Sada je: sub 19 ruj, 2026 2:56 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 5x13 - For the Uniform 

Ocjene
Anketa je završila: pet 24 tra, 2009 2:30 am.
10 10%  10%  [ 1 ]
9 40%  40%  [ 4 ]
8 20%  20%  [ 2 ]
7 0%  0%  [ 0 ]
6 20%  20%  [ 2 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 10%  10%  [ 1 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 10

5x13 - For the Uniform 
Autor/ica Poruka
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Post Re: 5x13 - For the Uniform
Nije mi se svidjela epizoda zbog kapetanova ponašanja. Nije imao opravdanje za trovanje planeta. Eddington mu je dobro rekao: ,,Ovi gladni ljudi u spiljama nisu napali Malinche."
Možemo polemizirati o tome jesu li Makiji razboriti u svojim stavovima i zahtjevima, ali zasigurno nisu tolika prijetnja da bi se ovo moglo smatrati samoobranom.
Ne znam kako kapetan Sisko može živjeti s tim, kako se ne budi noću i ne čuje zamišljene urlike. Kako se uspio opravdati sam pred sobom?
Izostanak grižnje savjesti mi je krajnje neuvjerljiv i ne vjerujem da bi u životu bio moguć. Veća je vjerojatnost da netko bude bez mane nego da ga ne grize savjest u ovoj situaciji. Još je nonšalantno rekao da je znao da je nešto zaboravio kad ga je poručnica Dax pitala je li tražio dozvolu Stožera Flote za trovanje planeta.
Ja bih sigurno počinila samoubojstvo da sam takvo što napravila.

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

pet 27 ožu, 2009 10:53 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Slazem se, sisko je bio amoralan ovaj put :thumbs3: :thumbs3:

pet 27 ožu, 2009 11:44 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
9. Vrlo dobra epka :thumbs2:
Točkica je napisao/la:
Još je nonšalantno rekao da je znao da je nešto zaboravio kad ga je poručnica Dax pitala je li tražio dozvolu Stožera Flote za trovanje planeta.

što potvrđuje njegovu bahatost :thumbs3:

sub 28 ožu, 2009 12:43 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
)9 - super epizoda :thumbs2: U epizodi se pojavljuje bahati i arogantni izdajnički petaQ Eddington :evil: :evil: :evil: :thumbs3: Sisko je odlično postupio, iako se je razbahatio malo u ovoj epizodi, a vjerujem da bi ja postupio čak gore od Kardasijanaca prema Eddingtonu :mrgreen: :thumbs2: Čovjek kojega znaš dosta dugo i smatraš ga prijateljem, a on te kasnije izda, napadne i govori ti da si jadan :evil: :thumbs3: , takvog treba uništit doslovno. Ne znam kako neki od vas mogu njega branit, koji je izdao Federaciju, pobio na tisuće ili milijune nedužnih Kardasijanaca, napao Defiant i Mallinche, te se još nakon svega pokušao izvuć i kukavički pobjeći - ja da sam na njegovom mjestu ja bi se odmah pogodio phaserom u glavu, ali ja to nikad nebi napravio [-X :thumbs3: Drago mi je što su na kraju ipak uhvatili kukavičkog i nečasnog petaQ-a :thumbs2: :thumbs2: :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

pon 30 ožu, 2009 5:20 pm
Profil YIM Web stranica
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Suikotreki je napisao/la:
U ovom nastvaku Sisko si je tolko uništio svoj ugled... barem prema mojoj procjeni... Zato jer je njegov ponos bio urušen on si je sam uzeo za pravo da pod bilo koju cijenu mora uhvatiti Eddingtona... što nimalo neliči nekom starfleet kapetanu. A onda samo se sjetim Picardove izjave da su ljudi u 24. st. evoluirali... da više ne padaju na praiskonske emocije tipa ponos ili osveta... Al je ovo još jedan od mnogih tipičnih primjera da su to samo priče...

