|
Sada je: ned 16 kol, 2026 8:16 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Ja morat cemo nac zadovoljavajucu sredinu... kako kazu u ST [ ENT pregovori Andorije i Vulkana vodija Soval i Shran ] politka realnog nitko zadovoljan..reka Archer .. mora je i on nesto rec..! 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 02 ožu, 2007 2:39 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ne volim imat posla s Archerom i ENT-om.
Pregovori nisu pregovori bez velikog Sareka od Vulkana! On je to najbolje znao napravit i meni najbolji lik u Treku!
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 02 ožu, 2007 2:44 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
sad te osobne antipatije moramo malo .. sekundicu.. prevladat.... jer ja ENT ljubac nisam moga to bolje izrazit .. nego Archer .. pa Archer.. ne ... znas vec kako to ide.. Picard ..pa Picard...
Sarek to je "onaj" [ osoba "C" ] sto se pred kraj zivota "razbolia " od emocija ...!??
A njegova zena [ neznam koliko ih je ima prije ] je bila "zemljakinja" , znaci nas "zemo" Sarek .. zna sam ja da on nije "njihov" ... jer se zna tko je glavni u kuci... pa je sve jasno..mislm ciji je Sarek "sin" !!!!!
Znaci moramo ga pozvat , njegov duh .., za to cemo kontaktirat "indijanca" in VOY, .. !?  da nas "primiri" ! 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 02 ožu, 2007 3:28 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Sarek nije "onaj" tamo neki. To je veliki vulkanski ambasador koji je mnoge pregovore uspješno zaključio. Njegov sin, Spock je potkraj života isto bio veleposlanik. Ali po meni nema boljeg ambasadora od Sareka!
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 02 ožu, 2007 9:02 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ubermoral je mrtv, zivio uber moral!
ok, sad za ozbiljno:
meni osobno postojanje ubermorala nije smanjivalo uzitak u seriji, ali mi je njegov povremeni izostanak povecavao uzitak
(DS9 je najbolji)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 03 ožu, 2007 4:48 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: Übermoral
izdvojite 20 minuta svog vremena i vidite da nije istina da su ljudi sve vise nasilni nego da su ljudi s vremenom sve manje nasilni ... i vidite par teorija zasto je nasilje u opadanju... http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/163tako da... ima nade za ubermoral 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 29 stu, 2007 2:32 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
Ok, ovdje se ozbiljno zakuhalo, pa se osjećam pozvanim nešto reči. Ja, a ne moj nick. OK. Za T'Grela: Znaš razliku između pesimista i optimista? Pesimista kaže "Loše je, ne može biti gore!" Optimista će na to: "Može, uvijek može!"
Bucu mući tzv Ubermoral... Maxa muće amiši... A u cijeloj priči treba stvari postaviti ovako: Bio jednom jedan Nietzche. Te napisao nešto o nekom Zaratustri. Te je taj vikao : Bog je mrtav! A zašto? Zato da bi, tada još jako utopijski pokazao da je čovjek spreman za slijedeći korak, za približavanje nećemu većemu. Za one koji nisu čitali, skatiću priču, a ona kaže da su Zaratustrini sljedbenici u nedostatku Boga počeli štovati magarca. Te je on otišao natrag u planinu da razmisli o tome.
Elem, koja je poanta priče: Muslimani, budisti, kršćani, amiši ako želiš, odabrali su svoj način života. I oni kao takvi smatraju da je taj način dobar. Nije na nama da prosuđujemo da li je to zbilja tako. Na nama je da pronađemo taj neki viši moral po našim standardima. I makar sam svjestan toga da je ST društvo utopija, ne vidim nikakvog grijeha u tome da želim da se tako nešto ostvari. Znam da je čista fikcija očekivati tako nešto za života, ali možda možemo svaki od nas učiniti neku malu stvar, reči neku malu riječ, učiniti neko malo djelo, kako bi se tapiserija tih riječi, stvari i djela tkala, i možda, jednom, zašto ne, iztkala nešto iz čega će možda jednom izaći nešto poput ST svijeta...
Utopija? Naravno. Ne bi baš koristio teške riječi kao Max "vjeruju u ST", ali na kraju zašto ne.... U nešto treba vjerovati, a viši moral propovijedaju (u osnovi, ne u propovijedi) sve velike religije svijeta. Ja se ne bi spustio na nivo da kažem da je ST postao religija. Nije, barem za mene. Ali tu, uz krasan bijeg od stvarnosti, pronalazim ideale u koje smatram da vrijedi vjerovati.
| čet 29 stu, 2007 10:44 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Mene osobno ST ni privuka zbog Utopistickih ideja o ubermoralnim bicima klase "boga" ....jer covik je programirani predator i to ce i ostat .....dal je to nekome neoptimisticno ili optimisticno ..!? nebih raglabao ..[ al nikad se nezna] .. Ovi Nitsze , ca ni on bi malo "vudren" ak san dobro cuja...!? Sad dal je to zato jer ga nisu neki volili oli je stvarno "zariba" to nebi zna.. ST mene privlaci zbog pokusaja da 'vidin" kak bi mozda moglo bit kad bi mozda bilo ..usto ja vijerujen bez mozda da iapk na biliujnima planeta i sustava ipak ima netko , neke civilizacije ...drustva ...ca vec..!? Dodje mi ka ekranizacija onoga ca san zamislja u glavi da bi moglo bit .... Susreti raznih vrsta , kultura, nacina zivota ... sve te moguce raznolikosti .. to me zapravo najvise i privlaci u ST serijalu ......i zato ga volin gledat .. Pozdrav Keplerova 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 30 stu, 2007 2:58 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
buco je napisao/la: Mene osobno ST ni privuka zbog Utopistickih ideja o ubermoralnim bicima klase "boga" ....jer covik je programirani predator i to ce i ostat .....dal je to nekome neoptimisticno ili optimisticno ..!? nebih raglabao ..[ al nikad se nezna] .. Ovi Nitsze , ca ni on bi malo "vudren" ak san dobro cuja...!? Sad dal je to zato jer ga nisu neki volili oli je stvarno "zariba" to nebi zna.. ST mene privlaci zbog pokusaja da 'vidin" kak bi mozda moglo bit kad bi mozda bilo ..usto ja vijerujen bez mozda da iapk na biliujnima planeta i sustava ipak ima netko , neke civilizacije ...drustva ...ca vec..!? Dodje mi ka ekranizacija onoga ca san zamislja u glavi da bi moglo bit .... Susreti raznih vrsta , kultura, nacina zivota ... sve te moguce raznolikosti .. to me zapravo najvise i privlaci u ST serijalu ......i zato ga volin gledat .. Pozdrav Keplerova 5 Kao što rekoh na drugom mjestu, I rest my case! Sve što si sad napisao apsolutno potire sve što si napisao ranije. Ah, u tebi se zapravo krije jedan veliki šaljivđija... Ti samo voliš zakuvat, pa neka drugi kusaju. Zvučiš mi kao jedan moj stari frend iz splita, ali on bi imao drugi nick. A što se tiće Nietzchea, svu su ti oni malo "vudreni", ali je čovjek imao dobrih ideja... Jedino što ih je Hićo preveo na svoj mlin, pa neki (krivo) smatraju Nietzchea ocem Hitlerove politike... Ali da se vratim na temu, uebermoral krije se u mnogim knjigama PRAVOG SF-a, npr Hainski ciklus Ursule LeGuin, koji preporučam kao OBAVEZNU literaturu (ako već nisi čitao) da se vidi ta razlika između morala "malog čovjeka" i "uebermorala", zašto ueber nije dobar. U drugih autora, međutim (Asimov) Ueber je cilj čovječanstva... pa sad ti budi pametan. Po meni, ST treba gledat takav kakav je, i kod staraca poput Picarda (imao je 59 godina kad je primio Enterprise D) je takvih razmišljanja za očekivat....
| pet 30 stu, 2007 10:18 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
da se javim i ja  TNG mi je najjaci po pitanju docaravanja toga "kako bi bilo kad bi bilo" -posebno sto se tice ubermorala jer je on dakako u TNGu najizrazeniji u odnosu na druge serije (i to najvise zbog Picarda i Date) I uzivam u gledanju tog ubermorala na djelu jer mu se divim... fascinira me.. i ta nerealisticnost me upravo privlaci. Ja bi samo nadodao da mislim kako se ubermoral ili elementi ubermorala pojavljuju u mnogim americkim serijama... samo sto je jedino u STu on "propisan" ili da kazem "javan", kroz prime directive i nacela federacije.
