Sada je: čet 27 kol, 2026 8:31 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
 Sisko, Proroci i (ne)linearnost vremena 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Post Re: Dukat :)
Cvicek je napisao/la:
TerNek je napisao/la:
Pa bez obzira koliko Sisko proveo kod Proroka, on to neće osjetiti jer u Celestial templeu vrijeme ne postoji, budući da Proroci nisu "linearni". Kad nauči sve što treba naučiti, lako ga Proroci mogu vratiti u vrijeme npr. 5 minuta nakon odlaska i svih muka njegovih bližnjih oko njegovog odlaska neće ni biti.
Sad cu malo filozofirati ali WTF :)
Buduci da je Sisko postao Prorok, a Proroci su iznad linearnog shvacanja vremena i tu su "oduvijek", ne bi li po toj logici Sisko vec od pocetka DS9-a trebao bito u Celestial Templeu? :mrgreen:

...uuuuuuuuuuuuu, dobra!! =D> =D>

...po mojoj logici neće se vratiti u isto vrijeme...
... već u neki drugi tok vremena... ili ... nekoliko godina poslije...

...a što se tiće linearnog shvaćanja vremena... malo je nelogično da sad ode i vrati se za 5 minuta pun nauke i što ja znam čega već ne... :roll:

BrickTop je napisao/la:

Sisko je ispunio svoju dužnost u svom svijetu, trenutak kad je otišao sa prorocima je kraj njegovog postojanja među smrtnicima, postao je jedan od svojih i nema smisla da se vraća svakih 5 minuta. [-X
Misija obavljena.

...ok, slažem se... to je bilo to od Siska... nema više
...ako ga hoćete vidjeti zaputite se ka crvotočini i ''molite se da vas primi usvoje odaje... ''... :mrgreen: :mrgreen:

pon 14 tra, 2008 10:23 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: Sisko, Proroci i (ne)linearnost vremena
Uf, al smo ga zakomplicirali :mrgreen:

Ajmo redom...

@Gul Remal...
Mislis da su Proroci uzeli Siska iskljucivo zato da im pojasni linearno vrijeme? To mi nekak ne drzi vodu, nije dovoljno jak razlog.

@Cvicek...
Sto se tice onog sto si prije spomenuo, da je Sisko oduvjek bio u Celestial Templeu (jer njima ne postoji linearno vrijeme), mislim da bi to trebalo biti tocno, i da su scenaristi na to zaboravili, ali da se za to mogu lako opravdati da kazu da je Sisko ustvari bio tamo, ali da se (Prorok Sisko) nije smio javljati sebi (covjeku Sisko) zato da se ne zbuni i ne zezne nesto u proslosti (ako se ne varam, i ti si tako nesto rekao u svom zadnjem postu)

@Bobo...
Ne kuzim zasto bi bilo nelogicno da se vrati 5 minuta nakon odlaska? Jer on je usao u Celestial Temple, tamo je bio cijelu vjecnost, naucio sve sto treba, i nakon toga se mogao vratiti u bilo koju tocku u vremenu (mogao je u doba dinosaura, mogao je u daleku buducnost), ali ne kuzim zasto nebi izbrao 5 minuta nakon odlaska, jer njemu je to i tako svejedno, a onima koji ga vole bi to puno znacilo

pon 14 tra, 2008 11:00 am
So Say We All

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
MacGyver je napisao/la:
Ne kuzim zasto bi bilo nelogicno da se vrati 5 minuta nakon odlaska? Jer on je usao u Celestial Temple, tamo je bio cijelu vjecnost, naucio sve sto treba, i nakon toga se mogao vratiti u bilo koju tocku u vremenu (mogao je u doba dinosaura, mogao je u daleku buducnost), ali ne kuzim zasto nebi izbrao 5 minuta nakon odlaska, jer njemu je to i tako svejedno, a onima koji ga vole bi to puno znacilo

Mogao, mogao, mogao.:shocked:
To nije njihov način!!!!, proroci se ponašaju neshvatljivo našem shvaćanju. A pošto je Sisko jedan od njih i on podliježe njihovom načinu.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

pon 14 tra, 2008 12:22 pm
Profil ICQ
Njegova Debela Eminencija

Cvicek je napisao/la:
Ako uspijes smisleno ukombinirati tu teoriju u Gyverovu (&Chakyjevu) ... svaka ti cast! ;)
Mislis li da bi on uvodjenjem linearnosti u misaoni sklop proroka (nazadovanje?) na neki nacin unaprijedio njihovu "rasu"?

