Sada je: pet 18 ruj, 2026 10:28 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 3x09 - Defiant 

Ocjena:
Anketa je završila: čet 05 vel, 2009 2:27 am.
10 10%  10%  [ 1 ]
9 50%  50%  [ 5 ]
8 20%  20%  [ 2 ]
7 20%  20%  [ 2 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 10

3x09 - Defiant 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post 3x09 - Defiant
"Defiant"

Sezona: 3
Epizoda: 09
Datum premijere: 21.11.1994.
Prikazano na HRT-u: 06.01.2009.

slika

Scenarist: Ronald D. Moore

Redatelj: Cliff Bole

Stardate: 48467.3 (2371)

Gostujući Glumci:
* Marc Alaimo - Gul Dukat
* Tricia O'Neil - Korinas
* Shannon Cochran- Kalita
* Robert Kerbeck - Cardassian soldier
* Michael Canavan - Tamal
* Jonathan Frakes - Thomas Riker
* Majel Barrett - computer voice

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Kapetan korvete William Riker sa broda USS Enterprise dolazi na DS9, a ubrzo nakon dolaska na posatju Kira ga vodi na obilazak Defianta. Na mostu usidrenog broda Kira koristi svoj pristupni kod kako bi mu pokazala mogućnosti Definata. Ali, po uključivanju sustava, Riker iznenada omami Kiru sa fazorskom zrakom.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: ST Minutae

Background Information:

* Sisko's role in this episode is based on the 1964 Sidney Lumet Cold War thriller Fail Safe, where the President, played by Henry Fonda, is forced to help the Russians shoot down an American plane on its way to launch a nuclear strike on Moscow. (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* This episode introduces a fleet of Keldon-class ships secretly constructed by the Obsidian Order in the Orias system. The later third season episode "The Die is Cast" reveals the reason for their construction: they were to be used in a joint operation by the Obsidian Order and the Romulan Tal Shiar to launch an assault on the Founders' homeworld (precipitating the Battle of the Omarion Nebula).
* Thomas Riker calls the Defiant a "tough little ship"; William T. Riker later calls it the same thing in Star Trek: First Contact.
* Shannon Cochran reprises her role as Kalita from TNG: "Preemptive Strike". She would next be seen on Deep Space Nine as Sirella in the sixth season episode "You Are Cordially Invited".
* It is in this episode where it is revealed that the Defiant is only allowed to use the cloaking device in the Gamma Quadrant.
* It is unknown if William T. Riker visited Quark's during the Enterprise's first visit to DS9 in "Emissary", its second visit in "Birthright, Part I" or another time completely, though an off-hand comment by Jadzia places his visit closer to that of "Birthright, Part I" ("I met him a year ago"; discussing Riker with Kira).
* Although this episode was screened three days after the release of Star Trek Generations, the stardates indicate that it takes place shortly before.
* The large Cardassian viewscreen seen many times in this episode is actually a miniature designed by Gary Hutzel and built by Tony Meininger. The shots of Sisko standing in front of the screen were composited shots of the miniature and actor Avery Brooks in front of a bluescreen. (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* This episode builds on the humanization of the character of Gul Dukat which began in "The Maquis, Part II" from the second season and continued in the third season episode "Civil Defense". In "Defiant", we discover that Dukat is saddened about missing his son's birthday, and his interpretation of what that will mean to his son in future years is uncharacteristically honest. This softening of his character would continue up to the fifth season episode "By Inferno's Light".
* Jonathan Frakes always felt that the character of Thomas Riker should have returned to DS9 and that there should have been an episode where Kira fulfilled her promise to rescue him. The producers however, seemed to be uninterested in finishing the story arc, as in the fourth season pitch letter to freelance writers, Tom Riker appeared on the list of subjects that they were not interested in hearing about. (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* Cirroc Lofton (Jake Sisko) does not appear in this episode.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 06 sij, 2009 2:27 am
Kingslayer
Kingslayer

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Post Re: 3x09 - Defiant
Moj alter ego se pojavljuje. Moram pogledat na kompu... :mrgreen:

uto 06 sij, 2009 2:32 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

9
Malo TNG atnosfere u DS9 seriji :mrgreen:
Moram priznat da je ovo jedna od epizoda koje su teski krizanci svega i svacega , u mnogocemu nalikuju na epizodu wounded , prvu ikada s kardassiancima , nastavljaju se na TNG epizodu second chances a ista epizoda predhodi epizodi gdje obsidan order napada dominij , uosralom o tim brodovima se i radilo u epizodi :mrgreen:
Jos jedan prikaz kako fumkcionira kardassianski sustav je isto uocljiv u ovoj epizodi :mrgreen:

