7
Događanja u ovoj epizodi bila su malo preočita. Bilo je za pretpostaviti da je Jaro šef Kruga, a nisam se previše iznenadio ni kad sam vidio gaduru Winn da spletkari s njim. Ipak, sviđa mi se što nabavka oružja ima dublju pozadinu. Mogli su scenaristi ostati na tome da Kresarci prodaju oružje Krugu, no dobro su ubacili Karadasijance kao sivu „eminenciju“.
Odo je fino „izradio“ Quarka kad ga je uvaljao za svog zamjenika. Cijela situacija je bila totalno smiješna.
Opet se javlja fizički problemčić oko nesrazmjera mase kod Oda i njegovog shapeshiftanja. Bez ikakvog viška ili manjka on se pretvara iz pune veličine u etiketu, pa u štakorčića, pa nazad u humanoidni oblik.
Zgodan je bio razgovor Siska i admirala Chekotea o Prime directiveu, što se smije,a što ne smije u konkretnoj situaciji. Bilo je logično očekivati da Sisko neće odmah pojuriti, uzeti svoju lopticu i pokupiti prnje sa postaje, nego će malo „rastegnuti“ zapovijed o povlačenju. Nastavak slijedi…
Btw., na samom početku, u teaseru, malo mi je bilo neobično kad Majel Barrett kaže: „and now, the continuation…“ umjesto „conclusion“, ali sam se na to gledajući DS9 navikao i postalo mi je baš fora.