Sada je: pon 27 tra, 2026 9:52 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
 Projekt SCI-FI (americki) uzivo u klubu! 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Post Projekt SCI-FI (americki) uzivo u klubu!
Ljudi ovo je trebalo cektati do cetvrtka no nisam vise mogao izdrzati da vam ne kazem o ovome:

Jucer sam isao u servis po svoj satelitski digitalni reciver i slucajno naletio na jednu zanimljivu prezentaciju. Naime radi se o demonstraciji recivera "Dreambox". Neznam koliko je ljudi culo za ovo no u aparatu nemate sta za vidjet mali je i ima jedan citac za kartice. No poanta cjele price je da ako ga spojimo na Adsl (necu imenovat koji) mozemo uz malu potrosnju veze u real time-u downloadati kljuceve za apsolutno sve programe na satelitu. Pitao sam frajera da mi pokaze da li radi americki SCI-FI i lik je malo proskrolao programe i nasao. Navodno ako kupimo aparat od njih morali bi im placati 200 kn mjesecno za kljuceve koje oni imaju. No nebi bio ja ja da nisam otisao do jednog frenda koji se sa time bavi i pitao ga o tome i covjek rece da mi nemoramo nikome nista placati nego ako vec posjedujemo neku jeftiniju karticu mozemo se umreziti u bilo koju card sharing udrugu preko interneta i teoretski bi mogli gledati isto to. No on nazalost nije uspio otvoriti SCI-FI americki vec samo njemacki i spanjolski. Tako da bas nisam siguran kako bi to funkcioniralo.

Uglavnom sve sto nam teeba je jedan malo veci tanjur jer na njega trebamo nakalemiti 3 glave ili jednu koja je okrenuta na astra 2 satelit. Zatim spustiti kabel dolje do podruma, dolje ustekati dereambox koji je spojen na net koji je navodno Bruno trebao osmisliti jos prosle godine i na koji se jos ceka. Spojimo se na njihov server i vola uzivo gledamo SCI-FI premjere najnovijih serija. Cak i one dokumentarce i serije koje nema za skinuti na internetu. Tom'ca navodno ima neko drugo rijesenje sa nekim sateliskim modemom no najbolje je da on to objasni. Ljudi koji imate para odite na adresu http://www.catv-elektronik.hr i neka saznaju vise o ovoj temi. A sada... rasprava... :P

Da li zelimo SCI-FI program u udruzi i koliko smo spremni uloziti u njega?

Ja sam izracunao da mozda ako se svi slozimo i damo po cirka 200 kn svatko i nadzemo neki tanjur koji je nekome viska ili pitamo Nenada da pogleda u spartaku koliko to kosta mozda nesto i slozimo no najvise nas koci internet tako da sve pada u vodu ako ne slozimo neki internet preko rutera. Treba nam naravno port forwarding! A homebox od Vipa je ipak malo preskup za ovu investiciju. Ljudi ako imate ideje pucajte!

uto 12 pro, 2006 12:25 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

prvo... nedam 200 kn (da skrt sam :) )
drugo... poznavajuci Brunu i opcu situaciju oko adsla u klupskim prostorijama... nebi ocekivao taj net u blizoj buducnosti
trece... nema sanse da ce nam dati da instaliravamo satelitske antene po drzavnoj zgradi i onda jos vucemo kablove okolo
cetvrtu... previse muke za gledanje SciFi kanala na samo nekoliko sati tjedno

s druge strane... kad jednom pocnem raditi definitivno cu pokusat nekak zmuckat da dobijem taj kanal za sebe doma (dat cu lovu, adsl vec imam, smijem sebi po kuci intaliravati kaj hocu, i moci cu ga gledat koliko hocu)... ovaj nacin se cini vrlo dobrim

uto 12 pro, 2006 12:54 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Ovak ja mislim da nije problem provuci kablove po istoj kanalici ako ce preko iste ici adsl. Sto se tice dozvole, dozvolu uvijek mozemo zatraziti i onda tek uspostaviti jel je to moguce ili ne. A sto se tice sati za gledanje uvijek mozemo pogledati program na netu pa se dogovoriti kada bi se mogli naci u udruzi i zajedno pogledati neki dokumentarac. Sumljem da bi se svi mogli zgurat kod tebe doma. :P

Eh da zar nisam napomenuo da ne trebamo dati 200 kn ako se kacimo na neki drugi server! :twisted:

Takodjer mozemo razmisljati i o sponzorstvu sa njima, mozda ako im kazemo da zelimo samo jedan program i da cemo ih reklamirati na nasem webu, treba uvijek probati. :wink:

uto 12 pro, 2006 12:59 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Ovak ja mislim da nije problem provuci kablove po istoj kanalici ako ce preko iste ici adsl. Sto se tice dozvole, dozvolu uvijek mozemo zatraziti i onda tek uspostaviti jel je to moguce ili ne. A sto se tice sati za gledanje uvijek mozemo pogledati program na netu pa se dogovoriti kada bi se mogli naci u udruzi i zajedno pogledati neki dokumentarac. Sumljem da bi se svi mogli zgurat kod tebe doma. :P

pa nisam vas ni zvao doma kod sebe :)

a sto se tice odlaska u prostorije udruge kad god nam se sprdi... u tim prostorijama se sastaju i druge udruge pa bas i nebi mogli dolaziti kad hocemo... a i zar mislis da ima puno ljudi koji su zainteresirani ici od kuce do udruge svako malo s ciljem da nekaj pogledaju na Sci-Fiu... ja mislim da ih bas i nema :)