I sada krenimo na bitno :D

Bio thomas ili will riker je isti , mora zavest najmanje jednu zensku osobu kad dođe na brod
Sklon je veoma zanimljivim taktickim rijesenjima kad su bitke u pitanju , a meni je osobno nekako sve ovo probudilo uspomene na TNG :(
Malo su se odvojili riker i riker , ne toliko karakterno , koliko u zivotnim putevima
Jedan je postao makij i zapravo je na neki nacin zelio bit junak otkrivajuci kardassiansku zavjeru
A drugi je postao cijenjeni number one , jean luca picarda , legendarnog kapetana koji je i sam postao odmetnik kasnije u treku
Malo mi je zao sto thomas nije postao lik koji ce se pojavljivat vise u DS9 seriji i tako joj dat jos malo TNG stiha
Nije mi jasno nit ono zbog cega je riker bio ljut na obriena , zapravo cijeli prvi dio epizode je malo slab ali kasnije kad riker dođe u svoj element zapovijedanja , stvari sjedaju na svoje
Ah taj TNG jako mi fali :cry:

uto 06 sij, 2009 2:39 am
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
captain je napisao/la:
Nije mi jasno nit ono zbog cega je riker bio ljut na obriena , zapravo cijeli prvi dio epizode je malo slab ali kasnije kad riker dođe u svoj element zapovijedanja , stvari sjedaju na svoje

ma mogao ga se rijesiti, jer ga u biti nije poznavao.
kuzis, O'Brien je sluzio s Willom, a Thoms se poplasio da ako pocne s njim razgovarati da ce ga ovaj prokuziti.

inace jaka mi je ova epizoda prvenstveno radi onih dijelova sa Dukatom u onom operativnom sredistu na Kardasiji.
(i posebno mi je dobar onaj dio kad Dukat prica o svom sinu. Sisko na kraju ostane naivcina i idealist, Dukat je s druge strane Kardasijanac... realist sa smislom za ironiju)

uto 06 sij, 2009 4:17 am
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Ta izjava dukata je najbolja izjava u cijeloj epizodi , a moram se slozit i jedna velika istina 8)

Citat:
"I'd promised to take him to the amusement center in Lakarian City. He always wanted to go, but I never had the time. I told him, 'This year will be different, Mekor. This year I will make the time.'"
"I had the same experience with Jake. At that age, they never understand, do they? You just hope that, one day later, they'll look back and say, 'Now I understand. Now I know why he did that.'"
"When my son looks back on this day, the only thing he'll remember is that a Federation officer, on a Federation ship invaded his home, and kept his father away from him on his eleventh birthday, and he won't look back with understanding. He'll look back with hatred, and that's sad."

- Dukat and Sisko

Inace dukata su previse unazadili s onim vjerskim stvarima , jednostavno je bio dosta bolji kao nekakav sivi lik kojeg svi vise manje mrze , ali ima neku svoju svijetliju obiteljsku stranu , onako malo mistican 8)

uto 06 sij, 2009 12:51 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
9-ka. DS9 ili su epke zakon ili šrot.
Samo mi je kroz cijelu epku išla Kira na živce. Onako samo predati "command codes" Rikeru za Defiant :baeh: ](*,)

uto 06 sij, 2009 1:53 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Make it so
Make it so

Jbg , kad je riker onakav hipnoticki zavodnik :baeh:

uto 06 sij, 2009 1:59 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
captain je napisao/la:
Jbg , kad je riker onakav hipnoticki zavodnik :baeh:

onda mu je trebala dati nekaj drugo :zubo:
aj blesava je =;

uto 06 sij, 2009 2:01 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Dao sam osam.... epka je bila dobra.... svidjeo mi se alter ego Rikera.... svaka epizoda koja ima u sebi defiant koi puca je zakon,.... i mora ispast dobra.... Kira je i dalje killer mašina..... jednostavno neponovljiva.... ona njena rečenica.... neka se snađu s kutijom zavoja.... :lolsmjeh:
svidjela mi se priča o Omekla 3.... i tajni koju čuva taj sustav.... svidjela mi se i borba između Stožera i reda.... no najjači dio mi je kad Dukat govori o sinu....
Citat:
When my son looks back on this day, the only thing he'll remember is that a Federation officer, on a Federation ship invaded his home, and kept his father away from him on his eleventh birthday, and he won't look back with understanding. He'll look back with hatred, and that's sad.

