Sada je: pet 18 ruj, 2026 12:29 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
 3x07 - Civil Defense 

Ocjena:
Anketa je završila: ned 01 vel, 2009 2:30 am.
10 25%  25%  [ 2 ]
9 13%  13%  [ 1 ]
8 25%  25%  [ 2 ]
7 25%  25%  [ 2 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 13%  13%  [ 1 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 8

3x07 - Civil Defense 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post 3x07 - Civil Defense
"Civil Defense"
(Civilna Obrana)

Sezona: 3
Epizoda: 07
Datum premijere: 07.11.1994
Prikazano na HRT-u: 02.01.2009.

slika

Scenarist: Mike Krohn

Redatelj: Reza Badiyi

Gostujući Glumci:
* Andrew Robinson - Garak
* Marc Alaimo - Gul Dukat
* Danny Goldring - Legate Kell

Stardate: 48388.8 (2371)

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Dok su radili na konzoli za preradu rude, O'Brien i Jake slučajno aktiviraju kardasijanski sigurnosni program, koji zarobi O'Briena, Jakea i Siska u toj prostoriji. Širom čitave postaje, monitori počnu prikazivati staru poruku gula Dukata. Riječ je o svojevrsnom upozorenju stvorenom za slučaj pobune bajorskih robova na obradi rudače tijekom kardasijanske okupacije.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: ST Minutae

Background info:
* This episode had an extremely difficult gestation. According to Ira Steven Behr, "It was one of those back-breaking, horrible, horrible experiences," although he does acknowledge that "it was terrific at the end." The original pitch by Mike Krohn was intended as a bottle show, and while the basic man-against-machine element of the plot was fine, the problem, according to Ronald D. Moore, was in trying to find a way "to make the jeopardy intriguing, to find the inner story." By the time of production, virtually every writer on the staff had had a go at the script, but every single draft was rejected by Michael Piller. According to Behr, Piller called him at 8.00am on a Monday morning to tell him, "I hate to say this Ira, but I'm not buying any of it - it's not working." In the end, after much work, the staff finally got together a script which Piller approved, and the episode was green-lit, but even then, there were more problems. According to Behr, "The writing process turned out as painful and disgusting as we thought it would be." However, he does acknowledge that "in the end, it turned out solid, with some nice twists and some great stuff for Garak and Dukat, and the paired up teams." (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* "Civil Defense" resembles the Voyager episode "Worst Case Scenario". In both episodes the crew trigger a computer program which they are unable to shut down and which proves life-threatening. In "Civil Defense", the program becoming a threat to the crew was accidental. In "Worst Case Scenario", however, the program had been placed there specifically for that purpose.
* This episode builds upon the antagonism between Gul Dukat and Garak which was first hinted at in the second season episode "Cardassians". It would next be seen in the fourth season episode "The Way of the Warrior".
* This is the first episode where we see Dukat express a desire for Kira, something that would return many times in the future, perhaps seen at its most forceful in the fourth season episode "Return to Grace" and the sixth season episode "A Time to Stand". In this episode however, his attempt to impress her is treated humorously, something which displeased Nana Visitor. According to Visitor, "I would have liked my character to make the point that only a few years earlier, Dukat's wanting me would have meant that he could have had me, and I wouldn't have been able to do a thing about it. So it shouldn't have been seen as a 'cute' moment. It was actually a horrifying moment, one that would make Kira feel disgust and panic. To Kira, Dukat is Hitler. She's not ever going to get over that. She can never forgive him, and that is important to me. Kira may have started to see Cardassians as individuals, but she will always hate Dukat." (Star Trek: Deep Space Nine Companion) In subsequent episodes, Dukat's longing for Kira would take on a much less humorous tone.
* The belt which Odo wore for the first six episodes of this season disappears in this episode. Rene Auberjonois had originally asked for the belt because he liked the look of the belt which costume designer Robert Blackman had designed for the all-black outfit in "Crossover". However, on the beige costume, Auberjonois felt that the belt looked "Buck Rogers-y" and asked if he could remove it. Kira finally notices the difference in "Crossfire". (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* This episode was the first to mention Quark's cousin, Gaila. Josh Pais plays the character in the episodes "Business as Usual" (Season 5) and "The Magnificent Ferengi" (Season 6).

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 02 sij, 2009 2:30 am
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 3x07 - Civil Defense
10
Jake i obrien su pokrenuli kataklizmu :D
Stari program kontra pobunjenika se aktivirao i zatvorio cijelu postaju , zapravo je fascinantno koliko se dukat puta snimio i koliko je bio paranoican da bi predvidio sve situacije , koje se mogu desit za vrijeme pobune >:)
Ovakva situacija je i pogodovala druzenju quarka sa odom , sta je rezultiralo time da odo kaze da je quark najpodmukliji ferengi ali na kraju je quark otkrio bolnu istinu , za oda je on samo "sitni lopov i varalica " :D
Dukat se ponasao poprilicno samouvjereno , cak je i trazio povratak svojih trupa na postaju ali kardassianska paranoja nema kraja i kad je pokusao otic i njega je zablokiralo
Garak i dukat se ne podnose , ocito je garak imao nekakve veze sa smrcu dukatova oca i zbog toga ga ovaj ne podnosi
Na kraju su "rudari" jake , obrien i benjamin sisko , morali spasavat situaciju , suljajuci se vrucim cijevima i preusmjeravajuci izboj u stitove
obrien je zamalo preminuo unutra a jake je ispao junak kad ga je spasio :) , sve skupa jedna od meni drazih epizoda :)

pet 02 sij, 2009 2:43 am
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
LOL Dukatov kompjuterski program okrenuo se protiv njega...
...hahahahaha...

