil ICQ Web stranica
Counselor
Counselor

ne sjećam se baš detaljno što sve može defiant...davno sam gledala ds9, podsjetit ću se uskoro kad ga prikaže hrt :) ali sjećam se da je jedini federacijski ratni brod, skrojen za borbu protiv borga (ej, borga! pa to mora bit snažno i djelotvorno!), mali je, okretan i zajeban, ima cloakin device, ima bome i dobru, snalažljivu posadu... mislim da je to sasvim dovoljno da bi mogao parirati neprijateljskim fensi ratnim brodovima, pogotovo uz potporu saveznika. a to što je defiant samo jedan, ta činjenica mi baš paše uz federaciju. napravili su ga da bi se zaštitili od borga, i napravili su ga dobro, ali pošto ipak nisu orijentirani na rat nego na neke druge stvari nisu ih odmah napravili 20. ipak će svoje resurse radije ulagati drukčije.

sub 19 tra, 2008 1:34 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Postojala su 2 defiaent broda , kad je prvi unisten , drugi je preimenovan u defiaent a prije toga se zvao uss sao paolo i mislim da je cak receno da nije bilo vise brodova takve klase :-k

sub 19 tra, 2008 2:02 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

captain je napisao/la:
Postojala su 2 defiaent broda , kad je prvi unisten , drugi je preimenovan u defiaent a prije toga se zvao uss sao paolo i mislim da je cak receno da nije bilo vise brodova takve klase :-k

Wrong. Postojao je i treći, USS Valiant. Korišten je za obuku elitnih kadeta SF Akademije, Red Squada i s njim su trebali obići Federaciju, no u međuvremenu je izbio rat sa Dominijem pa su uhvaćeni iza neprijateljskih linija. U borbi su izginuli svi redovni časnici pa su ostali samo kadeti, a brod je uništen prilikom napada na novi dominijski battleship jer su balavci olako mislili da će ga moći uništiti. Sve to može se vidjeti u DS9 epizodi Valiant.

sub 19 tra, 2008 7:37 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Da istina , samo meni je taj nekako ispao iz sjecanja pa mi se cinilo da ima 2 komada :oops:

sub 19 tra, 2008 7:53 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

captain je napisao/la:
Da istina , samo meni je taj nekako ispao iz sjecanja pa mi se cinilo da ima 2 komada :oops:

Zato smo tu, da si pomažemo. :wink:

ned 20 tra, 2008 1:46 am
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 53 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: