| Autor/ica |
Poruka |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
 7x16 - Inter Arma Enim Silent Leges
Inter Arma Enim Silent Leges (U ratnoj buci zakoni šute) Sezona: 7Epizoda: 16Datum premijere: 03.3.1999.Prikazano na HRT-u: 12.6.2009. Scenaristi: Ronald D. MooreRedatelj: David LivingstonStardate: nepoznat (2375)Gostujući Glumci: * Andrew J. Robinson as "Garak" * Adrienne Barbeau as "Cretak" * John Fleck as "Koval" * Barry Jenner as "Admiral Ross" * Hal Landon, Jr. as Neral * William Sadler as "Sloan" Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)Prije odlaska na Romulus na konferenciju doktora Bashira posjećuje Sloan, direktor Sekcije 31, ekstremist unutar tajnog ogranka Obavještajne službe Zvjezdane flote. On od Bashira traži da skupi informacije o romulanskom vodstvu. Iako Bashir to prenosi Sisku, kapetan je zabrinut unatoč tome što je Stožer Zvjezdane flote osudio Sekciju 31, da netko unutar samog Stožera radi za tu grupu.Detaljnije informacije: Memory Alpha
Kompletan scenarij: ST Minutae

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pet 12 lip, 2009 1:34 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 7x16 - Inter Arma Enim Silent Leges
Glumac koji glumi kovala je glumio vise uloga u star treku Zanimljivo mi je kako ta utopijska federacija ipak zna zaprljat ruke kada to treba , iako je odjel 31 nekakva divlja organizacija , iako bashir nije radio za njih zbog toga jer je htio , na kraju je ispalo da starfleet i odjel surađuju i da je zapravo bio potreban posteni bashir koji ce se ostavljen na cijedilu obratit najblizem romulancu kojem vjeruje i tako maknut tu osobu iz politike zbog izdaje i pomaganja federaciji , moran priznat da mi je zao senatorice jer je na kraju totalno bila izigrana i prevarena , a cinjenica da federacija ima spijuna u tal shiaru je pomalo zastrasujuca i pomalo nemoralna jer isti talshiar je odgovoran za smrt mnogih u federaciji , i bas imaju najmocnijeg saveznika u tal shiaru ... Bas je istina da : INTER ARMA ENIM SILENT LEGES.. 9
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 12 lip, 2009 1:27 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Sjajna epizoda, jedna od najboljih! Bilo mi je prejako vidjet Voyagerove setove... 
|
| pet 12 lip, 2009 1:32 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Jedini nastup intrepid klase izvan voyagera 
|
| pet 12 lip, 2009 1:40 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Odlicna epka...pogotovo rasplet...kada Bashir sve shvati...hehe..=)
gledam ja tu epku i tog kovala i nekako mi jako poznat...a ne mogu shvatit otkud...i onda mi konacno klikeri prorade...Najznacajnija uloga mu je u ENT-u gdje glumi Silika...glavnom vojnika u Cabalu

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pet 12 lip, 2009 2:09 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
10 ocjena Nakopon nakon svih ti uspavanki jedna postena epka !
| pet 12 lip, 2009 3:46 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Zanimljiva, ali pomalo nerealna epizoda...
Zato dajem 8
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 12 lip, 2009 4:41 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
konačno neka dobra epizoda u DS9 dajem 9 zato što neke likove nisu dosta razradili. mislite da sam stroga? one prije bih ocjenila sa jako lošim ocjenama
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pet 12 lip, 2009 6:44 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 11:26 pm Postovi: 100 Lokacija: vž Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Da, malo ne realno ali zanimljivo. Odlična epizoda 
|
| pet 12 lip, 2009 8:13 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Devetka i plus za Bashira i naravno žao mi je senatorice ...
|
| pet 12 lip, 2009 11:05 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Dajem deset jer je radnja vrlo zanimljiva, ima neočekivani obrat, citira se Cicerona u originalu  i, naravno, pregenijalni citat doktora Bashira: "So is that what we have become; a 24th century Rome, driven by nothing other than the certainty that Caesar can do no wrong?!" Da nema tog citata, bilo bi devet ili osam, ali ovako je, kao što rekoh, deset. I sve više mrzim Odjel 31. Odvratni su. Također, žao mi je senatorice Cretak. Mislim da je ona za jednu Romulanku i više nego ljubazna i dobra osoba.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sub 13 lip, 2009 2:45 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Odmah mi se cinilo da ce se tockici svidjet epizoda Inace zar nije ciceronov citat malo obrnut ili grijesim ?  ps , ovako nekako : Silent enim leges inter arma."
|
| sub 13 lip, 2009 2:57 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
,,Silent enim leges inter arma; nec se exspectari iubent, cum ei qui exspectare velit, ante iniusta poena luenda sit, quam iusta repetenda."
Imaš pravo, ali pod originalom sam mislila da se citira na latinskom. Ovo je, inače, iz Ciceronova govora ,,Za Milona".
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sub 13 lip, 2009 3:10 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
8
Špijunske spletke, svi sve znaju, nitko ništa ne zna, Bashir dosta naivno vjeruje u 'dobro vs zlo' logiku koja mu se obila u glavu. Ali dosta solidna radnja.
I nakon te epizode slijedi finale. 10ak povezanih epizoda, sve će meni biti desetke (osim Extreme measures)
|
| ned 14 lip, 2009 11:23 am |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Što reći... Nakon ove epizode pokazalo se da zapravo razlika između Federacije i Romulanskog carstva nije toliko velika i da više ne vrijedi crno-bijela tehnika kao za vrijeme TNG-a, što je u stvari realističnije.... Federacija nije toliko ubermoralna i spremna je žrtvovati sve i na koletaralne žrtve da bi se ciljevi dostigli...
|
| uto 16 lip, 2009 10:42 pm |
|
 |
|