Ne znam ne vidim nekakvu potrebu za ukomponiranjem...sumnjam da je Sisko od pocetka bio Prorok inache ne bi stalno 3.14zdio zbog slabo razumljivih "vizija" i "razgovora" sa Prorocima. Uostalom da je stvarno imao takve moci mogao je lezerno izbjeci hrpetinu nezgodnih situacija (npr. rat sa klingoncima, smrt Jadzie, pretvorba Dukata u vjerskog fanatika itd.). Da ne kazem da bi njegova "zrtva" na kraju serije bila potpuno besmislena.
Sto se tice objasnjavanja linearnosti vremena Proroci su najvjerojatnije htjeli uspostaviti bolje razumijevanje i vezu sa bicima koja zive u linearnom vremenu. Sisko im se ocito cinio kao dobar izbor kao "veza", ponajvise zbog neutralnosti i nedostatka religijskih predrasuda.

pon 14 tra, 2008 5:28 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Gul Remal je napisao/la:
sumnjam da je Sisko od pocetka bio Prorok inache ne bi stalno 3.14zdio zbog slabo razumljivih "vizija" i "razgovora" sa Prorocima.

Mislim da nisi skuzio sta je Cvicek rekao, Sisko kojeg smo pratili u seriji nije stalno bio Prorok, nego je on bio obican covjek... Ali cijelo vrijeme dok je trajala serija, Sisko je vec bio u Celestial Templeu kao Prorok, jer cim je on jednom usao, on je tamo oduvjek bio i zauvjek ce biti, posto tamo nema linearnog vremena

pon 14 tra, 2008 7:38 pm
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
MacGyver je napisao/la:
Mislim da nisi skuzio sta je Cvicek rekao, Sisko kojeg smo pratili u seriji nije stalno bio Prorok, nego je on bio obican covjek... Ali cijelo vrijeme dok je trajala serija, Sisko je vec bio u Celestial Templeu kao Prorok, jer cim je on jednom usao, on je tamo oduvjek bio i zauvjek ce biti, posto tamo nema linearnog vremena
Dobro si reformulirao moja razmisljanja :thumbs2:
Gul Remal je napisao/la:
sumnjam da je Sisko od pocetka bio Prorok inache ne bi stalno 3.14zdio zbog slabo razumljivih "vizija" i "razgovora" sa Prorocima.
Kao sto je Gyver primjetio, nisi me shvatio sto sam zelio reci.
Gul Remal je napisao/la:
Sto se tice objasnjavanja linearnosti vremena Proroci su najvjerojatnije htjeli uspostaviti bolje razumijevanje i vezu sa bicima koja zive u linearnom vremenu.
Svakako, samo pitanje je zasto im je to bas toliko bitno (mozda je objasnjeno u seriji, ali ne sjecam se)
Gul Remal je napisao/la:
Sisko im se ocito cinio kao dobar izbor kao "veza", ponajvise zbog neutralnosti i nedostatka religijskih predrasuda.
Mislim da su ga izabrali primarno zato jer mu je majka bila "zaposjednuta" s jednim od proroka (prorocica?) (isto kao Dukat kasnije s pah-wraithom), a sam Sisko je bio zacet bas u doba dok mu je majka bila zaposjednuta. Skoro pa bi se moglo reci da je dobio pozivnicu za Temple radi rodbinskih veza :lol:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 14 tra, 2008 7:59 pm

Cvicek je napisao/la:
MacGyver je napisao/la:
Dobro si reformulirao moja razmisljanja :thumbs2:

Ah so...sto se toga tice, mislim da su Proroci ti koji odlucuju o tome. Cisto zato sto su ga primili par puta u posjetu ne znaci da je automatski postao jedan od njih.

Cvicek je napisao/la:
Gul Remal je napisao/la:
Sto se tice objasnjavanja linearnosti vremena Proroci su najvjerojatnije htjeli uspostaviti bolje razumijevanje i vezu sa bicima koja zive u linearnom vremenu.
Svakako, samo pitanje je zasto im je to bas toliko bitno (mozda je objasnjeno u seriji, ali ne sjecam se)

A ono, zasto Federacije ili bilo tko istrazuje, stupa u kontakte sa drugim civilizacijama?
Uostalom, koliko sam skuzio Bajoranci su im nesto dragi, kao ono stuju ih & stuff, i mislim da su im cak i pomogli prije u borbi protiv Pah-utvara.

Cvicek je napisao/la:
Mislim da su ga izabrali primarno zato jer mu je majka bila "zaposjednuta" s jednim od proroka (prorocica?) (isto kao Dukat kasnije s pah-wraithom), a sam Sisko je bio zacet bas u doba dok mu je majka bila zaposjednuta. Skoro pa bi se moglo reci da je dobio pozivnicu za Temple radi rodbinskih veza :lol:

E vis, to sam zaboravio. ocito su htjeli provjeriti jel se sinek na majku uvrgel. :mrgreen:

pon 14 tra, 2008 11:46 pm
Profil Web stranica
Overlord
Overlord

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Da o tome bi se dalo dosta raspravljati :-k :?: Ako nije već bila dajem prijedlog za parlaonicu u udruzi ili okrugli stol. Zasad sam suzdržan, ali realnije mi zvuči mogućnost da se vrati, jel mislim da bi mu bilo teško ostavit ljude koje voli.

slika

ST battles audio/video tribute!

pon 26 sij, 2009 2:50 pm
Profil YIM Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.