| Autor/ica |
Poruka |
|
Lieutenant
Pridružen/a: ned 18 vel, 2007 2:33 am Postovi: 171 Lokacija: Cyberneticca
|
 Stereotipi: Trekkiji / Trekkeri
Prema vašem [mišljenju/iskustvu] i(li) [mišljenju/iskustvu] ljudi oko vas...
Kojim stereotipima* se kiti [Trekkije/Trekkere], dolazili oni od [nas/njih] samih ili od ljudi "outside the circle"?
* = good, bad, ugly - and everything in between.
_________________ Gdje god vidiš dobar forum, tu trola posadi.
|
| čet 13 pro, 2007 2:03 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: Stereotipi: Trekkiji / Trekkeri
manje tricky subject
pa tu su poznati stereotipi poput - hodaju stalno u unifomi - nikad nisu imali curu - ne postoji cura trekkie - streberi - zive u podrumu (to je vise americka spika ali eto... stereotip je) - imaju naocale - znaju sto se tocno desilo (i kad) u svakoj epizodi bilo koje od serija - svadjaju se stalno medju sobom tko je bolji: Kirk ili Picard
eto za pocetak
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 13 pro, 2007 2:11 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
uređuju domove u st stilu, nosaju uniforme posvuda, vječno su single, odreda su geekovi, mnogi su gej, rasturaju prirodne i informatičke znanosti, mrze warsere
_________________ njanjanja
|
| čet 13 pro, 2007 4:56 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
Pa...uglavno sve gore navedeno, ali oni dokumantarci o američkim trekkerima baš i nisu pomogli da bi nekoga razuvjerimo u suprotno.... 
| čet 13 pro, 2007 5:00 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Proglašeni su luđacima. Smatraju se nižim slojem društva. Odbacivani su. Ali ovo nabrojano je činjenica...
_________________ It's me. Dax !
|
| čet 13 pro, 2007 6:02 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
znaci u NASA-i se zaposljava samo "nizi sloj drustva" 
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| čet 13 pro, 2007 6:50 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Pa za šminkere i takve - da, ali za nas - oni to nisu
|
| čet 13 pro, 2007 11:40 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ezri je napisao/la: Pa za šminkere i takve - da, ali za nas - oni to nisu Koga boli ***** sta šminkeri misle? Ima jos subkultura koje ih preziru, ako ih bas ne mrze... 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 14 pro, 2007 3:08 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
cvicek je napisao/la: Koga boli ***** sta šminkeri misle? indeed ezri... previse se zamaras sa sminkerima i sminkericama srecom sad su i oni samo jedna od subkultura i ako ne zelis, ne moras uopce imati posla sa njima
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 14 pro, 2007 4:56 am |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: sri 28 vel, 2007 9:29 pm Postovi: 474 Lokacija: Pula Spol: Ženski Naj Serija: TOS Opis Stanja: ludi vulkansko betazoidni zec Koje si vrste?: vulcan/betazoid
|
vecina ljudi misli da su trekiji jednostavno ludi.. i rijetki su netrekiji koji ce prihvatiti da ste treki.. ali zato nas ima posvuda, cim jedan prizna za njim idu drugi.. I AM SO DEAM PROUD TO BE A TREKKI!!! i to bi svi trebali rec.. i ne dopustiti da ih neke predrasude pokopaju..
_________________ Bunnyema
ST heart beats in this bunny..  .(\_/). = '-' = (")-(")
|
| pet 14 pro, 2007 2:58 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Neznan bas na selu je to malo drugacije... hmm.... "bee proud"..i slicne finte...to ne funkcionira bas.... Ali kako su vec neki zakljucili ne se pojidat ca drugi misle.... jer ljudi mijenjau misljenja skoro pa ko carape...ovisi u kojoj su trenutno sredini... Vazno je sto vi mislite o tome da su "trekiji"....sve drugo je za trash.bin [kad ga bude]....... Pozdrav Antitrekerska 77

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 14 pro, 2007 11:52 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
|
Važno je što mi mislimo, tu nema spora. No mi smo na "lošem glasu" jer volimo seriju!!! Koliko to bezveze zvuči!
Ali mi smo optuživani za ludost i dodjeljuju nam se razni "fini i lijepi" epiteti od strane onih koji ne kotiraju visoko s inteligencijom. Jer, kako MaX reče, u NASA-i rade ljudi koji zaista jesu trekkiji a "ne-trekki" npr. mehaničar radi gdje radi... Rest my case...
|
| sub 15 pro, 2007 12:30 am |
|
 |
|
luda baba
Pridružen/a: čet 30 kol, 2007 11:53 pm Postovi: 1471 Lokacija: Middle-Earth
|
ezri nisi mi bas jasna... jasno mi je samo da si puna bijesa kojeg moras pod hitno izbacit iz sebe...
| sub 15 pro, 2007 1:19 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
Ezri je napisao/la: Ali mi smo optuživani za ludost i dodjeljuju nam se razni "fini i lijepi" epiteti od strane onih koji ne kotiraju visoko s inteligencijom. eh ... a sminkeri kao nisu etiketirani kao glupi, povrsni itd. itd. obije grupe imaju svoje predrasude prema onim drugim... ti vjerojatno s prezirom gledas sminkerice oko sebe ... ali i one vjerojatno tebe... umjesto da obije grupe zive svoje zivote i ne obaziru se na "ove druge"... tak da ste na neki nacin jednake  ali svi imaju nekog dezurnog bad guya (ti sminkerice, ameri arape, arapi amere, trekkiji warsere, hrvatska srbiju i obratno, ja bucu, buco [ubaci ime moderatora])... tak da je sve to normalno 

|
| sub 15 pro, 2007 1:36 am |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pon 16 srp, 2007 12:45 pm Postovi: 245 Lokacija: The one and only: Osijek
|
ok kad se govori o stereotipu Trekkiji / Trekkeri,onda svi misle na neke strebere sa naocalama koji zive u podrumu roditeljske kuce,neizlaze nigdje i nemaju prijatelje osim nekih online prijatelja koje nisu nikad upoznali. mozda u americi!! ali kodnas nije tako,ok ima iznimaka ali mislim takvih je malo ovdije,ja kao Trekker sam obican lik od 19 godina,imam dosta prijatelja ,izlazim,i tako dalje.... moje misljenje o svemu tome! 
| sub 15 pro, 2007 2:06 am |
|
 |
|