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pet 30 stu, 2007 2:32 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Picard je napisao/la: ...Sve što si sad napisao apsolutno potire sve što si napisao ranije...... Ne kuzin.. ca si tia rec..!? To sto san napisa je razlog nr. 1 zbog kojeg volin ST serijal .... I zato san vise puta reka i pogleda i TNG jer i tamo ima odlicnih epizoda o civilizacijama , kulturama , kontaktima... A i reka san ca mi "smeta" kod TNGa....ali to nisam rekao samo sad i slucajno... Kad bi prolista malo neke postove od ranije vidija bi da je tome tako.... Ali .."budi volja tvoja ".... @max pa meni je nekako taj dio zanimljiviji u ENTu , nekako su mi djelovali manje sputano tj prirodnioje , " covjekolikije" ...za raliku od TNGa ..gdje kak san vec i pisa ima takodjer odlicnih epizoda na tu temu... Izgleda da nas dijeli u gkedanju na istu stvar "realizam" ...tj ono ca bi zelili bit .... "ubermoralizam"... Al dobro savtko ima neki svoj razlog za gledanje STa iako mi se cini da je najvise onih koji ga vole gledat kao .."kako bi bilo kad bi bilo" ..nego neke ratnicke igre i to me veseli.... Pozdrav Star warsa 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 01 pro, 2007 9:13 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
 privremeni
Citat: Dobro TNGovci , zar vi stvarno virujete da ce jednog sunaog dana nicin izazvan na Zemlju past s nebesa "ubermoral".....ni moguce da da...!? joj e, pa nije ni u STu ubermoral pao s neba! Za pocetak, u STu je na zemlji doslo do 3. svjetskog rata -a rat dosta utjece na drustvo (pogle samo posljedice 2. svjetskog rata -> svi se boje spominjat Hitlera ili rec nesto pozitivno o nacizmu, odlucili smo ne bacati atomske bombe u iducim ratovima na sve i svasta jer smo dobili dokaze kak je opasna.... kaj nije vec to ubermoralno? ...mislim, meni su to vec naznake ubermoralnosti) A zatim je uslijedio kontakt sa vanzemaljskom civilizacijom... a o tome mozemo samo teoretizirati -kakva bi bila reakcija javnosti na aliene? Uglavnom, ono sto sam mislio reci je da je ljudska rasa prosla kroz vrlo tesko razdoblje prije nego je pocela prihvacati "ubermoral" i da je razvoj ubermorala upravo dosao iz toga sto je ljudima dopizdilo snosit posljedice loseg morala
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| sub 01 pro, 2007 9:17 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
 Re: Enterprise
@Max sve je to ok.. mislin visekratno sam gledao cijeli serijal osim TOSa jer ga neman [ u zadovoljavajucem formatu] .. I poznata mi je teorija evolucije morala u STu ..tj visekratno ponavljana prica o ratu rubu istrebljenja itd..itd... I sve je to ok.. nebi falo prici nista da oni kojima je ta prica upucena nisu , "mi" ovozemaljski stvorovi.... tisucama godina filozorira se o nadmoralu cak su i religije nastale na njegovoj potki .. ali nazalost ostalo je sve na prici... i dalje je tako ... Covijek takav kakav je ima pravo nadat se , vjerovat da ce mozda doc dan "D" i zavladat "nadmoral"...eh da samo sto na zemlji gmize i puze milijarde ljudi ..a ne 10 , 20 ,5000 ,50 0000 , 5 000 000 .....! razumis .... Dok god vlada u genima ona da "sila boga nemoli" mos' zaboravit tu finu STovsku bajku o "nadmoralu" covijeka ..zasalost .. . Al nitko ti ko pojedincu nemoze niti zeli zabranit da o tome mastas i svoje vizije dijelis s drugima... Pozdrav Porijeklo vrsta 74

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 01 pro, 2007 9:44 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco je napisao/la: Dok god vlada u genima ona da "sila boga nemoli" mos' zaboravit tu finu STovsku bajku o "nadmoralu" covijeka ..zasalost .. . jel ti to sebe tjesis za svoja "nemoralna dijela" koja si napravio u zivotu... kao "nisam ja kriv sto sam to i to napravio nekome... to su ti prokleti ljudski geni"  IMHO ... ne ovisi covjekov moral o genima... nego o odgoju prije je bilo normalno gledati spaljivanje ljudi na ulicama ... danas nije zasto... zbog genetske promjene ili zbog drugacijeg odgoja?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 02 pro, 2007 5:00 am |
|
 |
|
Cadet 1st year
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:32 am Postovi: 17 Lokacija: Zenica(BiH) - Rijeka(HR)
|
 Re:
maX je napisao/la: specijalno za bucu... kojem fali realizma u serijama   ...or SW:Episode III: Revenge of the Sith. Max ta federacija o kojoj ti pricas je stvarno primamljivo mjesto za život ali zaista teško ostvariva jer mi ljudi kao rasa smo prilicno sebicni da bi mogli nešto takvo i ostvariti. Možda i naleti neki "izrod"(ovo mislim u pozitivnom smislu) koji je nesebican i stavlja interese grupe ispred svojih ali takvi su rijetki i u 99% slucajeva na kraju i nastradaju(da ne kažem nešto vulgarnije). Gledajuci sam sebe: Živim u Federaciji(ali samo kakvoj) sa mali milion nekih kantona, ministara, premijera, nakaradnih škola gdje djeca ne uce iste stvari jer su razlicite vjere itd. Svaki dan gledam ljudsku sebicnost i bezobrazluk na djelu pa mi je sve teže i teže vjerovati u neki ubermoral koji prvenstveno TNG propovijeda. Mislim da je to u konacnici jedna od onih situacija gdje smo sami sebi postavili previsoke ciljeve koje jednostavno nismo u stanju ispuniti. Samo kad pogledaš sa kakvim entuzijazmom se medjusobno uništavamo, zapitaš se pa kako cemo se onda odnositi prema nekoj drugoj rasi? Toliko od mene. 
| ned 02 pro, 2007 11:21 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|