|
Sada je: sub 19 ruj, 2026 6:26 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
 2x08 - Necessary evil
"Necessary evil"(Nužno zlo)Sezona:2 Epizoda:8 Datum premijere: 14.11.1993. Prikazana na HRT-u: 14.11.2008. Scenarist: Peter Allan FieldsRedatelj: James L. ConwayGostujući glumci:Katherine Moffat - Vaatrik Pallra Max Grodénchik - Rom Marc Alaimo - Gul Dukat Stardate: 47282.5-47284.1 (2370) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)Lijepa Bajorka, Pallra, poziva Quarka na Bajor i uvjeri ga da joj povrati kutiju koju je njen muž skrivao na DS9. On pristaje, nesvjestan da je stranac pod imenom Trazko promatrao njihov cijeli razgovor, a to je Pallra znala. Kasnije te noći, Quark i Rom se šuljaju preko promenade sve dok nisu pronašli skrivenu ploču koja skriva kutiju. Quark otvara kutiju i uviđa da ona samo sadrži popis bajorskih imena. Odjednom, pojavljuje se Trazko i Quark shvaća da ga je Pallra vjerojatno poslala. Trazko uzima listu od Quarka i upuca ga s fazorom, prividno ga u ubivši i ostavljajući uspaničenog Roma da viče tražeći pomoć. Detaljnije informacije:Memory alphaKompletan scenarij: ST MinutiaeBackground Information:* As with "Duet" from the first season, "Necessary Evil" is a favorite amongst both cast and crew; David Livingston calls it "one of our best shows", Ira Steven Behr says it was a "great show", and actor Rene Auberjonois enthuses that it was "one of the best episodes we've ever done." (Star Trek: Deep Space Nine Companion) * This episode, with its first person narration, hard-bitten detective main character, flashbacks to a time of war, and overall noir feel, echoes strongly the classic detective fiction of the 40s. * A photo of special-effects designer Dan Curry was used on the PADD showing Ches'sarro Seeto. * The Season Five episode "Things Past" acts as a companion piece of sorts to this episode, revealing a dark mistake Odo had made during the occupation which he had kept a secret from Kira and the others. * This is the only episode of the series in which we hear Odo narrate a log, which he does several times. It would seem from "The Ascent", in which he records what he believes to be his final entry on his communicator, that he kept the tradition up; however, we do not hear him recording logs in the traditional sense of "captain's log" entries outside of these two episodes. * This is the first episode where we learn that Rom may be a lot smarter than most people think and that he is in fact possessed of a great deal of mechanical/technical knowhow. * Rom references the time Quark stayed "in the Gamma Quadrant overnight", which occurred in the previous episode, "Rules of Acquisition". * When Odo is questioning Vaatrik Pallra he goes to leave the room, stops, turns around and says "One more thing" before asking her another question. This is a homage to the show Columbo, numerous episodes of which were written (uncredited) by Peter Allan Fields. * In this episode, we see Odo meet Gul Dukat, Kira Nerys, and Quark for the very first time. * Referenced Ferengi Rules of Acquisition: #139 ("Wives serve, brothers inherit")
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 15 stu, 2008 12:32 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x08 - Necessary evil
7 Upao mi je u oko ovaj citat Citat: ODO: "Nobody ever had to teach me the justice trick. That's something I've always known. A racial memory from my species, I guess. It's really the only clue I have to what kind of people they are. Are these kinds of thoughts appropriate for a Starfleet log? I don't care. There's no room in justice for loyalty or friendship or love. Justice, as the Humans like to say, is blind. I used to believe that. I'm not sure I can anymore."
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 15 stu, 2008 1:00 am |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
10
Epizoda ima toliko savršenih citata da ne znam koje bih izdvojio.
Svidio mi se onaj šokantan trenutak na kraju, pa prvo upoznavanje Oda i Quarka...
Odo baš ima glas za pripovjedača. Šteta što nije češće snimao dnevnik.