Shadowmaster je napisao/la:
Takodjer mozemo razmisljati i o sponzorstvu sa njima, mozda ako im kazemo da zelimo samo jedan program i da cemo ih reklamirati na nasem webu, treba uvijek probati. :wink:

hehehe... sponzorstvo... bas
onda bum ja otvorio web stranicu i isao okolo po computer shopovima i govorio im dajte mi najnoviju graficku free a ja cu ih zauzvrat sponzorirat na svojoj webstranici :)

ali ne kosta pokusati... evo pokusaj dogovoriti sponzorstvo ;)

uto 12 pro, 2006 1:10 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

hehehe... sponzorstvo... basonda bum ja otvorio web stranicu i isao okolo po computer shopovima i govorio im dajte mi najnoviju graficku free a ja cu ih zauzvrat sponzorirat na svojoj webstranici :)

ali ne kosta pokusati... evo pokusaj dogovoriti sponzorstvo ;)

Chaky, chaky uvijek stavi ch na sve. Pitaj Simbu on ti je komercijalista pa pitaj na koji nacin se dobro reklamirati a na koji ne. Da imamo vise ljudi u udruzi ovo bi im bila jako dobra prezentacija usluge. A pitaj bilo koga kako se zaradzuje na banerima, malo po malo i skupi se za bolju graficku. :P

Evo vam malo da uzivate u demo-u. na http://www.channelchooser.com/ imate pod entertaiment, sci-fi chanel moguce je gledati makar vam IP nije iz amerike dok se na njihovoj originalnoj stranici to ne moze.

uto 12 pro, 2006 1:14 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Evo vam malo da uzivate u demo-u. na http://www.channelchooser.com/ imate pod entertaiment, sci-fi chanel moguce je gledati makar vam IP nije iz amerike dok se na njihovoj originalnoj stranici to ne moze.

ali to nije famozni sci-fi channel... nego neki kanal koji pusta stare (crno-bijele) SF filmove

uto 12 pro, 2006 1:36 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opet chaky u krivu si. Postoje dva linka na movies je onaj stari a na entertaiment je onaj novi malo bolje citaj post. [-X

uto 12 pro, 2006 1:37 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

uto 12 pro, 2006 2:02 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

mea culpa
Oh ti rijetki trenuci... :s_clap:

uto 12 pro, 2006 2:05 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

ne zelim ni razmisljat o tome dok ne vidim svojim ocima da taj sustav zadovoljavajuce radi kod nekog! tocka.

uto 12 pro, 2006 8:39 pm
Profil ICQ
Über Trekkie
Über Trekkie

ne zelim ni razmisljat o tome dok ne vidim svojim ocima da taj sustav zadovoljavajuce radi kod nekog! tocka.

Nazovi me sutra i idemo kod njih gore oni su u petrovoj.

uto 12 pro, 2006 8:50 pm
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Chaky ne trci pred rudo sa "poznavajuci Brunu". Da samo o meni ovisi bio bi tamo juce. Net bu dosel. Kad tad. Znaci nije pitanje ako nego kada bu dosel!
Da skratim: sto se tice kanala i sa besplatnim ADSL-om opet je to preskupo da bi placali. JOS NISMO NITI CASOPISE POCELI KUPOVAT!!!!!! Oni su ipak vazniji od tog kanala... :!:

A sto se tice postavljanja neceg po zgradi. Ne smijemo, niti bumo pa to odmah otpada.. 8)

http://www.kmt-ts.com

sri 13 pro, 2006 2:14 am
Über Trekkie
Über Trekkie

A sto se tice postavljanja neceg po zgradi. Ne smijemo, niti bumo pa to odmah otpada.. 8)

Fraking shit! Šteta što jos nemamo one "stelth" kablove. :P Di je Tesla kad ga trebaš. :x

sri 13 pro, 2006 12:01 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
General Chang je napisao/la:

Fraking shit! Šteta što jos nemamo one "stelth" kablove. :P Di je Tesla kad ga trebaš. :x

...malo je zapeo u prošlosti...

...naime dosta je zavrzlame oko toga svega,i prostorije koristi nekoliko skupina, pa mislim da koliko mi to htjeli, ideja nije za realizaciju...

...ali nitko ne spriječava Lea da taj kanal ima doma...
(samo da max ne sazna) :lol: :lol:

sri 13 pro, 2006 12:34 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Samo je pitanje vremena kad netko bude piratski to emitirao na adsl-u. :P

sri 13 pro, 2006 4:43 pm
Profil ICQ Web stranica