A Sisko kad je iz situacije u situaciju bio stalno nadmudrivan... pao je niže nego što sam mislio da može pasti. I na kraju ga je jedino uspio uhvatiti kad je zarazio atmosferu planeta gdje su živjeli pripadnici njegove vrste... ljudi! Ili su možda ipak oni manje ljudi zato što su napustili Federaciju?
A Eddington je tu apsolutno bio u pravu... i u ovom nastavku on je ispao pozitivac a Sisko negativac... al nikome nije važno.
Jedino što je važno jest da se "izdacija Federacije" dovede pred sud na zaslužnu kaznu... i baš kao što sam rekao, jednom budeš član Federacije, moraš doživotno to biti...
I baš je to razlog zašto je Sisko toliko daleko imao opsesiju da uhvati Eddingtona. Em je Eddington ponizio svetu Federaciju, em je ponizio njega...
A nitko, ali apsolutno nitko nikad nesmije poniziti Federaciju... jer ipak je Federacija uvijek u pravu!

Sovereign, samo pogledaj ovaj moj post...
To ti dovoljno govori o tome kakav je Sisko ovdje bio...
I da u ovom nastavku je Sisko ispao jadan "petaQ", dok je Eddington ispao
heroj koji se žrtvuje za nedužne ljude koji stradavaju zato što je Siskov ponos srušen...

pon 30 ožu, 2009 6:11 pm
Overlord
Overlord

Trebali su vratit Kardasijancima njihove planete i odselit se gdje im je bilo ponuđeno. Nevažno je što se Sisko spustio na razinu Makija, jer izdajice ipak treba privest zakonu :vulcan:

slika

pon 30 ožu, 2009 6:27 pm
Profil YIM Web stranica
Defender of Earth

Sovereign je napisao/la:
Trebali su vratit Kardasijancima njihove planete i odselit se gdje im je bilo ponuđeno. Nevažno je što se Sisko spustio na razinu Makija, jer izdajice ipak treba privest zakonu :vulcan:

Ali zašto su oni izdajice? Zato jer se nepridržavaju Federacijskih načela?
Pa Federacija je njih napustila! Zašto bi se pridržavao nečijih pravila ako me je taj koji se zakleo da će me štitit napustio.
Dali možda zato što su htjeli ostati na svojem planetu, zato jer nisu htjeli napustiti svoje domove?
Bili ti otišao iz Zagreba kad bi ti netko rekao da će Zagreb prema sporazumu posatat dio Slovenije?
Ja nebi... jer Zagreb je moj dom... ja tu živim, ja volim Zagreb, Zagreb je dio mene... a ista stvar je bila i s Makijima. Zašto bi oni napustili sve što su voljeli samo zato što se par političara dogovorilo tako?
Razmisli malo, nemoj samo slušati propagandu.

pon 30 ožu, 2009 6:43 pm
Overlord
Overlord

Sovereign je napisao/la:

Ali zašto su oni izdajice? Zato jer se nepridržavaju Federacijskih načela?
Pa Federacija je njih napustila! Zašto bi se pridržavao nečijih pravila ako me je taj koji se zakleo da će me štitit napustio.
Dali možda zato što su htjeli ostati na svojem planetu, zato jer nisu htjeli napustiti svoje domove?
Bili ti otišao iz Zagreba kad bi ti netko rekao da će Zagreb prema sporazumu posatat dio Slovenije?
Ja nebi... jer Zagreb je moj dom... ja tu živim, ja volim Zagreb, Zagreb je dio mene... a ista stvar je bila i s Makijima. Zašto bi oni napustili sve što su voljeli samo zato što se par političara dogovorilo tako?
Razmisli malo, nemoj samo slušati propagandu.

Kolko se sjećam ti planeti od Makija su prvotno pripadali Kardasijancima.

slika

pon 30 ožu, 2009 6:46 pm
Profil YIM Web stranica
Defender of Earth

Ne... ti planeti su prvotno bile Federacijske kolonije...
Pa se nakon Federacijskog-Kardasijanskog rata kad je skopljeno primirje i uzpostavljena Demilitarizirana zona... onda je te planete Federacija ustupila Kardasijancima... bez da je pitala kolonijaliste (budući Makiji) koji su tamo živjeli što oni misle o tome...
Tako da Federacija je izdala te ljude... nisu ti ljudi izdali Federaciju.

pon 30 ožu, 2009 6:49 pm
Overlord
Overlord

Ne... ti planeti su prvotno bile Federacijske kolonije...
Pa se nakon Federacijskog-Kardasijanskog rata kad je skopljeno primirje i uzpostavljena Demilitarizirana zona... onda je te planete Federacija ustupila Kardasijancima... bez da je pitala kolonijaliste (budući Makiji) koji su tamo živjeli što oni misle o tome...
Tako da Federacija je izdala te ljude... nisu ti ljudi izdali Federaciju.