...kako sam se smijao kad mu je došla povratna poruka kad je htio napustiti bazu...

...indijanac se došao naslađivati... pa mu se odbilo o glavu...

...i još netko nek kaže da Jake Sisko nikaj ne radi... :twisted:

...a veliki Sisko i O'Brain su se kroz onaj vruči prolaz vukli ko da im se neda... :roll:
...

8

pet 02 sij, 2009 2:28 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Kako zakon epizoda ,dokaz da postaja nije samo Kard. krama vec da posjeduje jako super stvari ,kojima se Bajor i Federacija mogu braniti od Dominije .

pet 02 sij, 2009 5:10 pm
Valkyrie

Spol: Ženski
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: foundation and empire
meni je epizoda bila jako dobra,pogotovo kad su se garak i dukat međusobno j*bali u zdrav mozak :mrgreen: i odove i quarkove rasprave =D>

pet 02 sij, 2009 5:56 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
dobra epizoda.
i pojavljuje se legenda Dukat.
(kako je samo zahebavao Kiru :) )
i zapravo mi je fora bilo vidjeti taj automatizirani program i kako je Dukat uspio unaprijed predvidjeti sve poteze eventualnih "pobunjenika".
steta sto nije u kalkulacije ukljucio i onog legata koji mu je na kraju onemogucio bijeg. (btw, dobra je bila ta scena kad je ostao onako... paf tamo nasred Opsa :) )
bilo je i dobro, kako je vec receno, ono prepucavanje između Garaka i Dukata.

jedino sto mi se na kraju cijela situacija ucinila nekako malo prenategnuta i malo vjerojatna. mislim, fora je bi otaj automatizirani program, ali nekako mi je najprije cudno da bi jedan Dukat tako nesto imao. (Garak, ajde jos da, ali Dukat? mislim on je bio na postaji i uvijek je mogao sam reagirati. a i sam program, koliko god priniciv, i dalje ostaje nefleksibilan. pa i sad smo vidjeli kako se u biti pokazao nao nezeljena smetnja)
plus, malo mi je nevjerojatno da su tako nesto otkrili tek sad nakon par godina sto su zivjeli na postaji i prckali po kompjuteru cijelo to vrijeme.
i to sto u biti nisu potrazili takve stvari cim su dosli na postaju.

pet 02 sij, 2009 7:43 pm
Profil ICQ Web stranica
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Užasno realan trenutak mi je bio kada računalo vrišti x minuta do uništenja postaje, a Sisko, O'Brien i Sisko Jr. se vuku po hodnicima ko na špancirfestu kako bi spasili postaju... :roll:

pet 02 sij, 2009 11:10 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

T'Rapavi je napisao/la:
Užasno realan trenutak mi je bio kada računalo vrišti x minuta do uništenja postaje, a Sisko, O'Brien i Sisko Jr. se vuku po hodnicima ko na špancirfestu kako bi spasili postaju... :roll:

da, i to sto kazes.
i kakoje Sisko nepogresivo znao koji od onih tridesetak stapica treba izvuci, u kojem redosljedu, i na koje mjesto ih treba preseliti.
jer, dakako, to svi zapovjednici postaja znaju. :mrgreen:

pet 02 sij, 2009 11:17 pm
Profil ICQ Web stranica
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Pogotovo kada se radi o kardaškoj postaji. :mrgreen:

pet 02 sij, 2009 11:20 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

ma kardasijanci, oni su to od pocetka gradili tako da kad ih jednog dana pokori federacija sve tehnologija bude 100% kompatibilna, te da bude intuitivno razumljiva svim casnicina Flote.
e, to ti je planiranje unaprijed! :mrgreen:

pet 02 sij, 2009 11:22 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Ma to je Sisku samo došao trenutak inspiracije zbog straha. Milivoj je ključni faktor koji inače drži tu postaju u jednom komadu.

sub 03 sij, 2009 12:29 am
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
7

Epizoda mi i nije bog zna kako sjela... da nije bilo par zanimljivih trenutaka (i pojavljivanje Garaka), dao bih 5 ili 6...

Zanimljivi trenuci bi kao sto ste ih i vi ostali naveli oni kad je Garak poklopio Dukata da nek se ne sepuri prek kirom (ko da bi Kira ikada htjela biti s ex-okupatorom....), i Dukatovo iznenadjenje kad je vidio da mu je i nadredjeni apgrejdao program da i Dukata za**be ako pokusa pobjeci :mrgreen:

Odo i Quark - zijeeeeev.... taj njihov odnos je kroz vecinu seriju nekako infantilno prikazan.... jedva vise od comic reliefa....

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 05 sij, 2009 11:31 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: