| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 7x10 - It's Only a Paper Moon
It's Only a Paper Moon (To je tek papirnati mjesec)Sezona: 7 Epizoda: 10 Datum premijere: 30.12.1998. Prikazano na HRT-u: 4.6.2009. Scenarist: Ronald D. Moore (teleplay), David Mack & John J. Ordover (story by) Redatelj: Anson Williams Stardate: nepoznat (2375) Gostujući Glumci: * Aron Eisenberg as Nog * Max Grodénchik as Rom * Chase Masterson as Leeta * James Darren as Vic Fontaine Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Nakon što je izgubio nogu, Nog se vraća na DS9 na oporavak. Posad daje sve od sebe kako bi ga razvedrila, ali mladi zastavnik se bori, psihički i fizički, sa svojim hendikepom, iako nova biosintetička noga radi savršeno. Nakon što je otjerao sve koji su mu najviše htjeli pomoći, traži medicinski odmor u holoapartmanu, sa Vicom Fontaineom u Las Vegasu iz 1962. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: ST Minutae
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 04 lip, 2009 3:45 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: 7x10 - It's Only a Paper Moon
Dao sam joj šesticu. Iako volim "character-driven" epke, ovo je ipak bilo too much. 45 minuta holodecka i Nogova jadikovanja... Trebala je to bit sekundarna tema, uz neku sa malo više, hm, SF-a.
|
| čet 04 lip, 2009 10:03 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Mozda je epizoda mrvicu spora ali zapravo je i vise nego odlicna ( Opet je ezri super  ) , po mom misljenju slobodno moze proc i u TNG-u Radi se o PTSP-u i to dosta realisticnoj viziji istog , i radi se o tome da nitko od nas nemisli da ce se bas njemu nesto dogodit a kad se nesto desi , onda je tesko ici dalje i ne osvrtat se na se na stari događaj Nogov bijeg od stvarnosti i zivljenje u holoapartmanu , napad na jakea , samo zbog komplimenta je nista drugo nego strah od tog stvarnog svijeta i mogucnosti da ponovno nastrada , vic se pokazao tu kao odlican lik i kao pravi prijatelj , jos je uspio u nesto zaradit uz pomoc noga lol , no ono bitno je napravio misli su mu (nogu) skinute sa problema noge i fokusirane na nesto drugo a na kraju kada je trebalo da nog ode iz holoapartmana , vic je bio neumoljiv , i taj mi je kraj najbolji , kada nog pukne i kaze ono sta ga muci , kad je izbacio iz sebe ovo : Citat: "When the war began... I wasn't happy or anything, but I was eager. I wanted to test myself. I wanted to prove I had what it took to be a soldier and I saw a lot of combat. I saw a lot of people get hurt. I saw a lot of people die. But I didn't think anything was going to happen to me. And then, suddenly Dr. Bashir is telling me he has to cut my leg off. I couldn't believe it. I still can't believe it. If I could get shot, if I could lose my leg, anything can happen to me, Vic. I could die tomorrow. I don't know if I'm ready to face that. If I stay here, at least I know what the future is going to be like." "You stay here, you're going to die. Not all at once, but little by little. Eventually, you'll become as hollow as I am."
- Nog and Vic Fontaine Uz sve to scena ka su juliana zafrkavali u vezi holoprograma je bila smijesna , e i ezri mi je opet bila super 10 Ps , pravo jadikovanje nitko nevoli a nog je ponekad bio jako iritantan , no bas zbog toga sve djeluje jako uvjerljivo i stvarno 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 04 lip, 2009 11:33 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
6 ocjena Zacudilo me ovo da Nog ima umijetnu nogu ,ja sam mislio da su oni napredovali u medicini da mogu regenerirati djelove tijela i organe !
| čet 04 lip, 2009 2:55 pm |
|
 |
|
Ensign
|
jako dosadna epizoda. 1
|
| čet 04 lip, 2009 3:01 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Vrhunska epka kao u ostalome sve u kojima se pojavljuje Vic ...
|
| čet 04 lip, 2009 5:59 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Jako mi se sviđa epizoda jer prikazuje Nogove psihičke probleme i strahove. Doduše, bilo mi je mučno kad su Rom i Leeta ušli, na njima se vidjelo da im nedostaje Nog, a on ih nije mogao utješiti jer se i sam loše osjećao. Vezanje za pjesmu koju čuješ kad ti je loše mi je totalno poznato i taj sam dio upravo najviše razumjela. Savjetnica Dax je jako prilagodljiva. Koji bi drugi savjetnik pristao stručno surađivati s hologramom? A i Vic Fontaine je dobar psiholog.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pet 05 lip, 2009 12:12 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ovo mi je tak super epizoda. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pet 05 lip, 2009 3:32 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...meni baš naprotiv... ...dosadnjikava...
...Nog dramatizira malo previse...
...Vic bi mogao biti glavni savjetnik na postaji... njemu to vrlo dobro ide...
...ah, niš posebno... 3...
| sub 06 lip, 2009 9:52 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Pa ipak je izgubio nogu. Sigurno nije lako kad ti odrežu dio tijela, makar je umjetna noga radila savršeno. Nog je doživio tešku traumu i naravno da dramatizira. Ljudi živčane i zbog puno manjih stvari. Moram priznati da sam ja tu izraziti primjer i moja mi je psihijatrica rekla da sam prava mimozica. Osim što je izgubio nogu, vidio je puno patnje što ga je zacijelo psihički prodrmalo i obilježilo. Tako ja vidim stvari, a ti možda vidiš drukčije i to je u redu.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sub 06 lip, 2009 10:11 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pa on zapravo nije bio ni svjestan zapravo ozbiljnosti situacije... i da svakom mislijom u koju ide riskira život...
...i sam je rekao da je mislio da se to njemu ne moze dogoditi.... no dogodilo mu se te ga je to spustilo na zemlju... ...te je dosao k sebi malo i pao u depresiju... te shvatio ovo što sam gore napisao...
...no njegovo 4 mjesečno dramatiziranje je ipak malo to much za jednog časnika zvezdane flote...
...pa tamo su ih trebali pripremiti na to...
| ned 07 lip, 2009 1:49 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Točkica je napisao/la: Pa ipak je izgubio nogu. Sigurno nije lako kad ti odrežu dio tijela, makar je umjetna noga radila savršeno. Nog je doživio tešku traumu i naravno da dramatizira. Ljudi živčane i zbog puno manjih stvari. Moram priznati da sam ja tu izraziti primjer i moja mi je psihijatrica rekla da sam prava mimozica. Osim što je izgubio nogu, vidio je puno patnje što ga je zacijelo psihički prodrmalo i obilježilo. Tako ja vidim stvari, a ti možda vidiš drukčije i to je u redu. I agree Nekako svi misle kao da su ziva bica roboti bez svijesti i onda im situacije i ljudi kao nog budu dosadnjikave , iako su zapravo jako realne 
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 07 lip, 2009 4:10 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Mr.bobo je napisao/la: ...te je dosao k sebi malo i pao u depresiju... te shvatio ovo što sam gore napisao...
Mislim da ne postoji osoba koja nije doživjela nekakav emocionalni slom nakon što je izgubila neki dio tijela. To je normalna reakcija.
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| ned 07 lip, 2009 11:55 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
10 Nog proživljava simptome PTSP-a. Bilo mi ga je tužno gledati onako snuždenog dok Vic nije umiješao svoje prste, ma koja Ezri i Troi, Vic je najbolji savjetnik za sve životne proleme. Svidjela mi se Nogova preobrazba iz osobe koja mrzi cijeli svijet, a zapravo se boji do onoga prepoznatljivog smijeha kojega mu je vratio Vic.
| uto 09 lip, 2009 11:43 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ajde dat ću 7 Nog me baš iživcirao u ovoj epizodi  Razumljivo je da da muči to sve što je izgubio nogu i da je uplašen, al ipak je pretjerao, a pogotovo kad si je lupio Jakea koji mu je najbolji prijatelj  Srećom uz pomoć holograma Vica se uspješno oporavio , iako mi je malo čudno da mu nitko od časnika na posadi, i njegovih prijatelja nije mogao pomoć u tome No sve u svemu se na kraju vratio onaj stari dobri Nog
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 18 lip, 2009 2:54 pm |
|
 |
|