Sada je: čet 17 ruj, 2026 11:32 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
 2x17 - Playing God 

Ocjena
Anketa je završila: čet 18 pro, 2008 8:10 pm.
10 43%  43%  [ 3 ]
9 14%  14%  [ 1 ]
8 14%  14%  [ 1 ]
7 14%  14%  [ 1 ]
6 14%  14%  [ 1 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 7

2x17 - Playing God 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Post 2x17 - Playing God
"Playing God"
(Igranje boga)

Sezona: 2
Epizoda: 17
Datum premijere: 27.02.1994.
Prikazano na HRT-u: 27.11.2008.

slika

Scenarist: Jim Trombetta (prica), Jim Trombetta and Michael Piller (teleplay)

Redatelj: David Livingston

Gostujući Glumci:
Geoffrey Blake as Arjin
Ron Taylor as Klingon Host
Richard Poe as Cardassian

Stardate: Unknown (2370)

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Arjin, trilski početnik koji se pokušava kvalificirati za združivanje sa nervzan je zbog susreta s Jadziom Dax, pogotovo stoga što čuo je mnoštvo strašnih priča o jako zahtjevnom Curzonu i drugim Dax domaćinima koje je teško impresionirati. Arjin susreće Jadziu kod Quark i biva pomalo začuđen njenim normalnim, ležernim pristupom.

Detaljnije informacije: Memory Alpha - Playing God

Kompletan scenarij: Playing God

Background Information:

* In writer Jim Trombetta's first draft of the teleplay, the A story was the protouniverse story, with Dax's storyline in secondary position. Michael Piller rewrote the episode to place the Trill storyline as the primary plot. Trombetta felt that this decision robbed the episode of its emotional balance and that the ethical problem of the protouniverse story is no longer felt on an emotional level. (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* After "Shadowplay", this is the second A-B-C episode in a row (an A-B-C show is one with three main storylines and is something of a rarity in the Star Trek universe).
* This episode marks the second and last appearance of the Klingon chef played by Ron Taylor. He previously appeared in the episode "Melora".
* Richard Poe makes his first appearance in this episode. Although the script only refers to his character as "Cardassian Officer" and production sources credit him only as "Cardassian", it is apparent that this character became Gul Evek, as in "Tribunal", Evek tells Miles O'Brien that they have spoken before.
* Terry Farrell and Geoffrey Blake had previously starred together in the 1980s series Paper Dolls. Blake's character was the boyfriend of Farrell's character.
* Two Pakleds get off the ship in the first scene.
* The script describes the Klingon love song as "Sigmund Romburgesque... the sort of thing Nelson Eddy would have sung to Jeanette MacDonald if they were Klingons...".
* Sisko would fulfill his promise to Jake to allow him to bring Mardah home for dinner in the season 3 episode "The Abandoned".
* Terry Farrell says of Dax in this episode, "Everything she does in the beginning is an attempt to get Arjin to react to her, to shake him out of his behavior. Because somebody who's really mature enough to be a host would have handled that treatment differently than Arjin did." (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* Referenced Rules of Acquisition: #112 ("Never have sex with the boss's sister")

čet 27 stu, 2008 8:10 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: 2x17 - Playing God
Ova epizoda mi je dugo vremena bila najbolja DS9 epizoda, pa stoga 10

čet 27 stu, 2008 8:11 pm
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
9

Ovo bi mi bila najbolja epizoda samo da su napravili dvije stvari.
1. da su priču o protosvemiru stavili u prvi plan i malo više poradili na njoj
2. da nije bilo dosadnih trillova

Oduševila me ova scena koja mi je jedna od najboljih u cijelom star treku. Nebrojeno puta sam je ponovno pogledao.

slika

čet 27 stu, 2008 8:18 pm
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Onaj zvucni uređaj bolje djeluje na quarka nego na voluharice :D . danas se pojavio i gul evek u seriji :D

Inace jos jedna u nizu trill epizoda , zapravo zanimljivo je bilo vidjet dileme trill kandidata za zdruzivanje i nacin na koji se upoznaje sa zivotom zdruzenog trilla :D

Ova tema sa svemirom je isto zanimljiva , ali postavlja se jedno pitanje , dal je nas svemir jednako malen u nekom drugom svemiru , kao i ovaj u epizodi , dal su nase godine nekome sekunde i dal smo mi podlozni unistenju od strane neke druge inteligentne rase iz veceg svemira
jesmo li mi nekoe microbi :(

8

ps Odo i Sisko su se pokazali u dobrom svijetlu danas , scena sa siskom gdje govori o borgu i sebi je uistinu mocna :thumbs2:

čet 27 stu, 2008 8:46 pm
Ensign
Ensign

Dosadno dosadno... nelogicno ...neshvatljivo... eh..

pon 01 pro, 2008 1:33 am
The Traveler
The Traveler

Bassman je napisao/la:
Dosadno dosadno... nelogicno ...neshvatljivo... eh..

U tome je problem.
Dosadno ti je zato što ti je neshvatljivo.

slika

pon 01 pro, 2008 12:11 pm
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Desetka.
Arjin mi je lagano išao na živce, ali nije mi mogao pokvariti dojam da je ovo odlična epizoda koja zaslužuje najvišu ocjenu.

Zgodna mi je ideja o protosvemirčiću. Zanimljivo je kako su svi u OS-u skužili da nije samo tako lako uništiti nešto što predstavlja cijeli svemir, iako je trenutno malih dimenzija, osim glupe Kire. Odo je u razgovoru to jako dobro argumentirao ("I don't step on ants, major!"), a i Siskov captain's log je odličan:
"Personal log. Supplemental. One hour. One hour to make a decision that could mean the life or death of a civilization. Or the end to our own. My mind keeps going back to the Borg... how I despised their... indifference as they tried to exterminate us. And I have to ask myself... would I be any different if I destroyed another universe to preserve my own?"

Lov na voluharice mi je bio smiješan i dodatno upotpunjuje epizodu. Voluharice su totalno smiješna stvorenja. Milivojeva ultrazvučna spravica odličan je izum za tjeranje voluharica, no i pogubna za Quarka. Trebala ju je zadržati Kira za kažnjavanje Quarka kad napravi neko sranje. :mrgreen:

pon 01 pro, 2008 8:35 pm
Profil ICQ Web stranica
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Voluharice su pregadne. Kao čudovišta s nekoga srednjovjekovnog pandemonija.
Jadzia i Arjin zanimljiviji su mi od priče od protosvemiru, vjerojatno zato jer sam više društveno orijentirana, ali i protosvemir je zanimljiv.
Genijalno mi je kad Jadzia predstavlja O'Briena i Kiru Arjinu, a ovima samo stražnjice vire van! :lolsmjeh:
Mene je ideja o uništavanju svemira štrecnula prije nego što smo saznali da u njemu ima života.

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

pon 01 pro, 2008 11:21 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...Trilski novak Arjin dolazi na postaju na procjenu kod Dax za združenje s simbiontom...
...ta prića je dosta zanimljiva... dax je potpuno u pravu i bila je dobra mentorica...

LOL Miles naganja voluharice... baš su forne... i ja bi takvu... :)
LOL Quark je spavao s šefovom sestrom...
LOL Jake se zaljubio u dabo djevojku...

...ideja s malenim sveimrom ja bila zanimljiva, no malo su loše to napravili...
...7...

pet 05 pro, 2008 2:08 am
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: