| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 1x09 - The Passenger
"The Passenger" (Slijepi putnik) Sezona: 1 Epizoda: 09 Datum premijere: 20.02.1993. Prikazano na HRT-u: 14.10.2008. Scenaristi: Morgan Gendel (story) Morgan Gendel, Robert Hewitt Wolfe, and Michael Piller (teleplay) Redatelj: Paul Lynch Gostujući Glumci:Caitlin Brown - Ty Kajada James Lashly - George Primmin Christopher Collins - Durg James Harper - Rao Vantika Stardate: nepoznat (2369) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Vraćajući se patrolnim brodom na DS9, kira i Bashir primaju poziv za pomoć s oštećenog kobliadskog broda. Odlučuju se teleportirati na kobliadski brod, gdje pronalaze ozlijeđenu časnicu osiguranja imenom Ty Kajada. Kajada otkriva kako je za nesreću odgovoran zatvorenik Rao Vantika, izazvavši požar kako bi mogao pobjeći. Bashir pronalazi teško ozlijeđenog Vantiku koji ga pokuša zadaviti, ali ubrzo umre. Ubrzo se onesvijesti i Kajada. Detaljnije informacije:Memory AlphaKompletan scenarij: ST Minutae
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 14 lis, 2008 4:58 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 1x09 - The Passenger
Odmah na pocetku se moglo skuzit da je julianov mozak posluzio ako nositelj svijesti vantike Osim sto me podsjeca na shinzoid man epizodu , nije mi ova danasnja nista posebna sedmicu joj dajem 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 14 lis, 2008 5:03 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
8 (7.5) Bashir je na pocetku epizode bio pomalo komican koliko se hvalio svojim brilijatnim medicinskim metodama. Kajada je u pocetku svima djelovala previse oprezna, cak i paranoicna sa svojom uvjerenoscu da je Vantika nekako prezivio, ali na kraju je bila u pravu.... jos je bila i relativno smirena kad joj je Odo rekao da ce se za sigurnost posiljke brinuti bez nje... Odo je bio zanimljiv u interakciji sa Primminom i Siskom... kad je skoro dao ostavku jer mu se nije svidjalo da mu se jos netko petlja u njegov posao... "I don't need anyone's affection. I do need clear jurisdiction. Or I'm out."Totalno kuzim njegovu reakciju, mada je Primmin bio poprilicno korektan... i dobro je da su se nekako ipak slozili i zajedno trudili osigurati posiljku. Na kraju je Primmin ponesto i naucio od Oda, i to upotrijebio da spasi stvar - otkrije jos jedan uredjaj za hackiranje... I na kraju, po starom 'dobrom' obicaju - "just in time" spasavanje situacije od strane Dax...  Kad su na kraju predali "zarobljenika" (tj. taj spremnik) Kajadi, uopce me ne cudi sto nitko nije reagirao kad je ona izvadila phaser i rjesila ga se jednom za svagda. I sto se tice tog prijenosa svijesti, zanimljivo je da su spomenuli da Vulkanci imaju tu sposobnost (sto se je i vidjelo u 3. filmu) captain je napisao/la: Odmah na pocetku se moglo skuzit da je julianov mozak posluzio ako nositelj svijesti vantike Osim sto me podsjeca na shinzoid man epizodu , nije mi ova danasnja nista posebna Yep... nisam se sjecao ove epizode od proslog gledanja... ali kad je onako scepao Juliana bilo je tako bolno ocito da ce se Julianu nesto dogoditi.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 14 lis, 2008 5:27 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Cvicek je napisao/la: Odo je bio zanimljiv u interakciji sa Primminom i Siskom... kad je skoro dao ostavku jer mu se nije svidjalo da mu se jos netko petlja u njegov posao...
"I don't need anyone's affection. I do need clear jurisdiction. Or I'm out." Baš zbog takvih rečenica mi se Odo više sviđao na početku serije...
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 14 lis, 2008 6:45 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Cvicek je napisao/la: Odo je bio zanimljiv u interakciji sa Primminom i Siskom... kad je skoro dao ostavku jer mu se nije svidjalo da mu se jos netko petlja u njegov posao...
"I don't need anyone's affection. I do need clear jurisdiction. Or I'm out." Ovo me bas podsjetilo na primjer iz stvarnog života. Šteta što nismo imali Siska za kapetana u udruzi...  Kako je Sisko lijepo odgovorio Odu, morate raditi zajedno, no ipak ti si i dalje glavni što se tice svega...  ... mozda nakon ove epizode promjenim avatara u Oda... nekako me podsjeca na mene... 
| uto 14 lis, 2008 7:09 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: sub 11 lis, 2008 4:12 pm Postovi: 72 Lokacija: City Lakat at Cardassia prime
|
Nije bilo interesantnih brodova a ovo s transportiranjem u nečiji mozak je pre nerealno ali nije loše...
_________________ ____________
    For Cardassia!!!
|
| uto 14 lis, 2008 7:17 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...mani najlošija epizoda do sad...
Bashir i njegov ego... nerazdvojni par... ...no Vantika mu je skoro grkljan izvadio kad ga je primio za vrat...
Primmin i Odo su imali malo nesuglasica...
...ta shema sa svijesti mi je malo nategnuta...
...LOL kako je Sisko napucao Bashira... 
...5...
| sri 15 lis, 2008 12:58 am |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: sub 11 lis, 2008 4:12 pm Postovi: 72 Lokacija: City Lakat at Cardassia prime
|
Koji čudom Quark je ostao nekažnjen za pomaganje onim plaćenicima?
_________________ ____________
    For Cardassia!!!
|
| sri 15 lis, 2008 8:18 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Quark ima velike uši a odo ih zna poprilicno dobro "povlacit" 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 15 lis, 2008 11:33 am |
|
 |
|
Lieutenant
|
6 ok radnja....
_________________ "Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"
|
| sri 15 lis, 2008 11:48 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
6 Pomalo dosadna epizoda, jedino me se dojmio razgovor Quarka i Oda. A Mustava Bashir je očajno glumio Rao Vantiku.
Prijenos svijesti me se nije previše dojmio, smatram da je to fikcija unutar fikcije.
| ned 19 lis, 2008 4:45 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Bassman je napisao/la: Koji čudom Quark je ostao nekažnjen za pomaganje onim plaćenicima? Da, to se precesto dogadja, Quark je svako malo upleten u nesto, ali nikako da za to i odgovara, i Rom takodjer nije kaznjen za pokusaj ubojstva Quarka 2 epizode kasnije...
|
| uto 21 lis, 2008 3:09 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
Pridružen/a: sri 22 lis, 2008 7:44 pm Postovi: 49 Lokacija: Space.....
|
Mr.bobo je napisao/la: ...mani najlošija epizoda do sad...
Bashir i njegov ego... nerazdvojni par... ...no Vantika mu je skoro grkljan izvadio kad ga je primio za vrat...
Primmin i Odo su imali malo nesuglasica...
...ta shema sa svijesti mi je malo nategnuta...
...LOL kako je Sisko napucao Bashira... 
...5... bome ga je napucao... slažem se s petaljkom... sasvim solidno za ovu epku
| sri 22 lis, 2008 8:12 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
10
Ono ispod nokta me impresioniralo... Samo zbog toga... A i Bashir je igrao jednu od glavnijih uloga...
_________________ It's me. Dax !
|
| sri 22 lis, 2008 9:59 pm |
|
 |
|