Ovo mi je zasigurno jedna od najboljih DS9 epizoda.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| sub 15 stu, 2008 11:19 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
devet!
predobra epizoda. atmosfera, tematika, Odo, sam "detektivski stil" epizode, ma sve je pogođeno! posebno su mi dobri bili oni Odovi komentari u dnevniku. bas onako, kao iz kakvog detektivskog romana. mozda se nekome tako nesto cini isfurano i fake, ali meni se bas svidjelo, i pase uz Oda. a tu je i stanica za vrijeme okupacije. super mi je kako su to prikazali. ipcenito, volim te epke u kojima se vratimo u to razdoblje. a i zavirili smo u Odinu proslost sto je bilo dosta zanimljivo. jer, stvarno je malo cudno da neki tamo shapeshifter vodi osiguranje na kardasijanskoj postaji, tako da je bilo fora vidjeti kako je do toga doslo.
ono sto me smetalo u epizodi je glupi Rom i njegovo prenemaganje. to mi naprosto ide na zivce i zato devet.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 15 stu, 2008 6:41 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
9 Odo je odličan u ovoj epizodi, ali ako je već toliko zagriženi pravednik, trebao je "hapati" Kiru za ubojstvo Vaatrika. No, vjerojatno je procijenio da bi se njenim optuživanjem puno više izgubilo nego dobilo, a i bajoranske vlasti se ne bi previše pretrgnule da je osude, budući da je ipak kao pripadnica pokreta otpora ubila kolaboratora. Kolaboratori su, naravno, izdajice, a ubiti jednog takvog Bajorancima je u rangu kao da su ubili Kardasijanca. Quark je u ovoj epizodi zamalo "prdnuo na rosu", no i u komi je preživio čuda, samo da njegov voljeni bar ne padne u ruke "idiotu" Romu.
Ono što me zasmetalo i zbog čega sam dao devetku umjesto čiste desetke je malo blesava priča oko Vaatrikice. Poslala je ubojicu po popis kolaboracionista koji nije obavio posao kako treba ( nabavio je popis, no da je ubio Quarka i zaprijetio Romu neka šuti i uživa u baru jer će i on jednako proći, bolje bi "pokrio" sebe i svoju šeficu), i onda je još bahato u roku od 2 dana iznudila od ljudi s popisa lovu zbog čega ju je Odo s lakoćom "provalio", umjesto da se neko vrijeme pritaji. C'mon, možete vi i bolje!
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 15 stu, 2008 7:38 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Quark nešto smjera... Rom i nije toliko nesposoban kako se čini... Quark bude upucan... Odova sječanja o njegovom dolasku na postaju i kako je dobio posao redarstvenika...
Kiri bolje stoji duga kosa... (i vidio sam još bolju kombinaciju kad je dala izjavu za extrase – plava s šiškama... )
Odo je spasio Kiru u prošlosti od vjerojatne smrti... ...jer je na kraju zaključio da je ipak ona ubila Vaatrika...
Rom i drugi puta u jednoj epizodi spasi Quarka... ništa od bara kojeg toliko želi... ...no trebao bi mu quark dati koju polugu latinuma...
7
| uto 18 stu, 2008 2:44 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
kolko se sjecam, ovo je katastrofa od epizoda pa dobiva i takvu ocjenu
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| pon 24 stu, 2008 8:33 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
MacGyver je napisao/la: kolko se sjecam, ovo je katastrofa od epizoda pa dobiva i takvu ocjenu bas sređivam rezultate 2. sezone i vidim ovako lošu ocjenu za ovu epizodu. Sigurno si je zamijenio nekom drugom pošto je ova epka vrhunska sa vrhunskim citatima meštra Ode.
| uto 13 sij, 2009 6:39 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
BrickTop je napisao/la: MacGyver je napisao/la: kolko se sjecam, ovo je katastrofa od epizoda pa dobiva i takvu ocjenu bas sređivam rezultate 2. sezone i vidim ovako lošu ocjenu za ovu epizodu. Sigurno si je zamijenio nekom drugom pošto je ova epka vrhunska sa vrhunskim citatima meštra Ode. Nisam komentirao, ali epizoda je solidna. Nije vrhunska ali je čist ok. A dati baš jedinicu samo zato što ti se čini da je epizoda bila loša je FAKAT bezveze 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 13 sij, 2009 7:45 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|