Nekakav sporazum je morao bit, a ja bi rađe živio kao flotin časnik nego izbjeglica pa makar me odselili. Uostalom, kaj nije zapravo Zemlja pravi dom ljudi :vulcan:

slika

pon 30 ožu, 2009 6:55 pm
Profil YIM Web stranica
Defender of Earth

Sovereign je napisao/la:
Nekakav sporazum je morao bit, a ja bi rađe živio kao flotin časnik nego izbjeglica pa makar me odselili. Uostalom, kaj nije zapravo Zemlja pravi dom ljudi :vulcan:

Eto i to je tvoj izbor... ali dali tako svi moraju odlučiti.
Nekima nije život u floti ili kao građanin Federacije nešto najidealnije.
I ako ne žele tako živjeti dati im izbor da žive kako žele i gdje žele...
A ti ljudi/Makiji su na tim planetima živjeli generacijama... i to je postao njihov dom, njihova "Zemlja".
No eto sad kad si se već dotakao Zemlje kao doma čovječanstva...
recimo kad bi Zemlja s nekim sporazumom pripala Dominionu dali bi to Federacija prihvatila? Naravno da nebi.... jer je Zemlja jedan od najvažnjih planeta Federacije...
E ako prebacimo situaciju na kolonijaliste/Makije... njima su ti planeti bili važni... i zato ih se nisu htjeli odreći...
Eto ne znam kako bi ti još to objasnio...
Do sad sam ti kroz zadnja tri posta dao dosta primjera zašto su Makiji imali pravo braniti svoj dom, zašto su imali pravo tamo ostati.
To nema veze s političarima... to ima veze s emocionalnom privrženosti... ti planeti su njihov dom, tamo im je život, tamo su živjeli generacije ljudi... i naravno da se ne mogu toga odreći samo tako jer netko kaže da moraju otići...

pon 30 ožu, 2009 7:07 pm
Make it so
Make it so

Pa to je ono razmisljanje u floti po kojem je tih nesto sitno kolonista u globalnoj slici nevazno , isto kao i onaj pokusj da se baku-i premjeste sa planeta jer ih je samo 500 , stvarno jadno od flote :thumbs3:

pon 30 ožu, 2009 9:39 pm
Defender of Earth

captain je napisao/la:
Pa to je ono razmisljanje u floti po kojem je tih nesto sitno kolonista u globalnoj slici nevazno , isto kao i onaj pokusj da se baku-i premjeste sa planeta jer ih je samo 500 , stvarno jadno od flote :thumbs3:

E napokon da netko shvaća o čemu je ovdje riječ i što je ovdje pogrešno.
Nije važno o kojem broju ljudi je ovdje riječ... ono što je važno jest da svaki pojedinac mora imati pravo na izbor, izbor kako će živjeti, gdje će živjeti itd.
I Picardov citat iz Insurectiona najbolje prikazuje koliko je Federacija po tom pitanju nakaradna:
Admiral Matthew Dougherty: Jean-Luc, we're only moving 600 people.
Captain Picard: How many people does it take, Admiral, before it becomes wrong? Hmm? A thousand, fifty thousand, a million? How many people does it take, Admiral?

A ta ista situacija vrijedi i kod Makija...

pon 30 ožu, 2009 9:49 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Samo što je u Insurrectionu malo drugačija situacija... Tamo je razlog seljenja bila pohlepa (ili kak da to već nazovem) dok je ovdje razlog mir s Kardasijancima. I Makiji su imali pravo na izbor i odlučili su ostati na tim kolonijama baz zaštite Flote.

pon 30 ožu, 2009 10:34 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

T'Rapavi je napisao/la:
Samo što je u Insurrectionu malo drugačija situacija... Tamo je razlog seljenja bila pohlepa (ili kak da to već nazovem) dok je ovdje razlog mir s Kardasijancima. I Makiji su imali pravo na izbor i odlučili su ostati na tim kolonijama baz zaštite Flote.

Da i sve bi bilo u redu da ih se ostavilo da normalno nastave živjeti svojim životima...ali ne njih se agresivno išlo preseljavat... a u tome su i Kardasijanci sudjelovali i Federacija...

uto 31 ožu, 2009 2:04 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: