| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Činovi - izmjena!
predsjednik je napisao/la: Povisiti čin u admirala--nikako se ne može, prema Pravilniku o činovima, čin Adm. imaju predsjednik i potpredsjednik, i to samo dok su na tim funkcijama
Za sve druge opcije može se izglasati na skupštini udruge.
Čemu to? Zašto se pravilnik o činovima ne bi mogao malo modificirati?! Znači, da El-Commadante ima čin fleet admirala, potpredsjednik čin vice admirala, a tajnik kontraadmirala. Svi ostali bi mogli dobiti činove do kapetanskih ili do commandera. Zašto uskraćivati nekome visoki čin. Zar se ja trebam s time pomiriti da nikada neću moći dobiti kapetanski ili admiralski čin ili barem čin lt. commandera?! E, pa mislim da neću. Zato Skupštino mjenjaj Pravilnik!
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 06 svi, 2007 9:42 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
nema...tajnik ima Capt.
I predsjedništvo ima te činove samo dok su na tim funkcijama
RADM ima samo osnivačica udruge..i to je jedini trajni čin
baziramo činove prema činovima iz ST jel da?...a oni su bazirani po činovima USN ( ili ti ko nezna United States Navy )
|
| ned 06 svi, 2007 9:46 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Ljudi ajmo prvo definirati. Cinovi na forumu i cinovi u udruzi su dvije razlicite stvari... ovo navodim samo da ljudi nebi krivo shvatili...
| ned 06 svi, 2007 10:23 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Ja sam odgovorio za činove u Udruzi
|
| ned 06 svi, 2007 10:37 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Znam samo da netko ne bi zabunio ta dva pojma...
| ned 06 svi, 2007 10:50 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
evo... ja dajem svoj cin onome sa najboljom ponudom
naravno... ako predsjednik dopusti 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 07 svi, 2007 12:18 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Chaky je napisao/la: evo... ja dajem svoj cin onome sa najboljom ponudom naravno... ako predsjednik dopusti 
Ali to ti je kao da daješ mjesto potpredsjednika 
|
| pon 07 svi, 2007 10:48 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
nije...
ovi Starfleet cinovi su cisto za nasu internu zezanciju... zar ne?
a potpredsjednik cu biti cak i ako mi kazes da sam ensign
a i cisto sumljam da ce me itko slusati samo zato jer imam veci "cin" od njega
tak da ako je nekome jaako stalno do toga da ima visoki cin, i to brzo, moze mi dati pravu ponudu (ako predsjednik dopusti trgovanje cinovima  ) ili uciniti nesto jaako korisno za udrugu... za primjer uzmite Bojana...
no s druge strane... sistem cinova mozemo uzeti za stimulaciju aktivnosti clanova... kao sto je goran rekao na onom "ozbiljnom sastanku"... umjesto da dajemo cin vise svakom clanu za nsvaku godinu clanstva u Udruzi bolje bi bilo da dajemo cinove za sudjelovanje u akcijama (konvencije i sl.), za unaprijedjenje rada udruge (vrlo opcenit pojam... znam... ali neka je... da obuhvati sve i svasta... npr. dovodjenje novih clanova, novih igara, predavanja, poboljsanje weba i foruma, davanje ideja za obogacivanje sadrzaja sastanak u udruzi i sl.))
pa tko radi korisne stvari za udrugu dobije cin vise... i tako, preko tog cina, mozemo vidjeti koliko je tko ucinio za udrugu
za sada nam cin samo govori koliko je tko dugo u udruzi ili koju funkciju ima (predsjednik, tajnik, clan nadzornog odbora i sl.)
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 07 svi, 2007 12:39 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
A što TerNek i ja činimo s Povijesnom sekcijom? Zar ne promoviramo Udrugu, zar ne radimo predavanja, zar ne predajem na konvencijama (već drugi put)...?
Ali, eto, to očito nije dovoljno da dobijemo viši čin. Dobro, ja sam promoviran u zastavnika prije reda ali opet... zašto ne vrednovati nečiji rad za udrugu?
Mislim, ja bi mogao nešto drugo raditi osim predavanja. Ali ne, ja radim predavanja jer to želim i jer želim da se udruga obogati.
Zar je toliko teško promijeniti Pravilnik o činovima?
I ja govorim o ČINOVIMA U UDRUZI. Da ne bi bilo zabune.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 07 svi, 2007 12:54 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
zašto bi se činovi mjenjali?
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| pon 07 svi, 2007 12:56 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Zato jer nismo vojnička organizacija i možemo si dozvolit slobodu da svi imaju lijepe činove.
|
| pon 07 svi, 2007 1:49 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
koja je svrha cinova ako bi svi npr. bili admirali
onda i sam sebi slobodno daj cin admirala... isto toliko bi vrijedio kao i ti cinovi koje bi mi dijelili sakom i kapom

|
| pon 07 svi, 2007 3:52 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@chaky daj covijeku cin kad te tako lijepo moli... nek bude "hapstumfurer" , tak nekak , kad mu je to zivorni san .. ja san za ... posto su cinovi ionak za zezanciju .. 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 07 svi, 2007 7:16 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
ovi cinovi koji su sad čist su o.k
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| pon 07 svi, 2007 8:52 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Scimitar je napisao/la: ovi cinovi koji su sad čist su o.k
pa posto nisi clan udruge pretpostavit cu da ti mislis o cinovima na forumu...
heh... do tebe izgleda nije dosla poruka da se ovdje prica o cinovima unutar udruge...a ne o ovim na forumima

|
| pon 07 svi, 2007 9:39 pm |
|
 |
|