I isto tako su mi se svidjela razmišljanja o terorizmu.... koja su iznjeta u toj epizodi.....
Citat:
No, you're trying to be a hero... and terrorists don't get to be heroes.

Drag mi je bio i dio kada su morali nekoga žrtvovati.... a Tom se ponudio...da preuzme krivnju... lijepo je bilo vidjeti... da ipak je učinio to federacijski.... na njihov način... Lijepo je vidjeti da iako nikad neće biti dio Federacije.... to ne znači da joj je stran....

Joj... sve više i više mi se sviđa ova epka.... ma evo : 9 ocijena 9

uto 06 sij, 2009 2:11 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...joj , Kira opet cvili... ja neznam kaj radi po cijele dana da kasni s svim izvještajuma... ROLL
..pa barem nema televizije...dobro ju je Bashir sredio...
...jeee Riker... Dax i Rikera poznaje... zanimljivo... Kira se odmah zaljepi za njega... bljach...

...hn, zanima me što je O'Brain skrivio Rikeru...što?

...a Kira naivka, točno sam znao da će neku glupost napraviti...
...prvo je trebala obavjestiti da će posjetti brod... i onda samo tako naivno isključi sigurnosnje mjere... ko da je sišla s uma ! Riker je zapravo Thomas... fora...

Dukat je bio lud kad je sazanao sa u Defaint oteli Makiji... LOL
...hmmm... lukavog li Dukata, hoće odmah iskoristiti priliku da uništi najmočniji federacijski bojni brod... Sisko nudi pomoć da riješe situaciju...

...baza 47 ... LOL

...Kira je Makije pokušala malo usporiti ,no nije joj baš uspjelo...
...hm, ipak je dogovorena prdaja... da ne bude krš i lom...
...kako je Defaint mali naspram kardasijanske krstarice...

...otkrivene su i neke pojedinisti oko Opsidijanskog reda...
...zanimljivo...

8

uto 06 sij, 2009 2:11 pm
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Mr.bobo je napisao/la:
[color=#40BFFF]...hn, zanima me što je O'Brain skrivio Rikeru...što?

bobo, bobo, citaj postove mudrijih od sebe. :mrgreen:
sve imas ovdje objasnjeno.

uto 06 sij, 2009 3:09 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Koje si vrste?: BORG
Meni je samo cudno sto nisu iskoristili situaciju da se Opsidijani i Military pocnu klat a ovi sa kloakanim definatom smugnu tamo unutra i naprave dar mar... inace ne podrzavam teroriste, no kad su u pitanju ovi zlocesti kardasijanci sve je dozvoljeno.

uto 06 sij, 2009 3:11 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Ant je napisao/la:
Mr.bobo je napisao/la:
[color=#40BFFF]...hn, zanima me što je O'Brain skrivio Rikeru...što?

bobo, bobo, citaj postove mudrijih od sebe. :mrgreen:
sve imas ovdje objasnjeno.

...pa mudrijih... :-k
...
...tj, ima to logike objašnjenje... nek ja sam protumačio drugačije...
...da je Riker bio ljut na njega što je došao na DS9... i otišao s Enterprisa...

uto 06 sij, 2009 3:13 pm
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Shadowmaster je napisao/la:
Meni je samo cudno sto nisu iskoristili situaciju da se Opsidijani i Military pocnu klat a ovi sa kloakanim definatom smugnu tamo unutra i naprave dar mar... inace ne podrzavam teroriste, no kad su u pitanju ovi zlocesti kardasijanci sve je dozvoljeno.

Defiant je bio ostecen od onoga sto je Kira smuljala tako da su ispustali nekakve vragove iza sebe sto znaci da su ih mogli pronaci bez obzira na kloak.
osim toga, ne bi se Opsidijanci poceli klati sa vojskom. Dukat se ne bi usudio uci u sustav, ovi bi pokazali zube, tako bi se malo gledali i onda bi svi otisli doma.
(ko sto je na krjau u biti i bilo)

uto 06 sij, 2009 3:15 pm
Profil ICQ Web stranica
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
neutrine su ispuštali... koliko mi se čini....

uto 06 sij, 2009 3:32 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: