Sada je: pet 07 kol, 2026 10:09 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 186 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sljedeća
 kino - preporuke & komentari 
Autor/ica Poruka
Environmentalist
Environmentalist

Post Re: kino - preporuke & komentari
modesty blaise je napisao/la:
gledati 1408.

ovo idite s nekim da vas ne bude strah vratiti se kući. :lol:

snimljeno je prema stevenu kingu. o ukletoj sobi u hotelu. glume john cusack :biggrinlove: i samuel l. jackson :biggrinlove:

uto 25 ruj, 2007 12:02 am
Profil Web stranica
luda baba
luda baba

film nije u kinima, vjerovatno nikad nije ni bio, al preporucijem da ga skinete (odnosno da ih skinete) - Final Destination 1, 2 i 3!!!

"After having a vision of his friends crashing in a plane, he tells them not to get on only later his friends start getting killed one by one."
to je prvi dio, u drugom dijelu je u pitanju prometna nesreca, a u trecem vlakic u lunaparku...
okupite ekipu, popijte koju i zabavljajte se predvidajuci kakva ce sljedeca smrt biti! ja sam sa svojom ekipom gledala sva tri dijela (zadnji sam bas veceras pogledala) i krepavala od smija... :mrgreen: :lol:

(drugi je najbolji)

uto 25 ruj, 2007 1:00 am
Profil ICQ
Counselor
Counselor

ja predugo nisam bila u kinu...morat ću to hitno promijenit :)

sri 03 lis, 2007 5:19 pm
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
A da odemo svi skupa pogledati "Pjevajte nesto ljubavno" ako jos igra u kinima?

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 03 lis, 2007 11:24 pm
Über Trekker
Über Trekker

Jucer sam gledao gas do daske 3.
Iako sam ga isao gledati sa stavom koji je vise negtaivan nego pozitivan, ispalo je da je film stvarno u redu, smiješan i jednako dobar kao 1 i 2 IMO.

Svakako preporućujem

čet 04 lis, 2007 10:16 pm
Profil ICQ
Environmentalist
Environmentalist

netko gledao banov labirint?

sri 10 lis, 2007 1:07 am
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...misliš panov labirint... ;)
...jesam ga u ponedjeljak sam ga pogledao...

...mislio sam da film neće biti tako teške tematike...
...da će biti neka veselija tema...

sri 10 lis, 2007 3:17 pm
Profil ICQ Web stranica
Environmentalist
Environmentalist

hihi...je panov je. krivo samo napisala. uzmi u obzir vrijeme kad sam to tipkala :mrgreen:

vrijedi pogledati?

čula sam da ima krvi

sri 10 lis, 2007 3:29 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ima nekoliko brutalnih scena...

...pa prije bi ti preporučio transformere nego Panov labirint... ;)

sri 10 lis, 2007 3:31 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Danas se u 20:00 gleda Pjevajte nešto ljubavno u Cinestaru!

sri 10 lis, 2007 6:41 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Da, gledalo se "Pjevajte nesto ljubavno" (konacno da sam pogledao taj film! :) )
Maxx: :thumbs2: za iniciranje odlaska u kino. Nisam znao da volis filmove o domacoj muzici ;)

Moguci spoileri ispod! (trudit cu se da nema nekih vecih)

Film mi se svidio, moram priznati, vise nego bilo koji drugi film koji sam gledao u zadnje vrijeme u kinu (hm, nije da je bilo neke konkurencije - Transformersi, Noc u muzeju, Crna Dalila, Zmije u avionu...
Film je nadmasio ocekivanja, a IMAO sam visoka ocekivanja.

Zasto?
DA SE radilo o -- 4 djevojake koje zele snimiti album i postati ala Spice Girls band, i da bi to uspjele moraju se zaposliti kao striptizete i cijelo vrijeme spominju Britney, Spice Girls i takve pjesme se vrte u pozadini -- vjerojatno bih rekao "fora film, ali nije nesto posebno"

A radi se o nekoliko likova u demo punk-rock bandu koji zele KONACNO snimiti prvi album i probiti se, ali za to trebaju izdati svoje ideale, sto nekima od njih teze a nekima lakse pada.

Film je ime dobio po legendarnoj pjesmi HPa u kojoj Mile i ostali sami o sebi pjevaju kao da su u nekoj buducnosti izgubili svoje ideale - prodaju svoje principe, postaju ono sto nikad nisu zeljeli postati i tako to...

Godine provedene zakopani ispod zemlje, postali smo skupina svirajucih zombija. U birtiji poslije trece Tedi rezigniran rece "momci ne zelim douvijek biti podrumski covjek". S vremenom sve smo tisi sljede prvi kompromisi otud samo korak dva do pocetka poraza ... prodali smo cak i muda al sviramo zato svude - terase, festivali, vise smeca lova veca..."

Neki moji frendovi (koji vise briju na alternativu od mene) su otpisali HP (i jos neke bandove) jer je kao HP postao bas ono s cime se u svojim ranijim pjesmama sprdao. Meni su dobre i nove pjesme HPa makar zadnja 3 albuma zbilja zvuce vise mainstream.

Ono sto se meni osobno svidjelo kod filma je atmosfera.
Kroz film likovi prolaze kroz najlegendarnija rock okupljalista u Zagrebu, mjesta u kojima sam najvise visio u zadnjih 10 godina ... Kset, Mocvara, Attack, Jabuka.... (samo jedno mjesto nisam skuzio gdje se dogadja, ono s prozirnim staklom kod DJ-a... mozda skuzim kad budem drugi put gledao film.)

Kroz cijeli film se vrte pjesme Hladnog Piva sto bi samo po sebi bilo dovoljno da neki film podignem s "negledljiv" na "gledljiv" ;)
Stare stvari HPa su se vrtile u pozadini filma (dok su u klubovima i sl), a pjesme s novog albuma (Knjiga Zalbe) su pripisane likovima kao njihove.

Ja ponekad kao komentar ili cak i odgovor volim citirati neki stih pjesme koja mi se svidjela. Film je PREPUN takvih situacija i to mi je je*eno fora.

Najsmjesniji trenutak mi je kad lik uletava dvojici frendova koji djele krevet svirajuci im legendarne stihove Corbe (*) "jutro kvari sinoc zapocete veze"
(Cele noci ti si forsirala konjak, jutro kvari sinoc zapocete veze....zorom si me sutnula ko poslednji dronjak, ja sam ti uz pice dosao ko meze) Prokleto istinit stih.

Prikaz vrata Attacka iza kojih se cuju slageri je zakon scena :)
(U stvarnosti, poneeeeeeekad se tamo i moglo cuti tako nesto, ali kao zajebancija u 5 ujutro ;).)

Ovo je jedan od onih hrvatskih filmova u kojima se ne pazi na "cistocu" jezika.... vec dugo nisam gledao domaci film s toliko socnih psovki, manje vise sam sve cuo u svakodnevnom govoru.

Kad likovi raspravljaju koje ce pjesme svirat na svadbi i komentiraju ih, osjecam se kao da stojim kraj nekog od tih klubova i s par frendova se komentiraju takve pjesme .... da sad ne spoilam bas sve koje su spomenuli.
Najbolje mi je da su kao 'granicu' za neukus stavili Parni Valjak koji je i za mene na neki nacin "soft rock" granica do koje idem i da mogu reci da mi je band dobar. Totalno sam se mogao ufurati taj nacin razmisljanja iako sam cca 10-20% vise prema mainstreamu orjentiran (slageri, Novi fosili, Miso Kovac i sl su mi skoro uvijek grozni (osim kao dobra zajebancija :mrgreen: ), dobar mi je Parni Valjak i jos neki soft rock bandovi ali mi npr. cisti punk ne pase bas uvijek)

Pa suprotnosti u stilu pjesme od Motusa "Razlike" (**) .... idilicna kuca bogatih roditelja (jel to na Jabukovcu snimano? cini mi se kao put do Jabuke) ili firme gdje se trazi posao..... naprema ostatku grada; stare zgrade, grafiti, nocni klubovi. Potrudili su se filmu dati alternativni štih.
Glavni negativac takodjer ima neki svoj "jezik", dok decki imaju uobicajen zagrebacki ("Ma glup si ko ku*ac" ;) )
Malo za promjenu da se ne slusaju samo izlizane americke "cool" psovke.

A sad ono sto nema veze s muzikom:
Radnja filma .... prvih 2/3 filma je fora.. za*ebancija, muvanje po klubovima, fora situacije i sl... ali zadnja trecina je fakat bezveze.... (necu sad spoilati, skoro pa su promjenili zanr, pretpostavljam da ce oni koji su gledali znati na sta mislim... )
AKO vas ne zanimaju komedije situacije, takva vrsta muzike i ulicni rjecnik, film vam se vjerojatno nece toliko svidjeti.
Ako se makne sve vezano uz muziku iz filma, ne ostaje puno, ali to i nije cudno buduci da je takva i tema filma.

Toliko od mene... 4 ujutro je i ne bih si htio promjeniti skroz bioritam pa da zaspim u subotu u 8 ujutro :lol:

(*) - Jos jedan plus za film - spominje se pjesma lika koji je u medjuvremenu postao deklarirani ce*nik .... osvjezenje je da se u filmu spominje bez negativnog politickog konteksta.
Isto kao i zajebancija na racun marihuane, bez moraliziranja.

(**) - moj kvart je drukciji od tvoga, prljavstina se ne vidi od smoga, ja imam bajtu a ti utvrdu tvrdu, ja zivim dolje a ti si na brdu, to su razlike, a nisu malene

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 11 lis, 2007 4:35 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Moj osvrt na film je dosta dobar, prica je izgleda pisana po teksovima HP-a i dosta toga je nastimano, kad su npr snimali spot za "Stari što nam fali..." bas poslije scene sa njegovim starim onako totalno upecatljivo... ovo sa idealima kao sto kaze Cvicek je totalno prenategnuto, jer bas tekst za pjesmu koja je ime filma prica o buducnosti kako im je sada a ne to kako im je bilo prije.

"..prodali smo cak i muda al sviramo zato svude - terase, festivali, vise smeca lova veca..."

... film govori kako im je bilo tesko, no kome danas nije tesko, tko nije morao primit metak za bend da bi bend mogao profitirati. Po meni je lik totalno fulao s idealom. jer ako se on smatra profesionalcem iliti profesionalnim glazbenikom morao bi se moci prilagoditi u bilo kojoj situaciji da zaradi pare, a sto ga to smeta to je zapravo toliko mala stvar od koje on pravi slona. Da je htio mogao je prat zahode i zaradit pare ali to ga nije previse diralo. Pa kad je nasao posao koji konacno moze raditi sada najedamput ima moralne nedoumice da obavio taj posao, pa makar se sve raspalo, sto upucuje na njegovu tvrdoglavost kao glavnog lika i pokazivanjem da je jedan umisljeni lik koji tu i tamo ima svjetle tocke da spasi frenda od murije, no totalni je slabic kada su u pitanju neki problemi koji su puno veci od njega i njegovog benda... ustvari glumi neku frajercinu a zapravo je totalni emotivac koji nikako da se odluci sto hoce u zivotu, pogotovo kada odgovara frendu zasto je napustio faks i sl, sebi u obranu da se izvuce iz pojedine situacije...
... no kad upadne u neku neizlaznu situaciju tek onda pocne pozitivno razmisljati i davati konkretne odgovore na probleme koji su pred njim, no sam od sebe ih nikada nebi rijesio, nesto licno kao noj koji zabija glavu u pjesak i ceka da problemi prodzu pokraj njega...

No da zavrsim da je lik bio dovoljno jak da stavi masku i prikrije svoje emocije zaradio bi pare i zivot bi isao dalje, a to sto su na kraju pare zaradili na sasvim drugi nacin (da ne spojlam) dokazuje njegovu nesposobnost u djeljenju svojih problema sa drugim ljudima koji ga okruzuju...

čet 11 lis, 2007 11:53 am
Profil ICQ Web stranica
Counselor
Counselor

meni je film predobar. najbolji hrvatski film koji sam gledala (ajd, nije da je konkurencija neka...:) )

prvi dio filma je smiješan i zabavan, kasnije je sve 'teži' i dramatičniji... ima puno dobrih fora, ima i situacija nad kojima se zamisliš, totalno emotivnih scena... mjuza je odlična, neki likovi su mi fakat predobri... gušt je bio gledati scene snimane na zagrebačkim ulicama, klubovima koje volim... ukratko, preporučam gledanje! :thumbs2: ja razmišljam o tome da ga odem još jednom pogledati.

čet 11 lis, 2007 3:04 pm
Über Trekker
Über Trekker

Gledao sam Superbad.

ne preporucujem niko iznad 15-16 godina, ni curama koji ce se zgroziti kada vide kakvi su zapravo (skoro) svi srednjoškolci.

Za starije ce biti jako dosadno, meni je bilo malo dosadno, jedino me je drzao jedan lik koji je stvarno komican, ostalo bi mi bilo zanimljivio da sam film gledao u osmom razredu

čet 11 lis, 2007 5:49 pm
Profil ICQ
Lieutenant
Lieutenant

modesty blaise je napisao/la:
netko gledao banov labirint?

To neka nova atrakcija na Trgu? ;)

pet 12 lis, 2007 3:52 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 186 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: