| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 6x21 - The Reckoning
The Reckoning (Obračun)Sezona:6 Epizoda: 21 Datum premijere: 29.4.1998. Prikazano na HRT-u: 14.5.2009. Scenaristi: David Weddle & Bradley Thompson (teleply by) Harry Werksman & Gabrielle G. Stanton (story by) Redatelj: Jesús Salvador Treviño Stardate: nepoznat (2374) Gostujući Glumci: * James Greene as Ranjen Koral * Louise Fletcher as Winn Adami * Judi Durand as the computer voice Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Sisko je pozvan na Bajor nakon otkrića prastare ploče posvećene Izaslaniku. Vidjevši je, Sisko prima viziju u kojoj mu Proroci govore kako "Obračun" mora početi. Kako nitko ne zna što to točno znači, Sisko odnosi ploču na DS9, gdje je Dax pokušava prevesti. Kai Winn stiže na postaju i pritišće Siska da je vrati, no on odbija uvjeren da provodi volju Proroka. Nešto poslije, crvotočina se počinje otvarati i zatvarati. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: ST Minutae
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 14 svi, 2009 2:04 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 6x21 - The Reckoning
Solidno , dominij je okupirao betazed a romulanci su oslobodili benzar samo je pitanje dal ce ga htjet vratit Uzasno me zanima tko je zivio prije 30 tisuca godina an bajoru , dal su ta bica bila prvotni humanoidni oblici pah utvara i proroka ili netko drugi :/ Sisko mi je pomalo postao prefanatican cak je i kai winn bila manji fanatik u ovoj epizodi a bitka između utvara i proroka koju je baba winn prekinula me podsjecala na bitke iz japanskih animea , bas ko kamehameha 7
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 14 svi, 2009 11:40 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
7 Sisko dobio nesto od proroka sad moro vratit ,Kai Winn bas uzasno iritantna !
| čet 14 svi, 2009 12:55 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...Siska pozovu na Bajor jer su našli neki stari artefakt... ...Sisko ga oduči odnjeti na ostaju i eto odmah Winn na postaju dramatizirati kako je prvo nju trebao pitati , da to odmah mora vratiti nazad...
...nije to neki bad, trebaju ga samo skenitrati i holografsku projekciju napraviti...
...no Sisko poludi i razbije artefakt iz kojeg izađe nekakva energija...
a to je zapravo bio jedan pod proroka i pah-utvara... (zločesti prorok)
Winn šizi jer je proroci ignoriraju...
...energija zauzme tjela Kire + i Jakea - te se počnu šorati... ...nadao sam se da će biti malo spektakularnije... 
...i na kraju winn opet napravi glupost... pah-utvara nije uništena... a Kira je pobjeđivala... ...i još winn misli da je dobro postupila... koja budala...
...no možžda je i mislila ako joj se proroci neće obratiti, možda pah-utvare hoće...
...dobra epizoda... 9
| pet 15 svi, 2009 3:11 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ocjena 8 - dosta dobra epka (dao bih devet, ali je babetina Winn zaslužna za nižu ocjenu ) Romulanci su oslobodili sistem Benzar od Dominija , ali je pitanje dali će ga htjet vratit Federaciji Sisko je pozvan na Bajor kako bi vidio novonađeni artefakt te čim ga dotakne dobije viziju od proroka te mu ovi pričaju o nekom obračunu Odlučio ga je odnest na DS9 sa sobom kako bi ga bolje proučio, i zbog toga je odmah babetina Winn morala doć i sra*i mu da nije smio ga uzet bez njenog odobrenja - fakat je žena nepodnošljiva  Kira je dobro rekla da je Winn ljubomorna na Siska, jer on Zemljanin može razgovarat s prorocima, a ona kai nemože  Sisko je popiz**o i razbio ploču te je nekakva energija iz nje izašla - sad će babetina Winn još više poludit Proroci ignoriraju Winn, pa ova piz*i  DS9 podrhtava, a na Bajoru se događaju prirodne katastrofe, i sve to zbog crvotočine i proroka  Obračun između proroka i pah utvara se odvija na DS9-u te proroci uzmu tijelo od kire, a pah utvare od Jakea  Zanimljiva je borba između njih (proroci se bore sa plavom, a pah utvare sa narančastom energijom) , ali sam ipak mislio da će bit malo napetija ta borba. Na kraju je Winn prekinula obračun te pah utvara nije uništena , ali je time i spasila Jakea (jedina dobra stvar koju je napravila u cijeloj epki) 
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pon 18 svi, 2009 1:02 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Svidjela mi se epizoda. Najbolja mi je bila ona molitva na bajorskom, zaista je lijepa. Osim kai Winn, i poručnica Dax mi je u ovoj epizodi malo išla na živce jer nije razumjela širi kontekst. Jake je baš pametan i zreo. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pon 18 svi, 2009 1:22 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Pocelo je dobro... Nasli su neki drevni artefakt, mislio sam da ce istrazivati otkud je, saznati nesto o proslosti itd...
Ali se nastavilo katastrofalno... Pah utvare, Sisko place... 1
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| čet 11 lip, 2009 10:26 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...hm... no to je početak priče o pah-utvarama... ...čudim se kako ti ovo nije bilo bolje od jedince...
| uto 16 lip, 2009 10:40 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 6. Proroci i path-utvare se sukobljavaju. Kai winn ih omete u sukobu. Osrednja epizoda.
|
| uto 15 pro, 2009 7:32 pm |
|
 |
|